Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Hajsza a dühöngő sofőr nyomában

Akciófilmbe illő autós üldözés borzolta a mosonmagyaróvári közlekedők kedélyeit kedden az 1-es főút bevezető szakaszán: három rendőrautó hajszolt egy Volkswagen Passatot, illetve ámokfutó vezetőjét.
A kunszigeti férfinak – aki elfogásakor rendőri agressziót emlegetett – információink szerint kedden kellett volna pszichiátriai gyógykezelésre vonulnia.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság egyik járőrautója éppen az 1-es számú főúton haladt Győr felé, amikor reggel háromnegyed nyolckor Istvánpuszta térségében egy vele szemben közlekedő Volkswagen Passat áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A rendőrök, hogy elkerüljék az ütközést, a padka felé rántották a kormányt.

A járőrök – kíváncsiak lévén arra, mi okozhatta a szembejövő szokatlan manőverét – a szirénát és a kék fényt bekapcsolva a Passat után eredtek. Megelőzték a Volkswagent, majd próbálták megállítani. A vezető azonban ennek nem tett eleget és a járőrautót kikerülve továbbhajtott Mosonmagyaróvár felé. A 1-es bevezető szakaszán a mosoni körforgalomig még kétszer próbálták útját állni az ámokfutónak, sikertelenül.

Ámokfutás Mosonban

A Passat a tilos jelzésén áthaladva, a forgalomtól elzárt területen, illetve többször a szemközti sávban, a forgalommal szemben menekült üldözői elől. A körforgalomból a József Attila utcára hajtott nagy sebességgel, majd a Kis utcán át a Soproni utcára és újra ki a Szent István király útra. Közben többször is kis híján karambolozott a szembejövőkkel. A rövid városi üldözést követően újra a körforgalomba ért, ahonnan Győr felé vette az irányt.

A járőr eközben segítséget kért, így az üldözésbe bekapcsolódott még egy járőrkocsi és a baleseti helyszínelők autója is. A városból kiérve a rendőrautó ismét megpróbálta megelőzni üldözöttjét, ám amikor melléért, az ámokfutó ráhúzta a kormányt úgy, hogy a kocsik visszapillantó tükrükkel ütköztek. A hosszas hajszát követően Kimle után sikerült a rendőröknek olyan forgalmi szituációt teremteniük, hogy meg tudták állítani a körbefogott Volkswagent.

Egy járőr megsérült

A vezető azonban ezután sem adta fel és hátulról nekiment az előtte álló járőrkocsinak. Miután ez a próbálkozása sem sikerült, látva, amint a rendőrök felé tartanak, gyorsan lezárta az összes ajtót és ismét próbált elmenekülni. A járőrök, hogy elfogják a férfit, kénytelenek voltak betörni az oldalablakot. A dühöngő sofőrt végül sikerült az autóból kiszállítaniuk és megbilincselniük. A reggeli kalandban szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, ám az egyik járőr a kezén megsebesült, amikor betörte a kocsi oldalablakát.

Elfogása után a 36 éves kunszigeti Sz. Zsolt a rendőröknek nem tudott magyarázattal szolgálni száguldozására. A férfi ügyét a rendőrök átadják az ügyészségi nyomozó hivatalnak, hivatalos személy elleni erőszak, illetve közúti veszélyeztetés bűntette miatt indul ellene eljárás.

Gumit szereltetni indult

A láthatóan zavarodott férfi elfogása helyszínén lapunknak elmondta: egy mosonmagyaróvári autójavító műhelybe tartott gumit szereltetni, amikor számára érthetetlen okból üldözőbe vették a rendőrök. Szavai szerint a vadnyugaton érezte magát, mert üldözőbe vették, pisztollyal fenyegették és rátörték az ablakot.

Mint mondta, elfogásakor rendőri agresszió áldozata lett, s útközben azért fordult vissza Győr felé, mert a megyei rendőr-főkapitányságra szeretett volna menekülni üldözői elől.
Lapunk információi szerint a kunszigeti férfit – aki lapunknak egy betéti társaság ügyvezető igazgatójaként mutatkozott be – tegnapi kalandos napja délutánján szállították volna pszichiátriai gyógykezelésre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerősítik a kimlei hidat

Kimlén felújítják a településrészeket összekapcsoló Mosoni-Duna-hidat, ami egyúttal a szigetközi… Tovább olvasom