Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Dolgoznak a második hospice-kerekasztalért

A városi hospice-szolgálat létrehozását támogatták az Újjáéledés Alapítvány – Rákbeteg Támaszadó Szolgálat rendezte minapi gálaest résztvevői.
„A Flesch Károly Kulturális Központ színháztermében dr. Bertalan István, a Karolina Kórház és Rendelőintézet főigazgatója kitért rá, hogy ez a segítség akár boldogságforrás is lehet. Az esten dr. Pilling Jánospszichiáter beszélt a személyes boldogsághoz vezető utakról" – írtuk korábban. Ekkor egy előadást rendeztek a helyi hospice-részleg támogatására.

Ezen az ingyenes rendezvényen összesen 154 ezer forint adomány jött össze, amelyet az Újjáéledés Alapítvány átutalt a helyi hospice-részleg kialakítására. Kuti Sándorkuratóriumi elnök most elmondta, hogy ezt az előadás-sorozatot folytatni fogják a jövőben is. A tervek szerint ez év utolsó negyedévében kerül sor egy hasonló, pozitív szemléletformáló rendezvényre. Az alapítvány önkéntes képzése is folytatódik idén.

A mostani kurzust Nagy Magdolnapszichológus tartja. Ennek témája a segítők segítése. Ez az ismeretanyag az önkéntesek számára feltétlenül fontos, mivel itt olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint milyen veszélye lehet a túlsegítésnek; meddig kell a reményt táplálni; mi a valós lelki szükséglet; hogyan kerülhetik el a kiégést?

Az alapítvány jövőbeli tervei között szerepel egy saját gépjármű beszerzése, amellyel a betegeket tudják szállítani orvosi vizsgálatokra, kezelésekre, főként a megyeszékhelyre. E célra is támogatókat keresnek.

„Ismét kezdeményezni fogjuk, hogy városi szinten megszerveződjön másodízben is a hospice-kerekasztal, hogy a további lépéseket megbeszéljük. Emellett köszönetet mondunk mindazoknak, akik az előadáson való részvételükkel vagy pártolójegy vásárlásával e nemes célt támogatták" – mondta Kuti Sándor, az Újjáéledés Alapítvány – Rákbeteg Támaszadó Szolgálat elnöke.

Azért lenne fontos Mosonmagyaróváron kialakítani a hospice-ellátást, mivel Győr-Moson-Sopron megyében nincs egyetlen olyan speciális intézmény sem, amely a gyógyíthatatlan betegek ellátásával, ápolásával foglalkozna. Hozzá kell tenni, hogy persze különböző egészségügyi szolgáltatók elvégzik az alapellátásokat, de ők sem kellő mélységben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekültek a mikrobuszban a határnál

Román embercsempészt és hat szír, valamint két afgán menekültet fogtak el Hegyeshalomnál a rendőrök. Tovább olvasom