Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Diszkórazzia visszatérő rendőrökkel

Súlyosabb problémákat nem, kisebb hiányosságokat viszont szinte mindenütt találtak az elmúlt hetekben a zenés szórakozóhelyeken a hatóságok. A rendőrök több tucat meglehetősen ittas fiatalkorút „gyűjtöttek be" a diszkórazziákon.
A januári, három halálos áldozatot követelő, West-Balkánban történt tragédia nyomán indult országos razziasorozat részeként kezdték ellenőrizni a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a társszervekkel közösen a helyi és környékbeli zenés szórakozóhelyeket. Az elmúlt hétvégén meglehetősen nagy erőkkel vonultak a rendőrök a város egyik leglátogatottabb vendéglátóhelyére az éjszakai órákban. Az akcióban összesen 37 rendőr vett részt, mellettük a munkaügyi felügyelőség, a polgármesteri hivatal, az adó- és vámhivatal, a tűzoltóság, valamint a tisztiorvosi szolgálat szakemberei is átvizsgálták az egységet. Vizsgálták a szórakozóhely működési feltételeinek meglétét, a bent tartózkodók létszámát, a biztonsági és egyéb szakmai szabályok betartását – tudtuk meg Csokán Csaba alezredestől.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője elmondta: az egész éjjel tartó razzia során nem csupán egy szórakozóhelyet ellenőriztek, hanem „visszanéztek" az elmúlt hétvégéken már megvizsgált egységekbe is. Sőt, a környéken is hajnalig fokozott ellenőrzést tartottak. Az összehangolt akció során összesen 303 személyt igazoltattak. A rendőrök elfogtak egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfit, öt embert előállítottak, egy bűnügyi és hét szabálysértési feljelentést tettek, valamint nyolc alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 56 ezer forint értékben. Az eljárások közt volt, amit engedély nélküli vezetés miatt indítottak. Egyet pedig egyedi azonosító jel meghamisítása miatt, miután a járművet másik autó rendszámával használták. Feljelentést tettek közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt is: egy fiatalembernél baseballütőt találtak az éjszaka közepén. Akadt ezúttal is olyan fiatalkorú, akit ittasan „gyűjtöttek be" a rendőrök, majd adtak át a szüleinek.

A rendőrök – több más hatósággal együtt – néhány hete kezdtek a zenés szórakozóhelyek ellenőrzésébe.
A rendőrök – több más hatósággal együtt – néhány hete kezdtek a zenés szórakozóhelyek ellenőrzésébe.


A néhány hete tartó akciósorozat eddigi tapasztalatairól az alezredes elmondta: különösebb problémát eddig nem tapasztaltak, ám szinte minden szórakozóhelyen tártak fel a hatóságok kisebb hiányosságokat. Számos helyen szolgáltak ki például kiskorúakat szeszes itallal. Ezzel együtt az egységek üzemeltetői nem vették zaklatásnak a razziát, pozitívan fogadták az ellenőrzéseket. A kapitányságvezető hozzátette: az elmúlt néhány hétvégén a rendőrök több tucat, meglehetősen ittas fiatalkorút állítottak elő, majd értesítették a családjukat. Sok esetben a szülők nem is tudtak arról, hogy gyermekük a szórakozóhelyen tölti az éjszakát, ittas állapotuk pedig még nagyobb megdöbbenést keltett.

Csokán Csaba elmondta: az elkövetkezendő hetekben folytatják az akciósorozatot, a már megvizsgált egységeket is visszatérően ellenőrizni fogják.

A rendőrök elfogtak egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfit, öt embert előállítottak, egy bűnügyi és hét szabálysértési feljelentést tettek.

Olvasóink írták

 • 6. RoninNoob 2011. április 06. 08:24
  „Kedves SN! Ajánlom nézz be a mosonmagyaróvári San Siro-ba és csodálkozni fogsz, mert 14-15 éves gyerekek sörrel és más szeszes italokkal a kezükben lófrálnak.... Én 25 éves vagyok most, annó mikor 15 éves voltam max egy osztálytársamhoz mehettem át este 8-ig, vagy diákdiszkóba mehettem el kéthavonta egyszer aminek 10-11 óra körül vége volt... Ma meg már megszokott látvány, hogy ez a korosztály hajnali 1kor még az utcán kiabál, rongál, randalíroz.... És bátran ki merem jelenti azt is, hogy bátrabbak mint mondjuk én voltam annó, mert nem egy olyan eset történ már meg a környezetemben, hogy 5-6 ilyen kis bakfis részegen belekötött az (velem egyidős) ismerőseimbe, vagy amikor legutoljára ezen a helyen jártam épp előttem esett egymásnak két kölyök, majd borult minden és a földön lévőt már 3an pofozták.... Én ezért nem szeretek ezekkel a fiatalokkal együtt szórakozni!”
 • 5. SN 2011. március 07. 09:08
  „Azt hiszem káosz van a fejekben a mai szórakoztató iparról...
  Az elmélet, miszerint tízen X-től húszon X éves korig vegyülnek az emberek a szórakozóhelyeken nem igaz.
  A fiatal nem szereti az idősebbeket, az idősebb pedig a fiatalt. Éppen ennek tudható be, hogy Mosonmagyaróvár 2 legnagyobb szórakozóhelyén különböző korosztályok képviseltetik magukat. Ez mindenkinek hasznos, ha az üzleti érdekeket nézzük...

  A mai fiatal felnőttek egy két kivétellel nem nagyon alapítanak családot, hiszen nincsen meg a lehetőségük rá (anyagi, egzisztenciális...).
  Inkább szórakoznak egy jót.

  A fiatalokat nem lehet eltiltani a szórakozástól! Az elmúlt 10 évben szükségessé vált olyan rendezvényeket csinálni, amik lekötötték a 14-18 éves egyéneket. Lsd. anno Diákdiszkó a Müviben, vagy épp most a Gép-Ház bulik.

  Rongálás is csak ott merül fel, ahol nincsen "portaszolgálat". Ha van, akkor eleve lehetetlen, hogy üveget vigyenek ki a "friss levegőre" vágyók, így ez a kocsmákra jellemző...

  Még egy szóra visszatérve a "...szegény tulaj kénytelen beengedni a fiatalkorú vendéget mert a legtöbb bevételt ők hozzák..."
  Ez baromság. A fiatalkorú sosem volt bevétel hozó és nem is lesz az! Egész éjjel iszik két kólát, meg egy sört jó esetben. Fizetővendég a 22-től idősebb vendég...”
 • 4. INVEKTUS 2011. március 05. 19:56
  „A probléma az hogy szegény tulaj kénytelen beengedni a fiatalkoru vendéget mert a legtöbb bevételt ök hozzák
  szomorú ,részeg fiatalokat látni akik talán a 16 évet se töltöttékbe . másrészt a megfelelő célközönség 18 vagy 20 ,22 éves már ugymond kivan nézve a diszkóbol !!! Másrészt valoszinü hogymár családot alapitott és nem megy el vagy nem tud elmenni sürün szorakozni .

  De mindaddig amig a média,ésaz internet telelessz HUDEMILYENJOTBULIZTUNK FOTOKKAL meg az a fiatal lássa hogy a barátai barátnöi milyen jól szorakoztak meg menyira JÓ addig fogja nyuzni a szüleit amig azok elnem engedik .

  Régen amikor én jártam diszkóba diszkó este 19órátol 23óráig tartott .Most jó ha Fél élyfélkor elkezdödik :(”
 • 3. RickCartman 2011. március 01. 23:31
  „hiába, kifizeti a bírságot, és két hét múlva vidáman újra kinyit”
 • 2. pancser 2011. március 01. 20:46
  „A fiatalkorúkat kiszolgálókat vajon megbüntették-e, ha ilyen történik be kell zárni a helyet, akkor majd megtanulják, hogy a gyanús esetben elkérik az igazolványukat.”
 • 1. dmitrij 2011. március 01. 19:56
  „de azzal már senki sem foglalkozik hogy a hülye részeg kidobja üveggel a szobám ablakát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kóma után a szakma jelentheti az újrakezdést

„Úgy érzem, teljes életet élhetek" – mondta Ásványi Krisztián, akit közel két és fél éve brutálisan megvertek a mosonmagyaróvári vasútállomáson. Tovább olvasom