Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Elromlott a magnó, másodszor is hosszabbítanak

Hosszabbítást kért és kapott a szennyvizes pályázat sikerdíját vizsgáló eseti bizottság.

Technikai bonyodalmak miatt megsemmisült a bizottsági meghallgatás hanganyagának nagy része. Ezért most ismét hosszabbítást kért és kapott a szennyvizes pályázat sikerdíját vizsgáló eseti bizottság.

Még tavaly novemberben határozott a képviselő-testület a korábban a Futura-sikerdíjat vizsgáló bizottság ismételt összehívásáról. Feladata pedig a hivatalos megfogalmazás szerint a 2008. január 29-én kelt megbízási szerződés és az ahhoz kapcsolódó további szerződések, pénzügyi kötelezettségvállalás, gazdálkodásra vonatkozó szabályok alkalmazásának jogszerűségét megvizsgálni.

A történet előzménye, hogy áprilisban döntött a képviselő-testület eseti bizottság létrehozásáról a Futura-sikerdíj körülményeinek kivizsgálására. Ennek alapján aztán a személyes felelősség megállapítása érdekében büntetőfeljelentést tettek.

Ezzel együtt a fizetési kötelezettség mértékének csökkentése érdekében a testület felhatalmazta a polgármestert, hogy az ügyben érintett céggel folytasson tárgyalásokat. Az egyeztetések nyomán az Inventio Consulting Kft. egyezségi ajánlatot küldött a városházára. Emellett a társaság bejelentette igényét a szennyvízhálózat megvalósítására kötött megbízási szerződésből eredő nettó 48,5 milliós díjazásra. A számla benyújtása miatt döntött aztán a testület novemberben a bizottság újbóli összehívásáról. Tagjai ezúttal is Árvay István, Pető Péter, Kovács Tamás, Kopetti Tamás és Nyitrai József.

A bizottság feladata kideríteni, hogy a 2008-ban kötött kötelezettségvállalásra szabályszerű felhatalmazással rendelkezett-e az akkori polgármester és a jegyző ellenjegyezte-e azt. Vizsgálják azt is, hogy a kötelezettségvállalás sérti-e a gazdálkodásra vonatkozó szabályokat. A novemberi határozat szerint a bizottságnak a testület következő ülésén, azaz decemberben kellett volna beszámolnia a vizsgálat eredményeiről. Ekkor azonban egy hónapos hosszabbítást szavaztak meg a bizottságnak. Eredetileg egy ülést hívtak volna össze a vizsgálódásra, ám személyesen akartak meghallgatni minden érintettet. Ehhez azonban – tekintettel az év végére – kevés volt az idő. Így az újabb határozat szerint a testület következő ülésére kellett volna elkészíteni a jelentést a vizsgálat eredményeiről.

Most azonban ismét csak egy részjelentés került a képviselők elé. Eszerint a bizottság január elején megtartotta második ülését, ahol meghallgatták Szabó Miklóst, Sólyom Tibort, dr. Orbán Gézát és Leitner Lászlót. A meghallgatás során digitális hangfelvétel készült a jegyzőkönyv írásbeli rögzítéséhez. Ebből azonban körülbelül egyórányi hanganyag áll rendelkezésre, a többi megsemmisült.

Tekintettel a jegyzőkönyv pontossága, használhatósága fontosságára, a technika okozta bonyodalmak kiküszöbölése és a pontos munka biztosítása érdekében a testület megszavazta a bizottság tevékenységének további folytatását. Így az újabb határidő a március eleji testületi ülés lett.

Várat magára

Megkeresésünkre nem kívánta kommentálni az újabb hosszabbítást Szíjjártó Orsolya, az Inventio Consulting Kft. ügyvezetője. Csupán annyit tett hozzá, hogy két egyezségi ajánlatot is küldtek már a városházára, ám eddig egyikre sem érkezett válasz. Mint ahogy írásbeli ajánlatot sem kaptak eddig a várostól és a sikerdíjak kifizetése is várat magára.

Olvasóink írták

 • 12. abszurdisztán 2013. február 18. 10:14
  „És KT ebből az 500 ezerből spórolta meg a 25 millát.... hi-hi-hi”
 • 11. abszurdisztán 2013. február 18. 10:02
  „És KT ebből az 500 ezerből spórolta meg a 25 millát.... hi-hi-hi”
 • 10. kocsoggorog 2013. február 14. 17:42
  „Hát nem megélhatési politikus a KovácsTamás ezt az egy év alatt megspórolt 25,5 millió Ft-ja is bizonyítja:)
  Kovács Tamás a bizottsági ügybe nem lett belekeverve, ő mindent ugyanúgy megszavazott!
  tök
  nem szelektív a memóriám, ide be is idéztem ami megjelent. Nem havi 500e Ft-ot kapott a bizottság, hanem szakértői munkák elvégeztetésére kapott 500 e Ft-ot. Ez nem ugyanaz, de nyilván ezt te is érted, csak nem akarod...”
 • 9. abszurdisztán 2013. február 13. 11:29
  „Miért nem válaszolnak Szíjjártó megkeresésére ? Miért félnek szembesülni Orsolyával ? Meddig hazudnak még ?? Rendkívül Ostoba dolog ebbe bekeverni Kovács Tamást. Ő nem megélhetési politikus, mint Pesta elvtárs. Mikor ad választ a polgároknak ?”
 • 8. tökmindegy 2013. február 12. 21:11
  „Köcsog
  Nézz utána alaposabban. A cikk dátuma és írója alapján nem ugyanarról az írásról beszélünk.
  Egyébként az 500000 az pontosan félmillió. Fideszes ügyekben nagyon szelektív a memóriád.”
 • 7. kocsoggorog 2013. február 12. 15:09
  „tök ( ha már rövidítünk)
  beütöttem a kisalföld keresőjébe, ott kidobta a cikket. Ott egy szó sincs arról amit állítasz! (csak a te kommentedben)
  Egyébként nem is lehet, mert (Kisalföld 11.28 Méhes Ákos) : "A vizsgálathoz szükséges szakértői díjakra is biztosítják majd az újabb 500 ezer forintot"”
 • 6. tökmindegy 2013. február 12. 13:42
  „Köcsög
  A cikk 2012.12.03. keltezésű, szerzője Méhes Ákos.
  Te magad is megtalálható vagy a kommentelők között. Vagy ilyen rossz a memóriád, vagy nem akarsz rá emlékezni, mint a polgármester a meglevő érvényes szerződésekre.”
 • 5. tökmindegy 2013. február 12. 13:14
  „Köcsög
  Szintén a Kisalföld cikke számolt be arról, amikor novemberben megalakult a bizottság, ami fejenként 100000 (százezer) forintos díjazásért végzi a munkáját. Laozz vissza a cikkre, mielőtt valótlanságot állítasz.”
 • 4. kocsoggorog 2013. február 12. 10:59
  „Kedves tökmindegy!
  Nem kell hazugságokkal, csúsztatásokkal szerepelni. A havi félmillió úgy hangzik, mintha a bizottság pénzt kapna a munkáért. Ez nincs így, semmiféle havidíj nincs. A bevont közbeszerzési szakértő kapott pénzt a munkájáért, amiben a hírek szerint ő is a Szabó-Sólyom duó hibáit sorolta hosszasan. Ez nyilván átkerül a rendőrségre is.
  Pénzt talán a kovács Tamás kaphatott, hogy sikerült 25 Milliót spórolnia egy év alatt.”
 • 3. tökmindegy 2013. február 12. 09:36
  „"Elromlott a magnó"
  A cikk nem igazán a címéről szól, hanem arról, hogy a bizottság havi félmillió forintért nem képes eredményt letenni az asztalra. És ezek vezetik a várost.”
 • 2. abszurdisztán 2013. február 11. 17:43
  „Jó lenne, ha kiderülne végre, ki tudott és miről. Ha fideszes berkeken belül sem tudnak egymással megegyezni arról, hogy a népet mivel ámítsák, akkor irtó nagy kupleráj lehet.”
 • 1. Japo 2013. február 11. 17:14
  „Hm.. Megsemmisült? Digitális? Aha! Lehet h a drága új tv helyett ezeket a berendezéseket kellett volna korszerüsíteni. Szinte nevetséges,hogy a képviselők is tv távirányítójába bubognak a testületi űléseken”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzelőt lopott egy férfi Mosonmagyaróváron

A férfi a lebontott faburkolatot táskába pakolta, a hosszabb lécek már a sarokban sorakoztak, mikor… Tovább olvasom