Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Estére tizenketten maradnak

Mosonmagyaróvár - A Flesch-hegedűverseny tizennégy országból érkezett harmincnyolc ifjú művészéből tizenketten jutnak tovább a csütörtöki középdöntőbe.
A 11. Nemzetközi Flesch Károly Hegedűversenynek ad otthont a hét folyamán a mosonmagyaróvári művelődési ház. Ma este dől el, ki az a tizenkét versenyző, aki a középdöntőben egy Mozart- és egy szabadon választott művel megmutathatja újból tehetségét és versenyre kelhet a jelentős díjakért.

– A Flesch-hegedűverseny komoly nemzetközi megmérettetés azon 1980 után született európai hegedűsök és azon tengerentúli vagy ázsiai fiatalok számára, akik legalább két éve valamely európai zenei intézményben tanulnak – tájékoztat Perényi Eszter, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola vonós tanszékének vezetője, a zsűri elnöke, akit arra kértünk, értékelje az eddig látott fellépések alapján az idei verseny színvonalát: – Vegyes kép rajzolódott ki, viszont az biztos, aki bekerül a tizenkét középdöntős közé, valóban a legtehetségesebbek közé tartozik.


Színpadon a 16 éves Pusker Júlia. Ötéves kora óta játszik hegedűn, több hazai és nemzetközi versenyen szerepelt sikeresen.
Színpadon a 16 éves Pusker Júlia. Ötéves kora óta játszik hegedűn, több hazai és nemzetközi versenyen szerepelt sikeresen.

A verseny legfiatalabbja a tizenhat éves Jámbor Anna. Érdekesség, hogy az elődöntők sorrendjének sorsolása a fiatal lányra hárult és éppen magát húzta ki elsőként. Így hétfőn reggel elsőként állhatott a közönség elé. A kecskeméti születésű, jelenleg a zeneakadémián előkészítősként tanuló Pusker Júlia is a legfiatalabbak közé tartozik. A versenyre hat évvel idősebb nővérével, Ágnessel érkezett, általa szerette meg a hangszert, mely nélkül mára életét el sem tudja képzelni. Ötéves kora óta játszik hegedűn, több hazai és nemzetközi versenyen szerepelt már sikeresen. A mostani megmérettetésre három hónapja készül.
Ma délelőtt 10, délután 3 órától újabb versenyzőknek szurkolhat a komolyzene-szerető közönség. A legtehetségesebbek a jelentős pénzdíjak mellett fellépési lehetőségeket is kaphatnak. A Flesch-hegedűverseny olyan nagy neveket indított el a pályán, mint Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, vagy a legutóbbi győztes, Banda Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út a Novarock fesztiválra csak a határátkelőn át

Nickelsdorf - Pénteken kezdődik az ausztriai Nickelsdorfban – a magyar határtól mindössze két… Tovább olvasom