Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Fabrikett a rászorulóknak

Fűrészporból és fahulladékból darálékot és brikettet előállító üzemet avattak pénteken Mosonmagyaróváron.

Előbbit az önkormányzati intézményekben hasznosítják, utóbbival a rászorulókat segítik. A hónap elején próbaüzemmel indult az gyár. A Barátság utcai üzemhez hasonló készült el Érsekújváron is. A beruházásra közösen pályázott a két város, és nyert el uniós 250 millió forintot egy magyar–szlovák határon átnyúló pályázaton.

– A brikettüzem egyrészt lehetőséget teremt, hogy az állás nélkülieket újból visszavezessük a munka világába. Három, korábbi közmunkaprogramban részt vevő romát alkalmaztunk a telephelyvezető mellett. Az önkormányzati intézményeinket fadarálékkal fűtenénk ki, míg a fabrikett jelentős részét szociális alapon rászorulóknak osztanánk ki – tudatta Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a beruházás során beszerzett gépek és eszközök a mosonmagyaróvári önkormányzat tulajdonát képezik, melyet a VÜF-nek adtak át üzemeltetésre.

Mint megtudtuk, a brikettáló-üzem nonprofitként működik, a nyereséget fejlesztésekre fordítják vissza. Így nyitottak a további bővítésre, mely által további foglalkoztatottaknak tudnak majd munkát adni. A pályázatban 16 havi fenntartást vállaltak, de a gazdasági számítások alapján már most látszik a további működés létjogosultsága. A gyár óránként 300 kilogramm fabrikett előállítására alkalmas.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisbusz borult fel az M1-es autópályán Hegyeshalomnál

A kisbusz eddig ismeretlen okból szalagkorlátnak ütközött és felborult, vezetője megsérült. A… Tovább olvasom