Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyorshajtás egy kórházi ágyon?

Gyorshajtásért rótt ki büntetést az osztrák rendőrség a mosonmagyaróvári Róbert Dezsőre, miközben ő éppen infarktussal feküdt a bécsi kórházban. A férfi állítása szerint egy autókereskedő – akit nem is ismer – kente volna rá a vádat, miszerint egy próbaút során lépte át a megengedett sebességet.
„Rákenték volna a gyorshajtást" címmel hétfőn számoltunk be arról az esetről, hogy egy mosonmagyaróvári hölgyet egy osztrák ismerőse vádolt meg gyorshajtással. Ebben az esetben az Olaszországban használt bankkártya húzta ki az asszonyt a bajból. Hasonló – talán még megdöbbentőbb – esetre hívta fel a figyelmünket a szintén mosonmagyaróvári Róbert Dezső.

– Tavaly augusztusban kaptam egy levelet az osztrák rendőrségtől, melyben gyorshajtással vádoltak. Hamarosan érkezett egy másik küldemény, melyben már egy 280 eurós befizetendő csekket is találtam. Ekkor már komolyabban vettem az ügyet. Az osztrákok szerint akkortól három hónapja Bécsújhely és Kismarton között egy Mazda gépjármű volánja mellett léptem át a megengedett sebességet – vezeti be a meghökkentő történetét a 61 éves férfi.

Róbert Dezső visszaszámolt arra az időszakra, és kiderült: éppen akkor feküdt egy hétig kórházban Bécsben, ahol infarktussal kezelték. Tehát azon az útvonalon éppen akkor nem járhatott, sőt, azt az autót sem vezethette. A férfi úgy tudja, hogy a gépkocsi egy autókereskedésből származik, és a feljelentő azt állította, hogy ő azt a járművet próbaútra vitte – amikor a gyorshajtás történt.

Fotóillusztráció.
Fotóillusztráció.

– Életemben nem jártam abban az autókereskedésben, és érthetetlen, hogyan jutottak hozzá a személyi adataimhoz. Tulajdonképpen a név és a jogosítványom száma passzolt, a születési dátumomban viszont felcserélték a hónapot és napot, és a lányom címét adták meg – magyarázza a hajszál híján pórul járt férfi.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy éppen akkor kezeltek infarktussal. Mert ha éppen nem akkor fekszem kórházban, nem tudom, hogyan bizonyíthattam volna ártatlanságomat. Költhettem volna egy jó osztrák ügyvédre, járhattam volna a bíróságra, amíg megvédem igazamat. Felháborító, hogy így jogtalanul visszaélhetnek egy ember személyes adataival.

Erre a dilemmámra egyébként máig nem kaptam választ. Csupán annyit, hogy miután beadtam a kórházi papírjaimat bizonyítékként, rá egy hónapra megírták levélben, hogy lezárták az ügyet, nincs további teendőm – mondta el a Kisalföldnek a mosonmagyaróvári férfi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kollégájára zuhant a raklap az állványzatról

Vádemeléssel zárta le a rendőrség annak a férfinek az ügyét, akinek figyelmetlensége miatt rétegelt lemezlapok estek munkatársára egy újrónafői üzemben. Tovább olvasom