Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Gurít vagy szurkol az egész falu

A bajnoki mérkőzéseket játszó négy püski tekecsapat mérkőzéseit élőben, kivetítőn keresztül követhetik figyelemmel a helyi drukkerek. Szükség is van erre, hisz ez a sport már népszerűbb, s nagyobb tömegeket vonz a községben, mint a futball.
Bajnokcsapat: Így örültek a püski tekések a megyei másodosztály megnyerésének.
Férfiak és nők, fiatalok és idősebbek hódolnak „legújabb" szenvedélyüknek Püskin. A települést akár tekefalunak is nevezhetnénk. Az ezerlelkesnél is kisebb községben négy csapat indult idén a különböző bajnokságokban, versenyszerűen több mint ötven helyi játékos gurít. Emellett hobbiszinten a faluból és a környékbeli településekről még több százan jönnek ide golyózni.

Videokamerával rögzítik

A legjobban a Trófea-Püski csapata szerepel: tavaly megnyerték a megyei másodosztályú bajnokságot – a település sporttörténetének egyik legnagyobb sikerét elérve –, idén az első osztályban is kiválóan szerepelnek. Czafik István, a gárda játékosa meg is jegyzi: szeretnének mihamarabb az NB III-ban szerepelni, s erre már a jövő évben megvan az esély. Egy-egy nagyobb rangadóra rengeteg helyi szurkoló is ellátogat, többször előfordult már, hogy nem fértek be a nézők a terembe. A tekepálya tulajdonosa így vi-

deokamerával rögzíti a mérkőzéseket, így ezeket a másik helyiségben élőben figyelhetik a drukkerek. Egyébként Püskin már több játékosa és szurkolója van a tekének, mint a legalacsonyabb osztályban is gyengén szereplő, de nagyobb tradíciójú futballnak.

Nők, idén először

Püski másik három tekecsapata – a Püski B, a Be-Ti-Du Püski és a Mi-Nők Püski – a mosonmagyaróvári városi pontvadászatban szerepel. Ezek közül is kiemelkedik a női csapat, mely idén először nevezett erre a küzdelemsorozatra. A hét-nyolc játékosból álló gárda korösszetétele vegyes: a legfiatalabb tizennyolc, a legidősebb majdnem ötvenéves. Czafik Istvánné – aki a csapat tagja – elmondta: könnyű volt tavaly összeszedni a helyi lányokat és asszonyokat, s rávenni őket a versenyszerű sportolásra.

A nők heti egy edzést tartanak, s hét közben is vannak bajnoki mérkőzések. Ez a sport itt mindenkit megmozgat: a csapatban például két helyi virágboltos is szerepel. Egyelőre csak most kezdik megszokni a mérkőzések légkörét, hiszen a pontvadászatban ők az egyetlen női csapat. Szeretnék megszerezni első győzelmüket, mely nagy lendületet adhatna a folytatásra.

Guinness-rekordra készen

A négy püski gárda mérkőzéseit egyébként úgy szervezték meg, hogy egy héten csak két gárda játsszon a kétsávos hazai pályán. Azt, hogy a püskieknek a tekés kihívásokból sohasem elég, bizonyítja: a helyi tekeklub tagjai Guinness-rekordra is készülnek. Tavaly szilveszterkor 2003 percig gurítottak egyvégtében: a másfél tucat vállalkozó akkor 33 és fél órán keresztül döntötte a bábukat. Idén szeretnék beírni magukat a rekordok könyvébe, s megdönteni a negyvennyolc órás világcsúcsot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintaértékű az olasz példa

Egy háromfázisú képzés utolsó állomásaként Olaszországban az EU-s strukturális alapok lehívását és… Tovább olvasom