Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Hagyományteremtő családi nap

Családi napot szervezett a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ és a Csicsergő Baba-mama Klub minap az intézmény udvarán.
Pinkéné Bodnár Zsuzsa arról számolt be lapunknak, hogy a rendezvényen elsősorban hátrányos helyzetű vagy többgyermekes családok vettek részt, mintegy százan.

Változatos program várta a családi nap résztvevőit.
Változatos program várta a családi nap résztvevőit.

– Lehetőséget kívántunk biztosítani a családok számára, hogy a nyári szünet végeztével még egy játékos, önfeledt napot gyermekeikkel tölthessenek a szülők. Néhány család esetében kikapcsolódásra, élményszerzésre más mód nem is adódott a nyár folyamán. A kézműves-foglalkozások mellett – melyeket az intézmény munkatársai vezettek – nagy sikere volt a térbeli fajátékoknak és az ugrálóvárnak is. Szerepelt a programban arcfestés, csillámtetoválás, ajándék- és játéktárgyak készítése, kavicsfestés, sorversenyek és hasonló vidámságok. A szülők számára ruhabörze is volt ezalatt, mely hasznosnak bizonyult az iskolakezdésre való tekintettel. A gulyásleves, melyet az udvaron főztünk egy hatalmas kondérban, mindenkinek nagyon ízlett, s mind egy szálig elfogyott, pedig elkészültéig zsíros és vajas kenyér is csillapította az éhséget – sorolta a szolgálatvezető.

A családi nap költségeit az önkormányzat által kiírt pályázati pénzből és a Piller Róbert helyi sportedző által felajánlott pénzbeli támogatásból tudták fedezni. Az immár harmadik éve megrendezett eseményből hagyományt szeretnének teremteni, hisz mindenki nagyon jól érezte magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzitív struktúrák

Szenzitív struktúrák címmel nyílik kiállítás szeptember 7-én, pénteken este 6 órakor a… Tovább olvasom