Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Emlékkiállítás, majd emlékszoba

Mosonmagyaróvár - A Kossuth-díjas költő, Gyurkovics Tibor halála utáni első emlékkiállítását a Hansági Múzeum rendezi meg.

Az író kívánsága volt, hogy képzőművészeti gyűjteményének jelentős része kerüljön a városba, ahol a nemzetközi jelentőségű Gyurkovich-gyűjtemény is található a költő nagybátyjának adományaként.

A szeptemberben nyíló emlékkiállítás az írót kívánja bemutatni, eredeti kéziratokkal, őt ábrázoló képzőművészeti alkotásokkal és fotókkal, dolgozószobájának berendezésével, valamint a róla és a színdarabjairól készült videofelvételek segítségével. A tárlat anyagát Gyurkovics Tibor özvegye, Gyurkovics Györgyi válogatta, jelentős része a 2010-ben a Cselley-házban kialakítandó Gyurkovics-emlékszobába kerül majd.

A kiállítás az írót kívánja bemutatni őt ábrázoló alkotásokkal, fotókkal.
A kiállítás az írót kívánja bemutatni őt ábrázoló alkotásokkal, fotókkal.

Az emlékkiállítást szeptember 18-án délután 5 órakor Beke Albert irodalomtörténész nyitja meg a múzeum Szent István király út 1. szám alatti épületében, a műsorban közreműködnek a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai. A tárlat 2010 áprilisáig tekinthető meg a múzeum nyitvatartási idejében. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden kérésükre pénzhiány a válasz

Nincs pénz jelenleg kaszálásra, zebrafestésre, a rendőrlámpák összehangolására, sőt, zajvédő fal építésére sem. Röviden így foglalható össze a közútkezelő válasza az önkormányzat számos felvetésére.
Tovább olvasom