Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Élményváros: késik az építés

Az elképzelésekhez képest fél évet késik a Bezenye határába tervezett élményváros megépítése.

Lapunkban korábban már több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a ciprusi bejegyzésű Doxeon Investment & Consulting Ltd. tulajdonában lévő részvénytársaság élményváros építését tervezi Bezenye és Hegyeshalom között. A létesítmény 57 milliárd forintból 153 hektáron épülne fel Bezenye és Hegyeshalom határában.

A „Lukale Amusement Town hu" fantázianevű élményvárosba hatvannyolc különböző szórakoztató elemet és show-műsort álmodtak a tervezők, fedett és szabadtéren egyaránt. Ezenkívül egy 588 ágyas luxushotel is lehet majd a területen, valamint 60 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont várja a látogatókat az év minden napján. A beruházás első ütemében 6700 embernek ígér munkalehetőséget. Már kezdetben évi 2,6 millió látogatóval számolnak, s mintegy hetvenöt százalékukat Ausztriából várják.

Az élményváros nagyban megváltoztatta – 700-ról 472 millió euróra – a szintén erre a területre álmodott Euro Vegas terveit. A kaszinóváros beruházója a háromszáz hektáros területének felét adta el a projektfejlesztő osztrák Lukale Investment & Development Rt.-nek az élményváros kialakításához.

A befektetők ez év elején álltak először a nyilvánosság elé és beszéltek tervükről.
Az eredeti elképzeléseik szerint a napokban rakták volna le az élményváros alapkövét, és a jövő év őszén már megnyitotta volna kapuit a látogatók előtt. A megvalósítás azonban csúszik, néhány hónapot.

Rada Anikó, a Lukale társaság magyarországi képviselője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a beruházás megvalósításának ütemterve lényegesen módosult az eredetihez képest. A terület rendezési tervét az
Euro Vegas beruházására készítették el, így ezt módosítani kell. Az engedélyeztetéseket követően várhatóan jövő év nyarán kezdik meg az élményváros építését és 2007 szeptemberében nyitják meg a létesítményt.

Schmatovich Mátyás, Bezenye polgármestere elmondta: annak idején a 243 hektáros terület rendezési tervét egy projektre készítették el. Időközben a Lukale-élményváros beruházói 153 hektárt vásároltak meg a területből. A rendezési terv egy építési területről rendelkezik, így többek közt ezt a részt kell megváltoztatni, valamint az eredetileg a föld alá tervezett vasútállomás sem valósul meg ebben a formában.
Az új terv készítéséről már a napokban aláírták a szerződést a befektetők, az ezzel járó költségeket pedig az Euro Vegas beruházói állják.

A kaszinóváros rendezési tervét szintén módosítani kell a terület megosztása miatt. Várhatóan még idén ez is megindul, amennyiben a befektetők elnyerik a szerencsejáték-koncessziót.
Stipkovits Pál országgyűlési képviselő érdeklődésünkre elmondta: a szerencsejáték-koncessziót a közelmúltban már kiírták, jelenleg a pályázatok elbírálása folyik. Ez várhatóan az év végére lezárul.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetköz: Titkos pályázati anyag

23 pályázat, 270 milliós igény, 195 milliós keret jellemzi a szigetközi rehabilitációs támogatásokat. A minisztériumi utasításra zárt ajtók mögött tartott hétfői ülés vihart kavart: az egyik tag szerint kidolgozott anyagot ebben az évben sem kaptak, s e nélkül nem lehet véleményt mondani a források elosztásáról. A bizottság egyik tagja ott is hagyta az ülést. Tovább olvasom