Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csapdába hajtott a töltésen

Dunakiliti - Vascsapdába hajtottak az autók Dunakilitin: az árvízvédelmi töltés szélén földbe ásott szerkezet több kocsi kerekét lyuggatta ki. Az egyik károsult hétfőn feljelentést tett a rendőrségen.
Dunakilitin az úgynevezett ötös zsilip mellett hajtott egy méretes vastüskébe Olasz Sándor. A férfi a gáton haladt, amikor a lezárt sorompót látva, a mellette kialakított nyomvonalon próbálta kikerülni a korlátot.

Ekkor kapott hirtelen defektet az autó: kiszállva észrevette, hogy a földbe ásva egy másfél méter széles, tucatnyi vastüskéjével kiálló szerkezetet tett ki valaki, vélhetően szándékosan. Úgy tudjuk, jó néhányan belehajtottak már a csapdába, amely ráadásul rendkívül veszélyes helyen van: a töltés már enyhén lejtősebb szakaszán.

A szándékosság mellett a balesetveszély is egyértelmű: az óvatlan autósok mellett az ilyenkor vadászni indulók is bajba kerülhetnek.

Ráadásul attól tartanak: nemcsak itt, hanem több helyen is elhelyeztek hasonló csapdákat.

Vascsapda: Olasz Sándor Dunakilitin, a töltésen kapott defektet ettől a szerkezettől.

Olasz Sándor hétfőn feljelentést tett a mosonmagyaróvári rendőrségen. Az eljárás közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult, ám a körülményektől függően ez a kategória lehet rongálás is.

Egy névtelenséget kérő, a szigetközi viszonyokat jól ismerő informátorunk szerint a mezőgazdasági terület mellett korábban gyakran előfordult, hogy a gazdák a vetésbe felfordított lóboronát tettek. Úgy tudjuk, még a Szavai-csatorna partján „üldözés közben" a rendőrök is belehajtottak egy hasonló csapdába. Olyan eset is elfordult, hogy az árvízvédelmi töltésen nyitott volt a sorompó, ám annak magasságában egy bowdent feszítettek ki ismeretlenek.

Idén májusban egy bakonyi ösvényen zsineget feszítettek ki, mely egy motoros sérüléséhez vezetett.

Mit mond a törvény?
a 184. paragrafus szerint...

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény a büntető törvénykönyv 184. paragrafusának első bekezdése szerint: „aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".Olvasóink írták

 • 15. Horgász 2008. március 19. 13:16
  „Most olvasgatom az írásotokat! Sok igazság van bennük!Horgász vagyok,sokat járok arra felé,és csak azt tudom mondani,hogy a parasztnál rosszabb ember nem létezik!!Sajna ezt kell írnom,régen nem így volt,tudom,de most mind minden ez is változott!!Azt hiszik nekik mindent szabadn fakitermeléssel szétgyúrt utat othagyni,és ez csak egy a sok közül! Lényeg nem ismernek se istent se embert,mivel PARASZTOK!De feljelengetni azt tudnak,ha amit ők szeretnének ellopni és más rá néz,na akkor futás rendőr segget nyalni,ez megy nekik,mivel PARASZTOK!”
 • 14. helyi lakos 2007. december 26. 11:28
  „Nézzétek meg az utakat a "fakitermelésük" után (szerintem garázdaság az 50%-a)az is megérne egy feljelentést.”
 • 13. arrajáró 2007. december 03. 07:40
  „Kedves OTTANI! Fröcsögök, mert az általam ott ismert gazdák, igenis mind köcsögök. Leszarom a kenyerüket. Azt meg, hogy a "honfitársaim", azt meg pláne. Ugyanolyan önző szőröstalpú mindegyik, mint amilyen a "honfitársaim" többsége! Az utolsó tetves métert is be kell szántani, mert azon is terem ám (a lényeg, hogy arra ne menjen senki. Nem baj ha előtte út volt.) Ezek a szavak nem hirtelen felindulásból valók, hanem a sok éves tapasztalat mondatja velem. Ettől a "honfitársaim" szóhasználattól meg végképp kiterülök. Nem akarok részt venni az 1000 éves magyar-magyar ellenei "patriotizmusban", de ide születtem, úgyhogy ez van. Kár! Nem vagyok hazafi és nem is leszek soha! És ha már a "honfitársaimnál" tartunk, szomorú, hogy ilyenek, de az méginkább hogy "azok"!!!!”
 • 12. Petya 2007. december 02. 01:26
  „Igaza van ARRAJÁRÓ-nak! Erre nem gondol senki! Segédmotorkerékpárral is lehet közlekedni ott! Vagy gyalogol a vadász, elesik és ott hal meg mert arra senki nem jár! Max az aki beásta h megnézze van e valaki aki belement!”
 • 11. OTTANI 2007. december 01. 07:23
  „Kedves arrajäro!
  A butasägot en is elitelem!!Eleg szomoru hogy mostansäg ha valahol
  egy behajtani tilos täbla äll,azt nem mindenki veszi figyelembe,ott a töltesen meg szerintem senki.Ismerem a környeket jol.
  De.Mielött a gazdäkat köcsögnek,szöröstalpunak,szarhäzinak
  nevezed,jusson eszedbe,ö a honfitärsad,es a gazdäk nelkül nem lenne az asztalodon kenyer es a bögredben tej!Amig nem szereztel bizonyossagot,ne fröcsögj,es itelkezz!”
 • 10. majd én megmondom 2007. november 28. 19:47
  „Az ökör módon való szorakozást én is elítélem. De hát azért azon is el kell gondolkodni hogy valamiért kitették azokat a dolgokat, nyilván nem a szorakozás volt a fő ok.
  De az nem fér a fejembe amit a cikkben olvastam - (A férfi a gáton haladt, amikor a lezárt sorompót látva, a mellette kialakított nyomvonalon próbálta kikerülni a korlátot.) hogy lehet egy lezárt sorompó mellett kialakított nyomvonal?????? - szerintem inkább a szabálysértők által kitaposott nyomvonal jobban megállná a helyét, különben miért kellene a lezárt sorompó?!
  Az újságíró sem a legjobban sikerült cikkét irta ezzel, nagyon egyoldalú, a cikk végén ott egy paragrafus ha már oda biggyeztette akkor nem ártott volna elökeresnie hogy mit mond a törvény arra az esetre ha valaki a lezárt sorompót kikerüli és figyelmen kivül hagyja a tiltó táblák jelzéseit.

  A végére csak annyit óvjuk egymást és a természetet is.”
 • 9. Gerinc 2007. november 28. 14:48
  „Kedves majd én megmondom!

  Nem vitatkozni akatam csak leírtam valamit amire ingerülten válaszoltál.
  A lényeg akkor is az hogy alaki ökör módon szórakozik, akár más emberek testi épségével is. Ezt viszont ne tegye. Mint például dróthuzal a motoros pályán ahol meg is sérült valaki!”
 • 8. majd én megmondom 2007. november 28. 12:40
  „Nem fával fűtök. Attól hogy van előtte még egy gát attól még nem kell szétgyurni a másikat, ez egy hülye gondolkodási mód. A fakitermelőkre is biztos van valami szabály hogy miféle módon és útvonalon tudják ezt a tevékenységet végezni, nem kell autókkal szétgyúrni minden zőld felületet. Most még rongáljátok a gátakat aztán ha baj van nektek fog legelöször sirni a szátok hogy elönti a házatokat a víz. Amugy én nem megyek ilyen helyekre autóval, ezért sem leszek felháborodva, számomra egyértelmű a jelzés , oda nem hajthatok be.”
 • 7. Gerinc 2007. november 28. 07:36
  „Tisztelt Kíváncsi és Maj én megmondom!

  Csatlakozom azokhoz akik állítják hogy arra dolgozik! Igaz nem vizügyes hanem fakitermeléssel foglalkoznak, azért hogy ti melegedni tudjatok a hideg időben! Egyébként a ha ismernétek a területet akkor tudnátok hogy e gát előtt még található egy másik sőtt egy hatalmas ár tér!

  S kettőtök közül ha valamelyikőtők arra menne autóval és így járna hát szerintem még jobban fel lenne háborodva.”
 • 6. maj én megmondom 2007. november 27. 21:06
  „Igy van, aki ott dolgozik annak legyen kulcsa a sorompóhoz. Akinek meg nincs az forduljon vissza, valószinüleg azért van lezárva mivel semmi keresnivalója nincs ott, legalább is gépjárművel. Az is lehet hogy van kulcsa csak lusta kiszálni az autóból, inkább legyurja a töltés oldalát. Szóval vastüskét eltávolítani, a sorompó mellé pedig jól látható vasoszlopokat tenni hogy ne tudják kikerülni az amugy is lejtős és egyben balesetveszélyes részen. A kikerülgetős feljelentgetők meg inkább sétáljanak, vagy jelentsék fel magukat is műtárgy rongálás, és tilosban való közlekedés miatt. Vagy kérjenek a papirjuk mellé kulcsot is.”
 • 5. kíváncsi 2007. november 27. 16:47
  „Nem védem az elásott csapdát, ez félreértés !

  Honnan tudjátok, hogy ott dolgozik? És mi az, hogy papírja van róla? Ha vízügyes (akinek lehet ott dolga), akkor kulcsa is van a sorompóhoz. Ha viszont csak a rövidebb út miatt megy arra, akkor szabályt sért Ő is. (ugyanis erre is van törvény)”
 • 4. Anton 2007. november 27. 10:57
  „Tisztelt Kiváncsi, Polgár!

  Az illetö azért járt arra mert ott dolgozik!
  S valószinü hogy ha mi is így járnánk hasonló képpen tennénk!

  Egyébként nagyon hülye szorakozást választott valaki. Mondok egy alternatívát:
  Pl: ha elviszitek a gyerekeket télen szánkozni meszebb a város zajától vidékre és a gyerek bele esne.
  Hát nem tudom ti hogy viselkednétek. Sok minden sok féleképpen megtör ténhet”
 • 3. arrajáró 2007. november 27. 10:52
  „A paragrafus pontosan arra az útra is vonatkozik. Hiába volt lezárva, aki ilyenkor arra jár, az azért teszi, mert ott dolgozik és erről papírja is van. A sok köcsög, aki meg ilyenkor is a kaszálóját félti, ilyen gyilkolásra is alkalmas dolgokat ás a földbe, mert annyi agya van, mint amennyi látszik. Mi lett volna, ha egy motoros hajt bele és "Ne adj Isten!" megsérül, vagy meghal. Akkor a szőröstalpú parasztja meg lapítana, mint szar a fűben!! Istenem de egyszerű emberek vannak! Remélem egyszer beleszalad egy ilyenbe olyan ember is, aki hasonlókat "ültet", és amaitt nem ér be a kórházba az édesanyjával! Nem a töltést védik, hanem a saját hasznukat! Szarháziak!”
 • 2. Polgár 2007. november 27. 10:38
  „És a feljelentést tévő Urat feljelentette valaki, azért mert ott közlekedik ahol TILOS?
  Már a végén a halakat lopók is tehetnek feljelentést, mert nem tudják megközelíteni a tett színhelyét?”
 • 1. kíváncsi 2007. november 27. 10:10
  „Nem hiszem, hogy erre az esetre érvényes ez a paragrafus, mivel az árvédelmi töltés nem közút ! A sorompó nem azért van lezárva, hogy mellette menjen az autó, hanem hogy a töltés állagát megóvják. A mentett oldalon élők ilyenkor használni akarják, de ha árvíznél kiderül, hogy tönkre van menve, és nem tartja a vizet, akkor meg vannak sértődve. Tudják ezek az urak, mennyi pénz megy el adóforintjainkból a karbantartásra ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigaretta az átalakított utánfutóban

Hegyeshalom - Egy román kisbuszt és utánfutóját ellenőriztek a határátkelőnél. Az utánfutót házilag… Tovább olvasom