Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Digitális tévé, kábelinternet

Mosonmagyaróvár - Elindította digitális, illetve internetes szolgáltatását a ViDaNet Zrt. Mosonmagyaróváron is. A digitális adás mellett továbbra is megmaradnak a hagyományos analóg csatornák.
Az új kábelszolgáltatásokról tegnap tartott sajtótájékoztatón dr. Sepsey György, a ViDaNet Zrt. vezérigazgatója elmondta: közel 100 millió forintos beruházással, a kábeltelevíziós hálózat átépítésével Mosonmagyaróváron is megteremtették az alapjait az internet és a digitális szolgáltatás bevezetésének. A múlt hónap közepén megtörtént Győr és Mosonmagyaróvár optikai összekötése, ami a győri analóg és digitális programkínálat megjelenését eredményezte itt is.

Ez az analóg programcsomagok összetételében nem jelent különösebb változást, csupán az 1. programcsomag bővült a TV5, az ORF1 és ORF2 programokkal. A digitális szolgáltatásnak köszönhetően az eddigi műsorok lényegesen jobb kép- és hangminőségben jutnak el a háztartásokba, valamint az eddigi analóg csomagok mellett lehetőség nyílt arra, hogy kisebb tematikus műsorcsomagokkal bővítsék az előfizetők meglévő programjaik számát. Így például választhatnak több filmcsomagból, sőt, havi 180 forintért bárki külön beköttetheti a Pax Tv adását is. A vezérigazgató kiemelte: a ViDaNet D+ digitális televízió mellett továbbra is biztosítják az eddigi analóg szolgáltatást. Ennek legfőbb előnye, hogy míg a digitális műsorok vételéhez külön készülék – úgynevezett set top box – szükséges, amihez csak egy televízió csatlakoztatható, addig az analóg szolgáltatás továbbra is osztható marad, azaz több tévékészülék is ráköthető.

A digitális televízió adások mellett októbertől már Mosonmagyaróváron is elindult a kábeltelevíziós internet. A szolgáltatás lefedettsége még nem teljes, ám a cég tervei szerint az év végére már mindenhol elérhető lesz. A digitális és a KábelNET szolgáltatás kizárólag csak az analóg kettes vagy hármas csomag előfizetése mellett érhető el.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Habsburg-kripta nyitott kapukkal

Mosonmagyaróvár - Hétvégén a mosonmagyaróvári „Alapítvány a Városért" közhasznú szervezet… Tovább olvasom