Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Hány gazdája van a sikereknek?

Mosonmagyaróvár - Személyeskedésektől sem mentes vitát szült tegnap a képviselő-testület ülésén az elmúlt kétéves munka értékelése. A polgármester szerint a sikerek nem pusztán a kormányzó pártokat, hanem az egész várost minősítik.
A képviselő-testület tegnapi ülésén Vucsics Péter (MSZP) napirend előtt azt kifogásolta, hogy két városi sportpálya üzemeltetési szerződését pályáztatás nélkül hosszabbította meg az önkormányzat, noha ez összességében 8 milliós tételt jelent. Szabó Miklós polgármester elmondta: az idő rövidsége miatt nem tudtak közbeszerzési pályázatot kiírni, ám elégedettek voltak az eddigi üzemeltetővel, ezért hosszabbítottak szerződést.

Hosszas, személyeskedésektől sem mentes vitát váltott ki az önkormányzat kétéves munkájának értékelése. Szentkuti Károly (SZDSZ) azt tudakolta a polgármestertől, hogy mik azok a beszámolóban említett évek óta halogatott fejlesztések, amiket az elmúlt két évben valósítottak meg. Szabó Miklós elmondta: elindították a Movinpark kialakítását, megépült az új bölcsőde, a Fekete István utcai csatornázás, a Károly és Erkel utcák kereszteződésében a körforgalom, valamint megindult a kerékpárút-építés is. A polgármester szerint ezek nem csupán frakciójuk, hanem az egész önkormányzat sikerei. Dr. Tóásó Gyula (MSZP) élesen bírálta a kormányzó erők kétéves tevékenységét. Mint mondta, az erről szóló beszámoló szinte kizárólag a múltra való visszamutogatást tartalmazza, amiből arra következtet, hogy nem alakultak jól a város dolgai az elmúlt két évben. A képviselő hangsúlyozta: kimaradt az előterjesztésből, hogy a jelenlegi városvezetés a nekik nem tetsző vezetőket lecserélte. Végkielégítésekre, vesztes perekre közel annyit költött, amiből a Lajta-híd másik oldalát meg lehetett volna valósítani, sejtelmes politikai alkukból következően a városi kollégium élére a Fidesz helyi alelnökének feleségét kellett behelyezni. Tóásó szerint nem véletlen, hogy a városvezetés megszüntette a testületi ülések televíziós közvetítését: minden eddigit felülmúlt az önkormányzat az önfényezésben.

Szabó Miklós úgy reagált: büszke arra, hogy az elmúlt két évben nem voltak politikai viharok és nem kezdődött el visszafelé mutogatás. Mindezt bizonyítja az is, hogy zárt ülésen hozott be és nem kívánt a nyilvánosság elé tárni egy olyan az előző ciklusban kötött szerződést, ami amellett, hogy a város számára előnytelen, még jogszerűtlen is volt. A polgármester szerint a végkielégítésekre sokkal kisebb összeg ment el, mint amennyit végül megtakarítottak a döntésekkel. Dr. Árvay István (Fidesz) az elmúlt két év sikerei közül kiemelte a város kistérségi központi szerepének erősödését, a kollégium összevonását, a szakképzés átszervezését, a kulturális központ átalakítását. A képviselő úgy véli, minden személyi döntés helyes volt, még ha végrehajtása több tízmillióba került is. Dr. Nagy István alpolgármester szerint nem szerencsés valakinek a munkáját az alapján megítélni, hogy kinek a felesége. Kérte a képviselőt, ne tegyen személyiségi jogokat sértő kijelentéseket. Az igazgatói álláshelyre egyébként egyetlen pályázó volt. A testület többsége végül elfogadta a beszámolót.

(A tanácskozás további témáira később visszatérünk – a szerk.)

Olvasóink írták

 • 10. joco1azigazi 2008. november 03. 06:31
  „pan.cser 2008.10.31. 20:43 és pan.cser 2008.10.31. 20:43 : kettös ügynök vagy?”
 • 9. six666 2008. november 02. 20:23
  „Gyula-Gyula... Kit érdekel a butaságod ? Épp elég baj, és ez a mi hibánk, hogy a nevető harmadikként a bandáddal 4 évvel tovább maradtatok a placcon... Vagy a megszűnt mutyizás Stipivel - Szeredivel, meg egyéb pajtásaitokkal ennyire levette az életszínvonalatokat ?? Vastag a bőr a képeteken...... vagy Te is FAQ életmű-díjat szeretnél ?”
 • 8. pan.cser 2008. november 02. 15:45
  „A rendszerváltás árulója egyedül az SZDSZ, amikor lepaktált 4 évvel azelőtti ellenségeivel. Aki továbbvitte a rendszerváltást az a Fidesz. A többiek, nos a többiek miatt vagyunk ott ahol vagyunk. Dicséretes az új móvári vezetés igyekezete, igazán sokat tettek a városért, ellenszélben. De nem csak ők, más jobboldali önkormányzatok is jól dolgoznak. Ezt a választók nyilván majd honorálják. Hogy jön ide mit mondott OV? Bármit, de azt nem, hogy ha vén az asszony, cseréld le! Ezt GYF. mondta. A magyaróvári új vezetés 2 év alatt többet tett mint amazok 12 alatt. IPARI PARK! Nagy húzás volt, ennek hasznát hamarosan érezni fogja a város költségvetése. Hajrá Önkormányzat!”
 • 7. joco1azigazi 2008. november 02. 11:39
  „patkány_a te vezéred meg "sosehazudott".tudod arrol értekeztem itt az elöbb aki:
  -korábban csuházott- ma papaoknak kezetcsokol(igez a saját kezéz is szereti csokoltattni-
  -vagy kinek kormányzosága alatt ,,...A törvény, csakúgy mint a magyar jog egésze, elismeri a szomszédos államok területi integritását, semmilyen módon nem ismeri viszont el a területi revízió gondolatát és a kettős állampolgárság fogalmát."(Részlet az Orbán-kormány 2001-es státustörvény-magyarázatából ÉRTED haver TAGADTA KETTÖSÁLLAMPOLGÁRSÁGOT.
  MEGJ. JE ÉS EZZEK TUDOD MÉG CSAK A KEZDETTE VOLT. A pálfordulásának.”
 • 6. Abrafax 2008. november 02. 09:41
  „Visszamutogatás?
  Inkább visszamenőleges számonkérés kellene! Hová lett a város vagyona az előző 12 évben? Eladtátok? Akkor hol az ára?
  És merre járnak a barokk szobrok, Karcsi?
  Aludtátok volna inkább végig a testületi ülést, mint szoktátok!

  3-asnak: még az álneved is hazugság, azt is mástól loptad! Keress magadnak sajátot!”
 • 5. coki 2008. október 31. 22:11
  „Az biztos, hogy a városvezetés sikeres, nem úgy mint elődei. A pangás évei voltak Óváron, mint a Szu-ban Brezsnyev et idején. Ha csak egy dolgot az új Ipari parkot vesszük, akkor az önmagában több kettő év alatt, mint amazok, vagyis Stipi Pali csapata tett 12 év alatt. Még jobb lenne ha a cikkben szereplő szoci és a rájuk tapadó szabaddemokrata demagóg helyett mások ülnének a padsorokban. Ezek az emberek a múltban élnek azt siratják. Minden siker őket hazudtolja, érthető hát a düh.”
 • 4. kultúrpatkány 2008. október 31. 21:25
  „Pan.cser!
  Ha jók az emlékeim, nem a jobb oldal nevéhez fűződik a hazugság beszéd!!!!HAZUDTUNK REGGEL, ÉJJEL, MEG ESTE! Ugye ezt is Orbán adta Fletó szájába?!
  Gondolkodj, mielőt hozzászólsz!!!”
 • 3. pan.cser 2008. október 31. 20:43
  „Nemhiába ez is mutatja, a jobboldal kicsiben is úgy hazudik, int nagyban országos szinten!”
 • 2. szadesz 2008. október 31. 19:36
  „Hol a pofátlanság határa?

  A maszop - rabmadarak 12 évig nem csináltak semmit, most nehogy már ők ugráljanak!”
 • 1. Naná 2008. október 31. 18:29
  „Nem nagyon volt itt visszafele mutogatás, csak olyankor amikor igaztalan vádak érik a vezetést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kitáblázás elvezeti az utast az üzletektől?

Hegyeshalom - A hegyeshalmi határátkelő forgalmi rendjének újabb átalakítása teljesen… Tovább olvasom