Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Előzetesben a roma vezető

Mosonmagyaróvár - A rendőrség megerősítette lapunk azon értesülését, miszerint előzetes letartóztatásba helyezték a mosonmagyaróvári cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét.
A Kisalföld információi szerint a napokban őrizetbe vette a rendőrség a mosonmagyaróvári cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét. Úgy tudjuk, a helyi elnököt – más személyekkel együtt – több bűncselekménnyel is gyanúsítja a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság, sőt, a bíróság el is rendelte előzetes letartóztatását.
A rendőrség tegnap megerősítette a Kisalföld értesüléseit a 43 éves mosonmagyaróvári H. E.-vel kapcsolatban. Megtudtuk: a férfit egyebek mellett kerítéssel, kitartottsággal és a személyi szabadság megsértésével gyanúsítják.


A rendőrség adatai szerint a gyanúsított több prostituált auszt-
riai kijuttatásában segédkezett, illetve a nők tevékenységéből származó bevételekből vett át különböző összegeket.

A férfivel szemben eljárás folyik továbbá üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával is. Az adatok szerint H. E. több gyanúsítottal együtt egy mosonmagyaróvári pénzintézetben más embereknek intézett személyi kölcsönt és az ehhez szükséges okiratok hamisításában vett részt. A helyi elnök ellen – szintén több társával együtt – egy harmadik ügyben is folyik eljárás a közelmúltban egy mosonmagyaróvári szórakozóhelyen történt csoportos garázdaság és súlyos testi sértés gyanújával.

A rendőrség az elmúlt napokban őrizetbe vette H. E.-t egy másik férfivel együtt. Miután a nyomozati cselekményeknél nem működött együtt a hatósággal, valamint tartani lehetett bűnismétléstől, elrejtőzéstől és a tanúk befolyásolásától, indítványozták előzetes letartóztatását, amit már a bíróság el is rendelt.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Cady 2008. augusztus 19. 09:21
  „Egy "magyar" család 1-2 gyereket vállal be.
  Egy cigány család 12-t.
  Lassan mi leszünk a kisebbség!”
 • 48. B.3. 2008. augusztus 18. 18:07
  „Eddig is sokan nem mentek el szavazni!
  Egy hónapja látom a TV-ben, hogy a c.-tól lejárt tésztáért lisztért...stb., hogy vásároltak fullajtárok szervezésével (akik ezért 70.000.- kaptak) szavazatokat.
  Na, ezek után győzzél meg valakit, hogy miért fontos a szavazata.
  Volt indok eddig is, ami miatt nemkívánatos népség voltak, de!!!
  !!! DE most már olyan népesség lettek, akkora szavazóbázis, hogy el lehet gondolkodni azon, hogy mi is az igazi veszély abban, amire őket használhatják (ellenünk)!”
 • 47. Cady 2008. augusztus 18. 09:46
  „Szerintetek miért vannak még itt?! Mert szavaznak! Könnyen befolyásolható, "nem túl inteligens" emberek, azt teszik, amit mondanak nekik. A pártok könnyen tudják irányítani őket...
  Pár napja egy bácsit fosztottak ki fényes nappal... Néhány hete, meg engem akart kizsebelni egy kis porbafingó a buszvégen! Orrom alá dugott egy kesztyűt, hogy vegyem meg, közben meg már nyúlt volna a táskába.. Nem vagyok beszari csaj, de ha pofonvágom, a kedves "kis" családja meglincsel.. Én a letartóztatást végző rendőrök helyében félteném az életem... Sajnos már itt tartunk... Bátor húzás volt!!! De gratula...”
 • 46. G.B. 2008. augusztus 16. 11:29
  „Szerintetek ki, kik, melyik szomszédos ország, vagy szervezet mondaná ki hangos szóval a tiltakozását,ki merné azonnal "nem az ország belügye" -ének minősíteni, ha ez a szerencsétlen nemzet, végre tevőlegesen is hozzálátna ezt az országot ezektől a .....-tól megszabadítani (felszabadítani, kitakarítani...stb.)
  Ha bárki szavát emelné értük, egyszerűen toljuk át hozzájuk őket.
  Én sajnos nem látok olyan megoldást (velük kapcsolatban) amit fehér kesztyűben lehet csak kivitelezni, de lehet, hogy tévedek... vannak nálam okosabb emberek is.
  ...de mire és meddig várunk még?”
 • 45. Oki-Doki 2008. augusztus 16. 06:40
  „HONPOLGÁRNAK! Teljesen igazad van de sajnos nem tudjuk megváltoztatni a törvényeket.Én nem csak azt csuknám be közülük aki rabol,hanem azt is aki ezt a fajta hagyományt tanította neki. Anyja, apja aki erre bíztatja a purdét mert ugye senki nem ilyennek születik.Ja és a kőfejtőt megnyitnám és keményen ledolgoztatnám velük azt amibe kerülnek az adófizetőknek.A második alkalommal levágnám a bal kezét a harmadiknál pedig nyílvános akasztás. Hidd el vagy leszoknának erről a viselkedésről vagy előbb-utóbb elfogynának.A társadalomnak nincs szüksége ilyenekre akik csak lopnak,csalnak,rabolnak,ölnek,füves cigit árulnak,viagrát feketén,és közben néhány idős emberrel kényszerü eltartási szerződést kötnek amiért aztán rögtön az övéké a lakás.Ez mind előfordult a közvetlen környezetemben,ezt aposztrofálta Horváth Elemér így "a cigány üzletre született"”
 • 44. HONPOLGÁR 2008. augusztus 15. 20:37
  „igazad van OKI-DOKI.Hogy nem mind 1 ik cigány bűnőző,de sajnos a NAGY TŐBBSÉG AZZZZZZZZZZZZ. ÉPPEN A NAPOKBAN RABOLTAK
  A CIGÁNYOK A SZERENCS-MISKOLC VASUTON, MOBIL TELEFON,V.
  VALAMI MÁS ÉRTÉKET,RABLÁS UTÁN LEUGROTTAK A VONATROL,
  KÁÁÁÁÁR HOGY NEM A SZERELVÉNY ALÁ.GRATUL A ZSARUKNAK MERT ELKAPTÁK A TETVES RABLOKAT.ARROL MIKOR SZÁMOL BE A SAJTÓ
  HOGY,KIRABOLTAK 1 RÉTI NÉGERT???? SOHA MERT ILYET MAGYAR EMBER NEEEEEEEEM TESZ.ENGEM IS PROBÁLTAK,GÁZSPRÉ A POFÁJÁBA AZTÁN FUTÁS,,,,,NEKI..”
 • 43. Oki-Doki 2008. augusztus 15. 06:47
  „Azt nem lehet mondani,hogy mind egyforma mert mindet nem ismerjük.Az viszont tény,hogy akiket ismerünk azok ilyenek.M.óváron kb 800 cigány él ebből 1% sem dolgozik soha nem is fog.De a játékkaszinóba meg a franc tudja holnem csak ők forgatják a pénzt. Elemeér azt mondta a cigány üzletre született na jó csak fizessen utána adót.Pádár mester a korábbi elnök akit váltott Elemér rokona sem külömb.Pádár úr saját fiának milliókat utalt a cigo önk.pénzéből zeneszolgáltatás címén pedig az a szerencsétlen nem is tud zenélni soha nem is tudott.A mostani meg lenyulta a cigo hollókoszt pénzét.Itt lobog a feje fölött ki tudja hány év ha elitélik és ő tovább csinálja a mutatványait most éppen segélyekhez juttatja a cigókat pusztán fajtája szeretetéből no meg a segély feléért.Ennyibe kerül egy igazolás,és még jó hogy nekünk kell eltartani őket.Tiszta szégyen”
 • 42. pan.cser 2008. augusztus 14. 18:12
  „Ők a kormány támaszai. Itt is mindenki előítéletekkel terhesen írogat nem? Fletó megmondta: ha ők nem lennének kormányon itt már éhséglázadások lennének, mint voltak Szlovákiában. Integráció arról szól, hogy ne legyenek előítéleteink. Ha a cigány kamaszok agyonvernek egy tolószékes bácsit a saját házában, ha egy tanárt ölnek meg, ha egy kamaszt, mint a Strassbourgba menekültek tették, akkor sem szabad úgy gondolkodni, hogy a cigányok ölnek. Cigány kölök szurkál Pesten, a riportert kamarák előtt kifosztják, orvosnőt vernek meg a kórházban, mentőst rugdalnak meg miközben újraélesztenek, erről szól a INTEGRÁCIÓ, ne legyenek előítéleteid GÁDZSÓ! Tovább is van mondjam még? Tücsök és hangya nem rasszista, miért lenne az, amikor a tücsköktól óv a videó. Meg is mondja a végén, mindegy milyen a bőr színe, tücsök lehet bámilyen. Ezért lenne rasszista?”
 • 41. vélemény a cigányokról 2008. augusztus 14. 17:00
  „Az országos cigány vezetők azért nem határolódnak el H. Elemértől, mert tudják, hogy mindenki rajtuk röhögne, meg hát ők meguk sem különbek, csak lehet, hogy még nem tudtak rájuk bizonyítani semmit, ezért vannak szabad lábon. Mikor mondja már ki valaki hivatalosan, hogy igenis VAN CIGÁNY BŰNÖZÉS Magyarországon. Én nem azért gyűlölöm őket, mert cigányok, hanem azért ahogy viselkednek. Amiért csak a jogaikat tudják hangsúlyozni, a kötelességeiket pedig nem akarják tudomásul venni. Ez nem nevezhető raszizmusnak.”
 • 40. zorro007 2008. augusztus 14. 16:32
  „Igaz, hogy nem olvasom az összes megjelenő lapot, de nem olvastam sehol sem,hogy mit szólnak az ügyhöz a cigányság országos vezetői?”
 • 39. 1984/re 2008. augusztus 14. 10:47
  „youtube-on keress rá a tücsök és hangya címszavakra,
  a törlésig 1 helyen volt fenn, most meg lassan egy tucat feltöltés van :)
  a hülyék nagyobb reklámot csináltak hogy töröltették :)”
 • 38. pan.cser 2008. augusztus 14. 09:30
  „A cigányság ügyében valami súlyos iránytrévesztés van. A dologtalanságot, még az iskolázatlanság rovására sem lehet írni. Írástudatlanság nem jelent lustaságot automatikusan. Ez a "kultúrájuk", ami semmit nem változott a középkor óta. Fel kell csak lapozni Bél Mátyás MO. leírását a 18.-ik századból. A megyére vonatkoztatva aranymosásra akarta őket befogni, ezt az írása szerint, idézem "tolvajlásból élő népséget". A nekik adott támogatásokat felélik, egyáltalán nem segítségnek, hanem jognak fogják fel. Igazat adok nekik: Ha olyan hülyék a "gádzsók", hogy eltartják, őket bolondok lennének munkát vállalni. Jogsértő viselkedés esetén miért ne jönnének az őket normális mederbe szorítók ellen, a rasszizmus vádjával, ha ez mentesítheti őket, vagy gyengíti bűncselekményeik súlyát?”
 • 37. abcdeefghijk 2008. augusztus 14. 09:01
  „pfujj, itt bakancsoskodtok? :):) A mmúltkor a hírtvben volt egy betelefonáló roma (ki ne mond a másik megszólítást, mert akkor rasszista vagy4), aki azt mondta, felháborító, hogy diszkriminálják őket, igenis ők rosszúl élnek, és több segély kéne nekeik. Ezért (és most jön a durva) dolgozzon többet a magyar, hogy eltarthassa a romákat. Ez igenis jár nekik!!!!! Nem hittem el! Akkor én is kikérem magamnak! Ne kelljen már többet dolgoznom, mert fehér a bőröm színe!!!!! Tartsanak el ők engem!:) Egy szó mint száz: a közmunkás dolog nagyon jó, aki pedig lop, csal, hazudik, sikkaszt stb, olyan börtönbe való, ahol napi 12 órát dolgoztatják. A világban sok helyen működik hasonló rendszer, természetesen demokratikus országra gondolok! Náluk (tisztelet a kivételnek!!!!!!) a munka rosszabb bárminél! A börtön csak pihenő, ingyen kajával stb.!!!!!”
 • 36. v. L. 2008. augusztus 13. 13:51
  „Sajnos ezt a videót eltávolították a felhasználási szabályzat megsértése végett. Pedig szívesen megnéztem volna.”
 • 35. http://www.youtube.com/watch?v=3B0FdOjmJbE 2008. augusztus 13. 11:57
  „http://www.youtube.com/watch?v=3B0FdOjmJbE”
 • 34. Toxik 2008. augusztus 12. 22:20
  „Muhhhaaahhhha -:D
  Eltunt a hsz -em, bittos csomagvesztes volt .....”
 • 33. ceciliaroma 2008. augusztus 12. 20:33
  „Nos, ha valaki tudja mi történik valójában a mosoni piacnál, az az, aki ott valamibe pld. belefogott. Működne is az egész, ha nem lenne 1-2 nem ma barnult társunk, aki bemegy a családjával megkajálni, utána kitalálja, hogy hajszál van a tatárbeefsteakben, bemegy a konyhára reklamálni utána angolosan távozik....FIZETÉS NÉLKÜL... a rendőr mit mond???? csak!!! 7000 Ft körüli összeg, de FELVETTE A KAMERA... égyhogy behivatják őket, Vagy ez még jobb...odamegy a bank melletti presszóba és azt mondja a tulajnak, ha nem fizetsz havonta X pénz majd meglátod mi lesz a következménye... nem fizetett...ki is csinálták a presszót. Odajártak családostul kajabálni ... ki ül oda le??? Vagy a tisztelt Elemér, akiről a fáma beszél lerendeli munkásainak... akiket természetesen nem fizet ki, a kaját, reggel-délben este, ahogy illik, de a számlát már nem rendezi - pontosabban csak az utolsó részletet. És még sorolhatnám...”
 • 32. Lárika 2008. augusztus 12. 19:26
  „Az összeset? Nincs annyi börtön. Még Európában sem.”
 • 31. vbhhgfhfg 2008. augusztus 12. 19:13
  „ha az öszes ... moderálva ... lecsuknák akkor moson egy elhagyatott városrész lenne, én sajnos mosonba élek nem szabad hagyni amit ezek tényleg müvelnek, most ilyenek de pár évtized nulva ugyis drasztikus változás fog bekövetkezni mert be fogják látni hogy ezek nem minösülnek civilizált embereknek. Csak ki kell várni a változást, és össze kell fognunk, szebb jövöt”
 • 30. ideals 2008. augusztus 12. 19:11
  „Kicsit több realitást.. - van még néhány nagy fiú - nem roma -, akit őriznek a mi pénzünkön bizonyos börtönökben.. - sőt, van, aki háziőrizteben van (vagy ennek már vége), netán szabadlábon milliárdos csalásokért! Sőt! Van olyan sok milliárdot csaló, "akiért" Juszt Laci még kaszál is, a bűnös meg szabadlábon van.
  Nem lenne ártalmas a többi képviselő környékét is kicsit megvakarni.. - nekik is jár ingyen autó, lakás és stb. Tök mindegy, hogy roma kisebbségi vagy "sima" országgyűlési, kerületi stb. képviselő.
  A "kerítést" és egyéb dolgokat is meg kéne nézni kicsit bővebben, nem csak a romáknál - lehet, hogy kiderülne egy s más..
  Most látom, írja az IP-cimemet a honlap.. - igyekszem visszafogni magam, mielőtt a rendőr kopogtat!”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kreatívan fejlesztenek az önkormányzatok

Hédervár, Bezenye - A szűkös költségvetésből alig futja fejlesztésekre, így „kreatív… Tovább olvasom