Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Eltaszított fele királyság - Nyomtatják szigetközi dokumentumkötetünket

Az előszót Babos Attila írta, aki szerint Dunakilitinél mondtunk le a fele királyságunkról.
Már nyomtatják a Kisalföld legújabb dokumentumkötetét a vízlépcsőharcról és Szigetköz elmúlt évtizedeiről. Az Eltaszított fele királyság előszavát Babos Attila dunaszegi polgármester (a Szigetközi Fejlesztési Tanács elnöke) írta, aki 1990 óta vezeti települését.

Nyomdában: Papp Róbert, a Palatia Nyomda gépmestere a kinyomtatott oldalakat ellenőrzi.
Nyomdában: Papp Róbert, a Palatia Nyomda gépmestere a kinyomtatott oldalakat ellenőrzi.


„Olvasmányos, jól összeállított dokumentumkötet, melyet nem lehet letenni" – véleményezte a legújabb Kisalföld-könyvet Babos Attila a „kézirat" láttán. „Menet közben sok minden, már-már halványuló emlék is beugrott, mi történt Szigetköz ügyében az elmúlt évtizedekben. A Duna Kör ködösítései, amikor győz- ködtek bennünket Vargha Jánosék. Egyetértek azzal, amit Jakus György volt vízügyi igazgató megfogalmaz a kötetben: a kormánycsap átengedése Szlovákiának hazaárulás volt. Ha Dunakilitit üzembe helyezik, akkor miénk (legalább) a fele királyság. Engem már az is bosszant, hogy akik papírtigrisről beszéltek korábban, még mindig szabadon mondhatják el a véleményüket. A könyvben olvasható visszatekintések bizonyítják azt is, hogy a suszter maradjon a kaptafánál, s a Szigetköz ügyét a szakmára és nem a politikára kell bízni. A népi kezdeményezés sikere azt bizonyította, hogy fontos kérdésekben nem csak árvízkor tapasztalható az összefogás. Összességében minden korosztály figyelmébe ajánlom a kötetet: annak is, aki végigélte a vízlépcsőrendszer leállítását és annak hatásait, s a fiatalabbaknak is sok tanulságul szolgál. Úgy gondolom, szigetközi iskolák honismereti órákon is elővehetnék a könyvet."

A kötet nyomtatása már megkezdődött a győri Palatia Nyomdában. Babos Attila
Babos Attila


Dokumentumkötetünk várhatóan november második felében jelenik meg

Jelentős előfizetői kedvezménnyel megrendelhető a szerdai számunkba fűzött, ingyenesen feladható képeslap visszaküldésével, vagy munkaidőben a 06-96/504-504-es telefonszámon, vagy pedig interneten a terjesztes@kisalfold.hu e-mail címen.

A könyvnek már folyamatosan frissülő Facebook-oldala is van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre készül el a Korona Szálló homlokzata

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a felújításon, ám az épület műemlék jellegéből fakadóan az engedélyeztetés igencsak késlelteti a befejezést. Tovább olvasom