Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Harminckétmillió forintból megépülhet a kerékpárút

Lébény - Mosonszentmiklóst Lébénnyel számos szál köti össze: hamarosan a két település között elkészülhet egy kerékpárút is. A két önkormányzat közösen pályázott.

Kovács Gábor polgármester a „többet ér a keskeny világosság a terjedelmes félhomálynál" elvét vallja

Lébény és Mosonszentmiklós nemrégiben sikeresen szerepelt a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán. A harminckétmillió forintos beruházáshoz közel huszonhatmilliós támogatást nyertek el kerékpárút építésére, az önrészt közösen fedezik.  Ez a két települést összekötő 8501-es számú főút mellett, 1225 méteren készülne el. Az új szabványrendszernek megfelelően két méter széles lesz, fél-fél méteres padkával mindkét oldalán.

Balesetveszélyes: A Lébény és Mosonszentmiklós közti útvonalon sokan közlekednek, a biztonságos közlekedés alapja a kerékpárút lehet.


– Az önkormányzat többször is pályázott már a két település közti kerékpárútra, mindeddig sikertelenül – mondta el Kovács Gábor, Lébény polgármestere, aki hozzátette: a Lébény és Mosonszentmiklós közti aszfaltozott úton a kerékpáros közlekedés balesetveszélyes. A tervek szerint már nyáron elkezdődhetnek itt a munkálatok, melyre vállalkozó(ka)t közbeszerzéssel keresnek.

A településvezető szerint a sikeres pályázat titka, hogy az önkormányzat mindig naprakész legyen a legújabb lehetőségeket illetően. Figyelje (figyeltesse) a híreket és csakis profi pályázatíró céggel dolgozzon. Nem szabad sajnálni erre a pénzt.

Kovács Gábor a „többet ér a keskeny világosság a terjedelmes félhomálynál" elvét vallja, azaz nem kell mindenáron mindenre pályázni, célirányosan kell felkészülni, teljes erővel foglalkozni a témával és az is hasznos, ha a pályázó folyamatosan egyeztet a kiíróval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglopta az ügyintézőt a nemrégiben szabadult ügyfél

Mosonmagyaróvár - Az egyik mosonmagyaróvári közintézmény ügyintézőjének pénztárcáját lopta el egy… Tovább olvasom