Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Evezősök: csaknem 200 érem

Megalakulása óta legeredményesebb évét tudhatja maga mögött a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület.

Számos sikeres rendezvényük mellett a különböző versenyeken csaknem kétszáz érmet gyűjtöttek be 2009-ben.

A 2009-es év sem telt el események, kihívások nélkül – kezdi az esztendő értékelését Nagy Gábor, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke. Megszervezték az utánpótlás-ergométerversenyt, a Voluta-bált, a Voluta Nemzetközi Vízi Karnevált, az evezős Óvár-kupát, illetve az iskolai ergométer-felmérőt és kistérségi döntőt. Az elnök már nemcsak az evezősszakosztály munkájáról számolt be, hanem a kenuszakosztály és a sárkányhajósok eredményeiről is.

Nagy Gábor elmondta: a márciusi taggyűlésen határozták meg a 2009-re vonatkozó célkitűzéseket, így többek között részvételt tizenhat versenyen, egyhetes edzőtábor szervezését, illetve a 2008-as eredmények túlteljesítését, azaz 165 érem és 250 döntős hely megszerzését. Mindezek tudatában vágott neki 40 versenyző a versenyszezonnak.

A téli felkészülés után a kedvező időjárásnak köszönhetően már március elején elkezdhették vízen az edzést. Az április elején kezdődött szezon során a mosonmagyaróvári evezősök 16 versenyen vettek részt. A magyar bajnokságra pedig a Velencei-tónál szervezett edzőtáborban készültek fel. Az egyesület májusban együttműködési megállapodást kötött a Reménység autisztikus gyerekeket összefogó alapítvánnyal, aminek keretében hat értelmileg akadályozott gyermek és felnőtt kezdhette meg az ismerkedést az evezés szépségével.

2009 volt az eddigi legjobb évük a mosonmagyaróvári evezősöknek.
2009 volt az eddigi legjobb évük a mosonmagyaróvári evezősöknek.

Tavaly 66 első, 64 második, ugyanennyi harmadik, 41 negyedik, 32 ötödik, 21 hatodik helyezést értek el. Az összesen 194 érmes és 288 döntős eredménnyel tehát a kitűzött célt is túlszárnyalták. A magyar bajnokságon az egyesület 18 döntős egységgel szerepelt, a csapatokból 11 állhatott dobogón. A mosonmagyaróvári evezősök magyar bajnokai: Mészáros Szilárd, Fördős Máté, Schopf Márton, Németh Zsófia, Balog Tamás–Ispánki Tamás. Az országos evezős-diákolimpiáról pedig 21 éremmel és 41 döntős hellyel térhettek haza.

Az egyesület legfiatalabb szakágán, a kenuszakosztályban a májusi toborzást követően 15 gyermek és felnőtt kezdte a kenuzást tanulni. A sárkányosok is jól szerepeltek 2009-ben. A Voluta Karnevált a Vogel-Noot csapata nyerte, mind vegyes, mind férfi kategóriában diadalmaskodni tudtak. Ezt követően a regionális versenyen képviselték Mosonmagyaróvárt, ahol harmadikok lettek.

Ezzel továbbjutottak az országos döntőre, ahol nagy csatában a dobogó második fokára állhattak fel.

Olvasóink írták

 • 5. Boli 2010. január 05. 17:21
  „Ráadásul kemény munkát végeznek ezek a gyerekek, itt csak úgy van eredmény. Nem tinglitangli focisták, kutyaütő eredményekkel és nem "mi lett volna ha a kapufa 10 centivel..." magyarázatokkal. Nagyon jók és remek kis csapatot alkotnak. Lenne mit tanulni egyeseknek tőlük! A támogatásuk nem éppen hatalmas, sokat áldoznak saját pénzből... Gratulálok nekik!!!”
 • 4. civac 2010. január 04. 18:59
  „grt, csak így tovább!!!”
 • 3. T.Csaba 2010. január 04. 10:59
  „Egyetértek az előttem szólóhoz,keveset írnak róluk mind a többi sporthoz pl: íjászok.
  Ha jól tudom nekik is vannak szép eredményeik.OB. EB. VB.
  Gratula nekik.”
 • 2. lackomacko 2010. január 03. 21:29
  „Gratulálok a nagyon szép eredményekhez.Sajnos nagyon keveset tudunk róluk !”
 • 1. juhi 2010. január 02. 14:05
  „Büszkék lehetünk rájuk.Csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maskara bál

Mosonmagyaróvár - A Kühne étteremben rendezi meg január 9-én este hét órai kezdettel 13. Maskara… Tovább olvasom