Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Egy hét a jó családi kapcsolatrendszerért

Jövő hétvégén kezdődik a Házasság Hete rendezvénysorozat Mosonmagyaróváron, mely minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja a figyelmet.

Richard Kane kezdeményezésére Angliából másfél évtizede elindult a Házasság Hete mozgalom. Ennek fő célja, hogy újszerű és kreatív módon ismertesse meg az emberekkel azokat a hagyományos értékeket és bibliai alapelveket, amikkel sikeressé és örömtelivé tehetik a házasságukat.

Vizsy Ferenc, a mosonmagyaróvári szervező szerint a rendezvénysorozat egy kiáltás, megszólítás: – Célunk, hogy bemutassuk, vannak jó házasságok – mondta. A számos program mindegyikének külön üzenete van.

A rendezvény megnyitója február 9-én, szombaton lesz a városháza házasságkötő termében két fiatal pár boldogító igenjével. Másnap „A három generáció napja" lesz a Futura élményközpontban. A 11 órától kezdődő kalandos vetélkedőre a gyermek-szülő-nagyszülő összeállítású csapatokat várják. – Azért szerveztük ezt a programot, mert úgy gondoljuk, a három generációnak nagyon kevés a közös öröme – tájékoztatott a főszervező.

Február 11-én a helyi végzős középiskolásokra rendhagyó osztályfőnöki órák várnak: házaspárok mesélnek életükről, párválasztásról, családról.
A házasság hetének szerdáján a városi könyvtárban Fazekas Norbert pénzügyi szakértő beszél „A házasság megtervezése pénzügyi szemmel" címmel. Itt a fiatal párok segítséget kaphatnak felmerülő pénzügyi problémáik megoldásához.

A szervezők a Bálint-napot kinyújtják február 13-tól 17-ig. Ez idő alatt a párok gyertyafényes, meghitt vacsora mellett ünnepelhetik kapcsolatukat hét mosonmagyaróvári étteremben is.

Kiemelt esemény a két pénteki program a „Házassági márkaszerviz" és a „A másképp élők álma". Előbbin Háló Gyula, a Magyarországi Baptista Egyház kommunikációs vezetője tart előadást. – Szeretnénk bemutatni, hogyha vannak buktatók a házasságban, hogyan lehet megoldani azokat – mondta Vizsy Ferenc. A másik programról pedig így fogalmazott: – Ezen a napon gondoljunk arra, hogy a vakoknak is van álmuk, a siketeknek is, a mozgáskorlátozottaknak is. Az előadáson fogyatékkal élő házaspárok beszélnek a házasságról.

A szombati program a Szülőklub: – A gyermeknevelés aktuális kérdéseiről lesz szó. Szülőként hogyan adjam át a helyes mintát, ha előttem nem volt megfelelő? A negatív dolgokat hogyan lehet pozitívvá fordítani? Igazi példákkal kapnak választ kérdéseikre a résztvevők.

Érdekes lesz az a beszélgetés is, melyet vasárnap tartanak a magyaróvári Giesswein katolikus közösségi házban „A házasság – Mi dolgunk a világon a 60. életéven túl" címmel".

– Biztatunk minden házaspárt, hogy a héten keressenek alkalmat arra, hogy az egymás iránti szeretetüket és elköteleződésüket megerősítsék. Ünnepeljék meg házasságukat! – olvasható a kezdeményezés honlapján. (A programok részletei: www.hazassaghete.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futura: túl a huszonötezredik látogatón

Fél év alatt túl van már a huszonötezredik látogatón is a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont. Tovább olvasom