Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Félmillió forintot lapátoltak össze a sérülteknek

Kínáljanak tombolát, melynek bevételét a sérült gyerekek és fiatalok edzésére fordítják – ezzel az ötlettel egészült ki a nemrég megszervezett Voluta vízi fesztivál a helyi sárkányhajósok kezdeményezésére. Csaknem félmillió forint gyűlt így össze.
Példaértékű jótékonysági programmal egészült ki nemrég a Voluta vízi karnevál. A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület sárkányhajó-szakosztályának egyik tagja, Szikra Zoltán javasolta: szervezzenek tombolaárusítást egy jó cél érdekében.

– Érdeklődtünk Nagyné Valkai Éva edzőnél, kinek lenne szüksége a vízisport-egyesület tagjai közül a támogatásra. Az ötletet továbbgondoltuk, és javaslatára a sérült gyermekek és fiatalok edzésére hirdettük meg a gyűjtést – tudjuk meg Sragner Évától, aki az ötletgazdával és társaival, az óvári sárkányokkal együtt kezdett a szervezésbe, tombolatárgyak gyűjtésébe. Mint mondják, a helyi és környékbeli cégektől, magánszemélyektől alig egy hét leforgása alatt kétszáz tombolatárgy gyűlt össze, köztük tizenhárom nagyobb értékű díjjal.

– Egy jó célért fogtunk össze, ez lehetett a siker titka. Ezer jegy fogyott el, melyből tulajdonképpen minden ötödik nyerő volt. Két mosonmagyaróvári cég és a Rotary klub nagyobb összeggel járult még hozzá a gyűjtéshez, így 450 ezer forinttal tudjuk segíteni a sérültek edzését, versenyeztetését. Jó helyre kerül ez a pénz – foglalták össze a szervezők, megjegyezve: jövőre szeretnék ezt az ötletet továbbfejleszteni, és akkor sem marad el a jótékonysági tombola.

Együtt a jó célért. A tombola szervezői és a támogatottak az Itatónál.
Együtt a jó célért. A tombola szervezői és a támogatottak az Itatónál.

A sérült fiatalok a vízi sportokkal a Reménység Alapítvány és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület együttműködése által 2009 óta ismerkednek. A csapat létszáma a kezdeti ötről megduplázódott.

– A gyerekek egészséges társaikkal együtt sportolnak, sőt, versenyekre is járnak, ahol szép eredményeket érnek el. Fejlesztésük eredményes, ez nemcsak a mozgásukon látszik, hanem tanulási eredményeiken is – hangsúlyozta Cser Katalin gyógypedagógus. Nagyné Valkai Éva edző csütörtökönként délután 5 órától tartja nekik az edzéseket az egyesület csónakházánál.

– Jó közösség alakult ki, és az evezés kellemes kikapcsolódás. Szeretek vízen lenni, mert az megnyugtat – vélekedett a 26 éves látássérült Gombos Dániel, aki Csornáról jár az edzésekre. A fiatalember, mint mondta, sorstársai figyelmét is felhívta erre a sportolási lehetőségre. A másodikos Lauer Dániel örül, hogy a szabadban lehet és a sportolás mellett versenyezhet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Stettni legnagyobb pontya

11,42 kilós ponty akadt Ábrahám Géza horgára a napokban megszervezett 24 órás horgászversenyen a… Tovább olvasom