Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Értékek őrzői, életek mentői

A tavalyi nagyszabású jubileumi megemlékezés után idén szűk körben ünnepelték meg Szent Flórián napját a Mosonmagyaróvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság kötelékébe tartozók.

Szent Flórián
A rendezvényen a brucki és az okrifteli tűzoltócsapatok delegáltjai mellett jelen voltak a társ- és együttműködő szervek vezetői, a város két országgyűlési képviselője és a képviselő-testület néhány tagja.

Javuló feltételek

Tukovics János alezredes, városi parancsnok ünnepi beszédében kitért arra, hogy egyre jobb feltételek mellett végezhetik munkájukat a mosonmagyaróvári tűzoltók. Nemcsak a meglévő eszköztár bővült, de egyre több elkötelezett fiatal erősíti az állományt, akik az idősebb, tapasztaltabb kollégáktól értékes tudást szerezhetnek. Hangsúlyozta, feladatuk továbbra is a rászorulók, bajbajutottak segítése, az értékek, mentése, megóvása, a fáradni látszók erősítése. Stipkovits Pál polgármester, országgyűlési képviselő tisztelettel szólt a mosonma
gyaróvári tűzoltók felkészültségéről, s további kitartást és erőt kívánva megköszönte a lakosság érdekében tett áldozatos munkájukat.

A legjobbak dicsérete

Az ünnepség jutalmak átadásával folytatódott. A Magyar Köztársaság belügyminisztere a szolgálat terén végzett kimagasló munkája eredményeként Smuk Ferenc századost dicséretben és jutalomban részesítette. (Az elismerést a mai országos megemlékezésen veheti át.) Knauz Csaba őrnagynak a tűzoltóság hivatásos állományában eltöltött 10 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül pedig szolgálati jelet adományozott.

Ünnepi elismerések

Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár polgármestere dicséretben és jutalomban részesítette Káró Ferenc századost és Bertalan Zoltán törzsőrmestert. Tukovics János alezredes, városi parancsnok eredményes munkájuk elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Rigó Zoltán főtörzsőrmestert, Kóczián Sándor főtörzsőrmestert, Piedl László törzsőrmestert, Turek Gyula főtörzsőrmestert, Ásványi Péter őrmestert, Krugné Hegyesi Ildikó gazdasági csoportvezetőt és Winkler Zoltánnét. Soron kívül előléptette Illés Attila törzszászlóst főtörzszászlóssá, valamint Kulacs István törzsőrmestert főtörzsőrmesterré. Az együttműködő szervek részéről jutalmazásban részesült: Grósz József alezredes, Kiss Zoltán főtörzsőrmester és Vitéz Gábor főtörzsőrmester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb szankciók

A közelmúlt sajnos gyakori közlekedési szabálysértéseinek visszaszorítása érdekében a… Tovább olvasom