Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Elfogták a gyújtogatót

Hegyeshalom–Csemeztanya - Erdősávokat, hulladékot és szalmakazlakat gyújtott fel az elmúlt napokban összesen hat alkalommal egy fiatalember a Hegyeshalomhoz tartozó Csemeztanya környékén. Az elkövető minden esetben maga értesítette a tűzoltókat, miután megvárta míg a lángok kellően szétterjednek.
Az elmúlt napokban hat tűzesetet is okozott az a csemeztanyai fiatalember, akit a végül a minap sikerült elfogniuk a rendőröknek. Első alkalommal egy nap alatt négy esetben is riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat különféle tüzekhez. A második esetben két alkalommal kellett kivonulniuk a lánglovagoknak a környékre. A tűzesetben erdősávok aljnövényzete, buszmegállóban összegyűjtött hulladék, száraz fű, illetve az út mellett kazalba összerakott szalmabálák égtek. A tűzoltóknak szerencsére minden alkalommal sikerült megfékezniük a lángokat, mielőtt átterjedtek volna a szomszédos területekre, illetve nagyobb kárt okoztak volna. Egyik alkalommal viszont a tűz miatt megsérült a Csemeztanya vízellátását biztosító rendszer, ezért egy teljes napon át szünetelt a vízszolgáltatás a településen. A tűzvizsgálatok során egyértelműen bebizonyosodott, hogy minden alkalommal szándékos gyújtogatás okozta a lángokat. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ezért rongálás vétsége miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A nyomozás során a rendőrök megtalálták a 21 éves csemeztanyai Ny. Attilát. A fiatalember kihallgatása során elismerte, hogy az elmúlt napokban történt hat tűzeset mindegyikét ő okozta. Sőt, a gyanúsított még azt is elmesélte a rendőröknek, hogy az elmúlt évben ugyancsak felgyújtott már egy szalmakazlat a környéken. Furcsa tettére azonban nem adott magyarázatot. Kiderült továbbá az is, hogy az esetek mindegyikénél a fiatalember maga értesítette a tűzoltókat, általában álnéven, de az is előfordult, amikor a saját nevében. A telefonálás előtt azonban mindig kivárta, amíg a lángok már szétterjedtek és nagyobb terület égett. A rendőrség rongálás vétsége, illetve bűntette gyanújával indított eljárását Ny. Attila ellen és szakértői vizsgálatokat is elrendeltek az ügyben.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozás nyolc kilométeren

Lébény-Mosonmagyaróvár - Megkezdték az M1-es autópálya Lébény és Mosonmagyaróvár közti szakaszán a… Tovább olvasom