Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Divatbemutató vásárral a csütörtöki Kult-Utcában

Tavasszal alakult a magyaróvári belváros kereskedőit és vendéglátóit tömörítő Belvárosi Üzletkör, mely azt tervezi, az év végére egyesületté alakul.

Divatbemutatóval egybekötött szezonvégi vásárral kedveskedik ma a magyaróvári sétálóutca látogatóinak a Belvárosi Üzletkör. Kedvezményekre jogosító kuponokhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők, akiket este 6 órától a Kühne Fúvószenekar szórakoztat. Mindezt a tizennegyedik hete alakult Kult-Utca keretében szervezik. A csütörtöki programsorozat, a hosszított nyitva tartás tapasztalatairól Török Katalin szervezőt kérdeztük.

– Tizennegyedszer szervezzük meg csütörtökön a Kult-Utcát a Magyar utcában. Célunk az volt, hogy az emberek kilátogassanak a sétálóutcába, egymásra találjanak, beszélgessenek, barátkozzanak. Az a tapasztalatunk, hogy alkalmanként 250–300 látogató fordul meg ilyenkor a belvárosban. Bízunk benne, hogy egyre több városlakó fedezi fel, hogy ez milyen új és jó kezdeményezés – magyarázza Török Katalin, aki a tavasszal alakult Belvárosi Üzletkör terveiről is beszámolt.

Alkalmanként sok helybeli kíváncsi a Kult-Utca programjaira, de a turisták is érdeklődnek.
Alkalmanként sok helybeli kíváncsi a Kult-Utca programjaira, de a turisták is érdeklődnek.

– Az év végére várhatóan egyesületté alakulunk. Ebben a formában ugyanis lehetőségünk nyílik majd pályázatok beadására. Fontosnak tartjuk, hogy milyen környezetben tevékenykedünk.

Megalakulásunkkor keveselltük a belvárosi padokat, melyből mostanra tizenhat újat helyeztek ki. Ezekből az ősz folyamán kis közösségi tereket alakítunk ki. Kezdeményeztük a kerékpártárolók felújítását, valamint egy nemzetközi kerékpártároló kialakítását is. Az egyik Magyar utcai üres telken, melyet a tulajdonosa nem tudott még hasznosítani, javasoltuk, hogy zöld szigetet hozzanak létre játékokkal, padokkal. Reméljük, ennek kialakítása szeptemberben elkezdődhet. Továbbá örömmel és felelősségteljesen gondozzuk a Belvárosi Virágút ágyásait is – sorolta a teendőket és ötleteket Török Katalin, aki szerint szeptemberre sok belvárosi üzlet bejáratánál találkozhatunk majd kovácsoltvas cégérrel.

„Élettel tölteni meg a belvárost, ez volt a célunk és ez be is vált. A csütörtöki hosszabbított nyitva tartást értékelik a vásárlóink. Jó látni, hogy megtelik a sétálóutca emberekkel" – mondta el érdeklődésünkre egy másik üzlettulajdonos. Egy női divatáruüzlet vezetője, Kósa Krisztina is lelkesen beszélt a Kult-Utcáról. A vállalkozó szerint nem kell azért máshová utaznunk, hogy ruhát vásároljunk. Egyébként ma több részt vevő üzlet extra akciókkal is fogadja a betérőket, akár 50–70 százalékos kedvezménnyel.


Olvasóink írták

 • 4. Tmoha 2013. augusztus 03. 14:41
  „Esetleg az autókat nem lehetne onnan kitiltani? Többször próbáltam egy elfogadható fotót készíteni a Magyar urcáról, de valahogy mindig volt rajta egy-egy ott parkoló autó...”
 • 3. pancser 2013. augusztus 02. 13:18
  „2. RickCartman 2013.08.01. 21:13
  Hát igen olyan lehet mint régen. Nézegetem a Facebookon a 20-30 éves sőt a majd 100 éves régi képeket a Roaring sixties név alatt, bizony-bizony akkor a Magyar utcán hullámzott a tarka tömeg.”
 • 2. RickCartman 2013. augusztus 01. 21:13
  „1. Így van! Sok jó ötlet, apró dolgok, de minden kereskedő tudja: ´A nézelődőkből vevők lesznek." Hajrá Magyar utca, sokkal kisebb városok is rendelkeznek ragyogó, élő sétálóutcával, itt is lehet újra!”
 • 1. zolizozo 2013. augusztus 01. 16:29
  „Szép gesztus! Annyit azért még hozzátennék,hogy a vendéglátósok is léphetnének! Pl.Olcsó csütörtök,30 % kedvezmény,minden ételből! Hangulatot csinálni kint a teraszon, zenészt hívni stb. Fel lehetne lendíteni a Magyar utcát,úgy,mint régen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvárok találkozója Szlovákiában

A szlovákiai Olovary (Óvár) falunapjára kapott meghívást Mosonmagyaróvár küldöttsége a minap. Tovább olvasom