Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Euro Vegas: hamarosan meglehet az engedély

Bezenye, Hegyeshalom - Egy-két héten belül kiadhatják az építési engedélyt a bezenyei kaszinóvárosra. A helyi képviselő-testület is vélhetően napokon belül áldását adja a módosított rendezési tervre. Úgy tűnik, egyenesbe kerültek a megaálmok, s 2010-ig befejezhetik az első ütem felépítését.

„Folyamatban van az Euro Vegas építési engedélyére beadott eljárás, mely várhatóan egy-két hét múlva zárulhat le" – mondta a Kisalföld kérdésére Zalán Zsolt, a mosonmagyaróvári önkormányzat építésügyi irodájának vezetője. Ezzel befejeződhet a lassan egy évtizede fontolgatott beruházás dokumentációs része, s ősszel akár el is kezdődhet az 1/A ütem építése.

Erre szükség is lesz, hisz 2010 őszére végezniük kell a beruházással:
a koncessziós szerződés ugyanis ezt a dátumot jelölte meg.

Ez lesz: Úgy tűnik, már csak hetek kérdése, s elkezdődhet a munka Hegyeshalom és Bezenye határában.
Ez lesz: Úgy tűnik, már csak hetek kérdése, s elkezdődhet a munka Hegyeshalom és Bezenye határában.

Az építési engedély megszerzése után azonnal kiírják a kivitelezői tendert, s egy-két hónapon belül a nyertes cég megkezdheti a területen a munkát.

Az első fázis tervezői anyaga egy hetvennyolc méter magas, 316 szobás hotelre, egy 4000 négyzetméteres konferenciateremre, éttermekre, termálfürdőre, bárokra, klubokra vonatkozik. Ennek 2010-ig kell elkészülnie. A Hans Asamer és Alfred Supersberger vezette beruházók 2007 decembere óta 17 millió eurót fektettek a projektbe: a mostani kivitelezésben pedig a Credit Swiss a partnerük.
Információink szerint mióta felgyorsultak az események, s érződik a beruházás komolysága, a bezenyei önkormányzat segítőkészebben és rugalmasabban áll Euro Vegashoz. Az építési engedély kiadásához a rendezési terv módosítása is szükséges, ám úgy tudjuk, ez már szinte csak formalitás: várhatóan napokon belül elfogadja az ottani képviselő-testület. 

Olvasóink írták

 • 15. matriné 2008. szeptember 18. 19:26
  „Lesz Vigasz! De csak a bezenyeieknek a kocsmahivatalban! Természetesen addig míg a termőföldjeik árát el nem isszák egészen!”
 • 14. lolita 2008. szeptember 16. 10:25
  „Ez nagy befektetes lessz amire szüksegük van a gazdagoknak külföldieknek,de legalabb gondolunk masokra is hisz vannak akik nemtudnak mit tenni penzükkel bizzak rank mi majd megoldjuk!Luxus M-orszag szegeny emberekkel!”
 • 13. bácsbokodembrió 2008. szeptember 16. 07:53
  „Az építési engedélyhez kell környezetvédelmi engedély is, az van?”
 • 12. pan.cser 2008. szeptember 15. 16:58
  „Kedves 9-es! A "sületlenséget" 10 év múlva megbeszéljük. Nem csak Bezenyét, egy egész régiót a maga képére formál egy ilyen létesítmény. Tessék megkérdezni az előző bezenyei polgármestert, ő járt az igaziban. Ha ez csak a század része lesz amannak akkor is óriási lesz. Az első ütemben épülő szálloda és játékcentrumhoz hasonló nagyságrendű létesítmény alighanem nincs még MO-n. Már ezzel az új létesítménnyel kisebbségbe kerülhetnek a község lakói Paprétet is beleértve. Hatalmas tömeg várható egész Európából, akik nem a helyi kocsmák szintjén kívánnak szórakozni, mert sok lesz az igényes és pénzes ember mint ilyen helyen mindenhol. A környékre 10 év múlva nem lehet ráismerni ezt biztosra veszem. Mindenféle jelzőkkel lehet illetni ezt a gondolatmenetet, szabad, nem tilos, de attól még igaz lehet.”
 • 11. hm.. 2008. szeptember 15. 11:59
  „Addig örüljön mindenki amíg az ilyen "mindent meggátolunk mert mi jobban tudjuk" típusú embereknek nincsen beleszólása.”
 • 10. Kriszta78 2008. szeptember 15. 11:36
  „Addig örüljön mindenki amíg nem épül meg!”
 • 9. Pancserné 2008. szeptember 14. 17:51
  „Kicsim ne irogass ilyen sületlenségeket állandó jelleggel!!!!”
 • 8. pan.cser 2008. szeptember 14. 15:56
  „Én nem vagyok szkeptikus. Szkeptikusak csak a bezenyeiek lehetnek. Ha az első ütem megépül már úgy érezhetik magukat mint a sivatagi indiánok az igazi Las Vegasban. Az adatokból jó kivehető, hogy az üzemeltető és vendég létszám többszörösen felül fogja múlni a helyi lakosságot. Itt az a pont, amikor megszűnik valami. A betelepülők fogják megmondani mi lesz és mi nem. Sőt akár önállósodhatnak is, mert ugyebár a gyakorlat az a kaszinóvárosok környékén, hogy ott laknak az alkalmazottak is. Szóval mióta őseik ide telepultek Dalmáciából ekkor változásban még nem volt részük. De azért nem lesz nekik rossz, csak a mai Bezenye megszűnik, feszívódik, feloldódik a betelepülők tömegében. Hajrá Kaszinóváros!”
 • 7. zenelady12 2008. szeptember 14. 08:30
  „Egy kapavágás már történt... (Máriafürdőnél). Csak több nem, az a baj. A politika rendesen bekavar mindenhova. Igen, mindenki akkor hisz már, ha lát. De bizakodni még lehet.”
 • 6. 126 2008. szeptember 14. 08:15
  „Majd ha felépül, és megnyit, akkor szoljatok.”
 • 5. Vazze édesanyja 2008. szeptember 14. 07:40
  „Ezt minden év szeptemberében hírként kell közölni ?????
  Kicsit már unalmas!!!”
 • 4. vazze 2008. szeptember 13. 21:11
  „másszatok vissza a barlangba!”
 • 3. szkeptikus11 2008. szeptember 13. 19:03
  „vegas ? Az a usaban van. Itt marad a gaz meg a gyom.”
 • 2. kobresz 2008. szeptember 13. 17:07
  „Szerintem nagy kamu ez az egész !
  Páran nagy llóvét húznak az egészből.
  Pl:(Máriakálnoki termálfürdő... -egy kapavágás sem történt)”
 • 1. bizakodó 2008. szeptember 13. 12:34
  „Ezt a két nevet üssétek be a google-ba.
  A "móricka"-ra 10000 szer több találat jön be!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámolják a hírhedt Barátság tizenkettőt

Mosonmagyaróvár - A polgármesteri és alpolgármesteri keret felhasználásáról több mint egy órán át… Tovább olvasom