Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Halálos baleset - kerékpárral autó elé hajtott

Mosonmagyaróvár - Az elsődelges adatok alapján vélhetően figyelmetlenül próbált áthajtani egy 74 éves asszony kerékpárjával a Mosonmagyaróváron Gyári úton a Lőpor utcára csütörtökön délelőtt. A védett úton haladó Mitsubishi típusú személyautó éppen akkor ért oda, amikor az aszony kihajtott, azonnal fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést.
 Egy Mitsubishi éppen akkor ért oda, amikor az aszony kihajtott az útra, az autós azonnal fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. A nő a helyszínen meghalt.

Az baleset következtében az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi beavatkozás ellenére is az helyszínen életét vesztette.


A Mitsubishi azonnal fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést.
A Mitsubishi azonnal fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Az eset részleteinek tisztázása érdekében várják mindazok jelentkezését, aki látta a baleset. Várják többek közt azt a piros ruhás nőt is, aki látta a balesetet, ám még adati felvétele előtt elment a helyszíynről. Jelentkezni lehet személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 215-433-as számon.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Kriszta78 2008. szeptember 04. 08:39
  „tudni már hogy ki volt a sofőr?”
 • 22. DINÓ 2008. szeptember 01. 16:40
  „Rendőr ismerősöm szerint, a gépkocsi állapota sem volt megfelelő, túl gyorsan is ment. Az idős hölgy teljesen vétlen volt. Lehet belőle még letöltendő is maximum két év. Most elég szigorúan veszik ezeket a cselekményeket mióta megszigorították a kreszt. Felfüggesztettet már nem nagyon adnak halálos baleset okozásért ha a sofőr a felelős.”
 • 21. Bence1980 2008. augusztus 31. 12:25
  „Nincs valami újabb fejlemény az ügyről! Mi lett a sofőr sorsa?
  Mit fog ezért kapni, ha fog egyáltalán? Biztos már régen el is felejtette, hogy megölt egy embert.”
 • 20. egy rokon 2008. augusztus 06. 21:48
  „amúgy azt nekem valaki elárulhatná hogyha hirtelen történt ez az egész akkor hogy hogy a kocsi másik oldalán landolt és a biciklinek miért a hátsó kereke görbült el????
  Egy kicsit nekem úgy tűnik mintha kihajtott volna és az autós arra gondolt hogy úgyis elmegy csak a gázról veszem le a lábam nem fékezek és szerencsétlenül ért véget:(”
 • 19. egy rokon 2008. augusztus 06. 21:36
  „Dinó! kivagy te hogy ennyit tudsz???”
 • 18. DINÓ 2008. augusztus 02. 14:13
  „Unoka!
  CSENDESNÉ..VOLT AZ ÁLDOZAT A TÉTÉNYI UTCÁBÓL”
 • 17. 01010 2008. augusztus 01. 22:27
  „egy picit nagy volt szerintem is a fékút .
  Talán ha kicsi is kisebb lett volna akkor segített volna ,hogy talán ne halálos legyen TALÁN... http://www.police.hu/print/friss/fej20071106_02.html
  de a biciklis volt a hibás ha védett útra kanyarodott rá.
  De ami megy ITT a Városban az SZÉGYEN!!
  pl.:-M. Károly úton a megállni tilos tábla után parkolnak és a Rend.kocsik kikerülve elhaladnak.
  A Kórház utcában a "kivéve célforgalom" tábla ellenére NAGY a forgalom .
  DE VAN JÓPÉLDA IS - mostanában a "nagy postánál" kezd rend lenni ÉS LÁTTAM ITT RENDŐRT INTÉZKEDNI!!!”
 • 16. pan.cser 2008. augusztus 01. 18:34
  „Az asszony kiépített, szilárd burkolatú kerékpárútról, amely megfelelő táblával is el van látva, hajtott rá a főútra. Sajnos az idős emberek jó része potenciális áldozat. Egyszer egy idős úr az egyik belvárosi utcában direktbe nekem jött volna szemből, ha meg nem állok. Ő pedig ijedtében az egyik ház falának vezette a biciklit és elesett. Felsegítettem semmi baj nem lett, magát hibáztatta, ami igaz is volt. De a jelenet tanúi az idős hölgyek majdnem meglincseltek. Tárgyilagos mérlegelés az úron kívül egy szál se. Nagyon-nagyon kell rájuk vigyázni mert nem nagyon figyelik a táblákat és a kötelező haladási irányt például.”
 • 15. Unoka 2008. augusztus 01. 15:40
  „Nem tudja valaki ki volt az áldozat? Lakik Mosonmagyaróváron 74 éves rokonom!”
 • 14. egy négy keréken közlekedő :) 2008. augusztus 01. 14:49
  „Az öregek még mindig úgy közlekednek biciklivel, illetve gyalog, mint 20 évvel ezelőtt, csak elfelejtik, hogy sokkal nagyobb a forgalom.
  Én utóbbi időbe sajnos autóval megyek majdnem mindenhova (idő-idő). "Figyelmesen" vezetek, legalábbis úgy érzem, de hiába, ha a gyalogos biciklis nem tud magára vigyázni.
  Mindennapos történések:
  - Kismama, fiatal apuka kitolja az autó elé a babakocsit. (számomra az egyik leg elítélendőbb)
  - Biciklis biciklist vagy mást előz/kerül, háranézés nélkül. Illetve Biciklis párhuzamosan halad az autóval, és körbenézés nélkül akar áthajtani, mégcsak nem is keresztbe az úton, hanem inkább hosszába.
  - Gyalogos áll a zebránál lassítok, villogtatok, néz mint a marha, meg se mozdul, közben megállok, még mindig egyhelyben áll, mire elküldöm melegebb éghajlatra, és lassan elindulok kilép elém.
  ...stb

  De ahogyan itt Valaki említette, Ők (biciklis, gyalogos) a gyengébbek, szóval ők faragnak rá jobban. Az már csak egy sajnálatos következmény, hogy a felelőtlenségükkel más emberek életét teszik tönkre.

  Persze vannak felelőtlen autósok is, de jelen esetben úgy néz ki ez más téma...”
 • 13. estikornél 2008. augusztus 01. 09:24
  „Életveszélyes Mosonmagyaróváron biciklivel közlekedni. Nyugodtan állíthatom, hogy például a vasútállomást kerékpárral biztonságosan megközelízeni a város bármely részéből komoly feladatot jelent. Kevés pénzből is lehetne olyan intézkedéseket tenni, amelyek sokat javítanának a jelenlegi helyzeten. De a politikusok nem biciklivel járnak.”
 • 12. dinó 2008. augusztus 01. 07:15
  „A néni nem figyelt ez tény mivel hátrafordulva köszönt valakinek és mintha otthon a kertjében sétálna kigyalogolt az uttestre......ha jól tudom ......az autosról pedig annyit,hogy azonnal szájon át stb...nem akarom részletezni(...de mikor a mentök kiértek még akkor is tette amit azt hiszem nagyon sok ember nem tenne!”
 • 11. egy közlekedő 2008. augusztus 01. 05:39
  „Ha nem közlekednék így is meg, úgy is ( kocsi,bicaj,gyalog)nem hinném el,hogy a kerékpárosok milyen felelőtlenek,a gyalogosokról nem beszélve!

  Egyet jegyezzen meg mindenki! Az erősebb nyer! Mindegy,hogy zebra,védett útvonal stb..Ha autó jön ,akkor engedjük tovább haladni,nem vesztünk semmit vele,legfeljebb az életünket!”
 • 10. Fafnír 2008. július 31. 22:36
  „Lobo.
  Nekem is ez tűnt fel elsőre. Kicsit hosszúnak hat az a fékút, ha lakott területen belül történt az esemíny.
  Ettől függetlenül azért körül lehet ám nézni kedves kerékpárosok és GYALOGOSOK amikor lelépünk az úttestre. Ma is bicajoztam és úgy lelépett elém egy öregúr, mint a huzat! Úgy sétált ahogy denevér repül a pokloban és baromira nem arra nézett amerre egyébként kellene mielőtt lelépünk a járdáról. Igaz, zebrán tette, én meg látván, hogy kamikáze az öreg annyira bízik a zebra erejében, számítottam rá, hogy le fog lépni.”
 • 9. pan.cser 2008. július 31. 21:43
  „Szerintem a 7. az igaz, mert ott az úttesten is hever valami. Ilyen szituban sajnos nincs mit tenni.”
 • 8. válasz az okoskodónak 2008. július 31. 20:32
  „Kedves DP!
  A Gyári úton csak egyetlen helyen lehet áthajtani a Lőpor utcára, mégpedig a Lőpor utca és a Gyári út kereszteződéésben. Ez teljesen egyértelmű. Gondolkozz, mielőtt az okoskodó megjegyzéseidet leírod.”
 • 7. majd én megmondom 2008. július 31. 18:49
  „nem a gyári uton haladt hanem keresztbe át akart hajtani rajta,
  a lőpor utcával szemben van egy kerékpár ut, onnan jöhetet ki ha jól sejtem. ott ahol a kép mellékleten a bámészkodók állnak.”
 • 6. DP 2008. július 31. 17:28
  „Hát ha a gyári uton haladt a kerékpáros akkor nem volt védett uton ugyanugy mint az autós, aki mögötte haladt??? Vagy még mindig nem tudom, hogy honnan jött a biciklis. Multkor a Hunyadi-Kossuth utca találkozásánál volt baleset egy autós hibájából! A Kossuth utcán életveszélyes kerékpározni!”
 • 5. majd én megmondom 2008. július 31. 17:19
  „DP, mit nem értesz ezen?
  A kerékpáros a gyári uton akart áthajtani a lőpor utra, miért lett volna védett uton ha keresztbe átszeli a tényleges védett utat.”
 • 4. Biciklis 2008. július 31. 16:23
  „Nagyon sajnálom a kerékpárost, de a hatóságok figyelmét is rá kell hogy irányítsa az eset (attól függetlenül, hogy ki volt jelen esetben a vétkes), hogy a város (Mosonmagyaróvár) egyes pontjain ÉLETVESZÉLYES kerékpározni. Pl. Kórház utca!!!, ahol 30-as tábla lassítaná a forgalmat és ahol egészen nyugodtan lehetne kerekezni. De mi a valóság? Ha nem figyel az ember legalább olyan intenzíven a mögöttes forgalomra, mint az előtte haladóra, könnyen megeshet, hogy LESODORJA (érintőleges ütközéssel) a tisztelt autós ÚR/HÖLGY a kerekest!! Nem szeretnék háborúzni, de elkeserítő, hogy mennyire nincs empátia az autósokban. (Adott hely egészen jó állami bevételi forrás is lehetne...)”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxuslakópark pozsonyiaknak - a legolcsóbb 40 millióért

Dunakiliti - Összesen negyven lakásból álló luxus-lakóingatlant – s mellé egy… Tovább olvasom