Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Gyötri a kormányost a lelkiismeret-furdalás

Lelkiismeret-furdalás gyötri Matthew R. Devlint, annak az uszályhajónak a kormányosát, amely egy turistákat szállító kacsahajóval ütközve két magyar halálát okozta tavaly Philadelphiában. A férfival az ügyvédek szeptemberben beszélhetnek – tájékoztatott Rónai Péter ügyvéd.


Nem szándékos emberölésben bűnösnek vallotta magát augusztus elsején a szövetségi bíróságon az az uszályhajó-kormányos, aki tavaly júliusban vízi balesetet okozott Philadelphiában a Delaware folyón.

Mint arról lapunkban többször is beszámoltunk, a 2010. július 7-én, a Delaware folyón történt balesetben, amely során a megbénult „kacsahajó" 35 utasa és kétfőnyi személyzete a vízbe zuhant, a 16 éves S. Dóra és a 20 éves P. Szabolcs életét vesztette.

Az ügy újabb fejleményeiről kérdeztük Rónai Pétert, az elhunyt fiatalok családjait képviselő ügyvédet.

– Matthew R. Devlin, az uszályhajó kormányosa nyilatkozott egy meghallgatáson az NTSB-nek (szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság).

Rámutatott sok olyan dologra, amiben az uszályhajó tulajdonosa, a K-Sea hibázott. Előmozdíthatja az ügy tisztázását, hogy a kormányost lelkiismeret-furdalás gyötri. Egyébként vele várhatóan szeptemberben fogunk beszélni – magyarázta a jogász. Rónai elmondta továbbá, hogy Devlint a baleset napján hívták be dolgozni szabadságáról. „Azért nem mondhatta le, mert mindenki tudja, hogy akkor a munkahelyéről is elbocsáthatták volna." A magyar származású ügyvéd szerint a tolóhajó tulajdonosa, a K-Sea Transportation belső szabálykönyve tiltja ugyan az alkalmazottak számára a munka közbeni mobiltelefon-használatot, ám a cég nem lépett fel ennek betartatása érdekében. Így történhetett meg, hogy a kormányos a balesetet megelőzően több telefonhívást is kezdeményezett és internetezett is.

Továbbá a K-Sea-előírás szerint az uszályhajón hat embernek kell tartózkodnia, de a baleset idején csak öten voltak. „Ha lett volna egy hatodik személy, az tudott volna segíteni Devlinnek a hajó vezetésében" – tette hozzá a jogász.

Olvasóink írták

  • 1. Star-Spangled 2011. augusztus 17. 18:56
    „Majd a 20-ev alatt gondolkodhat azon,hogy mit tett! Nov.1-en lesz az itelet -hirdetes!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonszolnokon lesz Európa legnagyobb autótükör-gyártó központja

Európa legnagyobb autótükör-gyártó központját alakítja ki Mosonmagyaróvár térségében az indiai SMR-csoport. Tovább olvasom