Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Futura: megduplázták a látogatószámot

A lassan egyéves inter- aktív élményközpont vezetői szerint ésszerűsítették a Futura működését. A márciusi látogatószámot május-júniusban megduplázták.
 
Hétköznap kora délután látogatunk a mosonmagyaróvári Futurába, parkolóhelyet csupán egyet találunk. Belépve az egykori gabonaraktárba is nagy zsongást tapasztalunk.

– Kijött a gyermek belőlünk – árulta el Borbélyné Tímár Hajnalka, aki 8 éves Tamás és 10 éves Ádám fiával és férjével, Péterrel Veszprém mellől érkezett az interaktív élményközpontba.
– A fiam, a 10 éves Vilmos éppen most tanult a víz körforgásáról, a kisebbik lányom, a 4 éves Ludovika meg az orgonánál időzött sokáig – sorolta Knapp Nikolett is, aki három gyermekével és férjével látogatott ide a fővárosból.


Családi nyereményjáték. Június 30-án zárult az interaktív élményközpont családi nyereményjátéka: 12 héten keresztül egy-egy családi belépőt sorsoltak ki. A fődíjat Stockné Berecki Ildikó (Budapest) nyerte, díjazott még Kvassai Mónika (Mosonmagyaróvár) és Németh Gabriella (Máriakálnok).
Februártól mostanáig 15 road- show keretében népszerűsítettük a mosonmagyaróvári élményközpontot, és 18 helyszínre a játszóházat vittük el, a hazai települések mellett Felvidékre és Ausztriába is. Ezeken a helyszíneken egyébként az összes iskolába szóróanyagot is eljuttattunk – tudjuk meg Horváthné Pákozdi Emese intézményvezetőtől és Horváth Lászlóné értékesítési vezetőtől. A Futura csapatát egyébként gyakran hívják falunapokra is, így hamarosan például Bogyoszlóra, Lipótra és Rajkára is ellátogatnak.

Több sikeres rendezvényt tudnak idén maguk mögött: így például a tojáshetet, Futura-majálist, de a most zajló Futura-vakáció nevű tematikus hétvége is sokakat vonz. Egy pályázat keretében háromszáz gyerek ingyenes szakköri foglalkozáson, 800 lurkó pedig témahéten vehetett részt. A Futura-bérlet elsősorban az óvodások és a kisiskolások körében volt népszerű.

– A márciusi látogatószámokat május-júniusban sikerült megdupláznunk. Ez részben köszönhető a kistérségi és a győri szállodákkal való együttműködésnek is – magyarázza Horváth Lászlóné. Horváthné Pákozdi Emese elmondta: megújult a honlapjuk, a hírlevél-szolgáltatásuk, és nyitás óta kilenc új játékkal gazdagodtak.

– Az elmúlt lassan egy év alatt ésszerűsítettük az üzemeltetést, átvizsgáltuk a működésünket. Néggyel kevesebb munkatárssal dolgozunk, így tizenkét főállású és két részmunkaidős alkalmazott alkotja a csapatunkat a főiskolás és egyetemista demonstrátorok mellett – hangsúlyozta az intézményvezető.

 Táborozók és fél ár. A Futura július 17. és augusztus 9. között ötnapos napközis táboroknak is otthont ad.

A mosonmagyaróváriak számára jó hír, hogy hamarosan indul a pénteki felező akció: a helyi lakosok péntekenként délután 4–8 óra között fél áron látogathatnak a Futurába.Olvasóink írták

 • 12. justitia18 2013. július 22. 16:58
  „11 !
  Kedves Pancser !
  A képviselő testület a múlt héten szavazott meg több, mint 50 millió Ft közpénzt !! a Futurának, mivel képtelen fizetni a szállítók számláit, a Futura fenntartását, a rendezvények költségeit...”
 • 11. pancser 2013. július 21. 20:04
  „9. Japo 2013.07.21. 08:07
  Nagyon fura elképzeléseid vannak. A politika nem becstelenség, mint ahogy vállalkozónak lenni sem csupán gazemberség, pedig ez utóbbit is sokan így gondolják.
  Ráadásul olyan beszél így aki maga is hasznot húz a politikából, így vagy úgy.
  Ha te komolyan veszed amit állítasz tegyél feljelentést, ha meg nem, hallgass.”
 • 10. Japo 2013. július 21. 08:12
  „Még valami Pancsernek. Ha gondod van a tényekkel miért nem nézel utána? Nem kell tisztán látónak lenni ahhoz,hogy lásd mi megy a háttérben. Jön a Szent István Napok kezdj el örülni neki,és éljenezzetek,hogy megint ugrik 30 milla az üres kasszából! Ha nincs pénzem ami elég sokszor előfordul,nem megyek boltba és nem csinálok másoknak adósságot. Ilyen egyszerű lenne a gazdálkodásom.Én bevételt szoktam tervezni nem pedig hiányt!”
 • 9. Japo 2013. július 21. 08:07
  „Pancser! Nem indulok a választáson sem ma,sem holnap. Az én véleményem az,hogy ahol a politika kezdődik,ott a becsületnek vége van! Majd,ha értelmes emberek irányíthatnak politika nélkül és teljes felelősséggel,akkor meggondolnám,de így nem. Általában a vélemény kinyilvánítása nem jelenti azt,hogy azonnal át akarod venni másnak a helyét. Az óvodában sem azért magyaráz az óvónéni mert óvodás akar lenni hanem azért,hogy te ne rekedj meg azon a szinten!”
 • 8. pancser 2013. július 19. 21:45
  „7. Japo 2013.07.19. 06:47
  Ha ennyire jól tudod a dolgokat "tisztánlátó", akkor indulj a választásokon és majd meglátjuk mennyire bíznak benned.”
 • 7. Japo 2013. július 19. 06:47
  „Így igaz! Más pénzéből bárki tud gazdálkodni.főleg ha számon sem kérik! A Lillácska jó pénzért,bukott férjének bujtatott állás a Flesch-ben és így tovább.”
 • 6. justitia18 2013. július 18. 22:03
  „Örülünk , de gondolom, így is sík veszteséges. Kevesebb alkalmazott, kisebb fizetések. Addig nyújtózkodj....”
 • 5. pancser 2013. július 18. 17:26
  „Nem lesajnálni kell a Futurát, ha már megépült, hanem örülni minden előrelépésnek.”
 • 4. Japo 2013. július 18. 14:51
  „A pappír mindent elbír! Megduplázták a belépőszámot? A bevételt is? Mert ha igen akkor nincs probléma,ott viszont lehet,ha egy középkategóriás számítógépet amit megrendeltek,nem tudták kifizetni mert nem jött meg a támogatás. Akkor most mi van?”
 • 3. kíváncsi 2013. július 17. 22:01
  „Azért az sokat elárul, hogy a szülők és a gyerekek is egyre többet beszélnek a FUTURA programokról, táborról. A gyerekeknek tetszik, és vitathatatlanul hasznos. Örülnünk kéne, hogy itt helyben van erre mód. Én gratulálok a munkájukhoz!”
 • 2. titokban 2013. július 17. 17:02
  „Úgy tűnik a Futura sikeres abban, amiben pl a Mobilis sajnos állítólag nem. Hát itt az ideje tanulni egymástól, hisz mindkét intézmény nagyszerű ötlet...szerintem...és a gyerekek pl imádják.”
 • 1. nagyjancsi 2013. július 17. 10:12
  „..propaganda..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Vége a természetes vizek lerablásának˝

˝A halgazdálkodásról szóló új törvény elfogadásával győztek a sporthorgászok˝ – jelentette ki Nagy István országgyűlési képviselő hétfőn. Tovább olvasom