Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Elsodorta a világválság a pünkösdi lovastalálkozót

Mosonmagyaróvár - Elmarad idén a már hetedik éve nagy sikerrel zajló levéli pünkösdi lovasnapok, mivel a szponzorok a gazdasági válság miatt ezúttal jóval kevesebb támogatást tudnánk adni. Az újrónafői birkapörkölt-fesztivált az önkormányzati támogatás mentette meg.

Számos kulturális vagy sportrendezvény szervezői nehéz helyzetben vannak idén: a gazdasági válság miatt nehezebb szponzort találni. A civil szervezetek által életre hívott események költségvetésének nagy részét különféle cégek támogatásából fedezik, ám a válság okán most szűkösebbek ezek a források. A gond talán csak azokat a rendezvényeket kerülte el, ahol a szervezők meghatározott összegre hosszú távú támogatási szerződést kötöttek egy-egy céggel. A legtöbb civil szervezet azonban nem ilyen szerencsés,
sok esetben a támogatások igencsak megcsappantak.

Hetedszer rendezte volna idén a már hagyományos pünkösdi lovasnapokat a levéli Hóka Lovasklub. A már hat esztendeje futó rendezvény évről évre egyre népszerűbb, minden alkalommal több százan látogatják a programjaikat, a részt vevő közel száz szabadidőlovas pedig nem csupán a környékről, hanem az ország távolabbi vidékeiről is ellátogat pünkösd idején Levélre. Idén azonban csendes marad a hosszú hétvégén a lovaspálya, elegendő támogatás hiányában az egyesület lefújta az idei találkozót.

Látványos volt: A válság az évek óta sikeres rendezvényt is elérte, sőt, el is nyomta. Fotó: Kisalföld-archívum
Látványos volt: A válság az évek óta sikeres rendezvényt is elérte, sőt, el is nyomta. Fotó: Kisalföld-archívum

– Kénytelenek voltunk egy évvel eltolni a hetedik pünkösdi lovasnapokat – mondta el lapunknak Nagy Attila, az egyesület elnöke. – Évről évre amilyen ütemben nőtt a rendezvény nagysága és látogatottsága, annál könnyebb volt támogatókat találnunk. Több szponzor is biztatott, bátran keressük őket a következő évben is. Idén is már az év elején elkezdtük a cégeket felkeresni, ám szomorúan tapasztaltuk, hogy ezúttal lényegesen kevesebbet vagy egyáltalán nem tudnak adni. A cégvezetők mindegyike a válságra és a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozott, amit természetesen megértünk. Ezt követően ült össze az egyesület tagsága, és úgy döntöttünk, nem szeretnénk az eddigi színvonalat lejjebb adni, ezért inkább egy évvel elhalasztjuk a rendezvényt. Sajnáljuk, hiszen nagyon sok munka van az elmúlt hat évben, rengetegen érdeklődtek az idei találkozó iránt és a lovasok is jelentkeztek már, ám nem szeretnénk senkinek csalódást okozni. Bízom abban, hogy jövőre folytathatjuk a többéves hagyományt – vélekedett az elnök.

Ugyancsak megérintette a válság az újrónafői birkapörkölt-fesztivált is, amit harmadízben szervez meg a hónap végén a Baráti Kör Újrónafőért Egyesület. A tavalyi rendezvény több mint kétezer látogatót vonzott. Ám az előzetes felmérések alapján a fesztivál szponzorai idén jóval kevesebb támogatást biztosítanának – tudtuk meg Vecsei László Ezékieltől, a szervezők egyikétől. Elmondta: az egyesület azonban szerencsés helyzetben van, mert látva ezt a helyzetet, az önkormányzat megszavazott egy nagyobb összeget, így akár civil támogatás nélkül is megtarthatják a rendezvényt. Az önkormányzati támogatás nélkül azonban nagyon nehéz helyzetben lennének. Vecsei László Ezékiel hangsúlyozta: a szórakozásban nem szabad „válságnak" lennie, hiszen most van csak igazán szükség ilyen társas rendezvényekre.

Olvasóink írták

  • 2. westside 2009. június 05. 13:17
    „ez legyen a legkisebb gond.”
  • 1. Truder 2009. május 15. 17:14
    „Sajnálatos...de sok mindent elsodort már a válság..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a nagyprojektek (?), érkezik a miniszter

Mosonmagyaróvár - „Megoldást keresünk, mert a helyzet tarthatatlan" – kezdte ma… Tovább olvasom