Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Felborult kenusokat mentettek a horgászok Ásványrárón

Egy fiatal pár borult a vízbe kenujával a Nagy-Duna egyik mellékágánál Ásványráró környékén. Három horgász mentette ki őket csónakkal.

Egy győri fiatalember és barátnője kenuzott hétvégén a Duna egyik holtágán Ásványráró környékén, amikor egy kanyarodási manőver közben felborultak és a vízbe estek. Ugyan volt rajtuk mentőmellény és a fiú apja is a segítségükre sietett, a hideg víz miatt mégsem tudtak a maguk erejéből partra jutni. Az éppen arra járó három, számukra ismeretlen horgász mentette ki őket a szárazföldre. A vacogó fiatalok még egy meleg takarót is kaptak megmentőiktől.

Ugyan volt rajtuk mentőmellény és a fiú apja is a segítségükre sietett, a hideg víz miatt mégsem tudtak a maguk erejéből partra jutni.
A Budapesten tanuló fiú tavaly kezdett kenuzni, korábban már Ásványráró mellett a Balatonon is vízre szállt. A barátnője viszont első alkalommal ült ebben az ingatag vízi járműben. A kenu egyébként a család tulajdona, ám a történtek után gondolkodnak azon, hogy túladnak rajta. A nevét elhallgatni kérő édesanya portálunknak elmondta még: ezúton is köszönetet mond a családja segítségére siető horgászoknak. Hozzátette: szívesen találkozna velük, hogy köszönetét személyesen is tolmácsolhassa.

Olvasóink írták

 • 2. csompi1 2010. április 20. 08:01
  „1. sztiv 2010.04.20. 05:20
  "seggrészegen csónakáztunk"
  Úristen Sztív! Ne mondjál ilyet....:-) mi is megyünk minden évben, még a végén szondáztatás lesz itt is, meg "közlekedésbiztonsági háló"”
 • 1. sztiv 2010. április 20. 05:20
  „Tavalyelőtt mi is voltunk "vízitúrán" (hatan, seggrészegen csónakáztunk. több volt a sör a kenuban, mint ember:) )
  6 embert mentettünk ki, alföldről jöttek és végig akartak evezni a dunán. A vicc, hogy a vezetőjük hőbörgött a parton, hogy úr isten, mi lesz a felborultakkal.
  A végén azt se mondta, fapapucs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken kontroll alatt

Nagyszabású, elsősorban a kétkerekű járművekre kiterjedő razziát tartottak a minap a… Tovább olvasom