Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Családbarát cím a családsegítőknek

Idén a mosonmagyaróvári székhelyű Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ is kiérdemelte a Családbarát Munkahely címet.
2011 óta hirdetik meg a Családbarát Munkahely pályázati lehetőséget a kis-, közép-, nagyvállalatok és az állami intézmények számára. Idén több mint 500 érvényes pályázat érkezett be, ebből 53 nyertes program kapta meg az elismerést. A kisvállalatok és az államháztartáson belüli intézmények programjuk megvalósításához nemcsak a kitüntetést kapták meg, hanem vissza nem térítendő támogatást is.

A Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ egymillió forinttal gazdagodhatott. Számtalan, már meglévő családbarát intézkedéseik mellett idén Job With Children (jelentése: munka gyermekkel) elnevezéssel új programot indítottak, ezúttal dolgozóik megsegítésére. Stencinger Noémi vezető tájékoztatása szerint a célkitűzés lényege, hogy a tanítási szünetben dolgozóik gyermekükkel együtt érkezhessenek munkába.

– A szolgálat udvarát rendbe tesszük, így ott önkéntesek felügyeletével játszhatnak gyermekeink addig, míg szüleik munkájukat végzik. Ez a családbarát intézkedés jelenleg 24 gyermeket érint. Az udvar alkalmassá tétele mellett az esős napokra gondolva beszerzünk olyan eszközöket is, melyek a benti foglalkoztatáshoz szükségesek – tette hozzá az intézményvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába a kamerák, sok a szemét

A Trianon-kereszt felújítása, a polgármester fizetésemelése, a szelektív hulladékgyűjtőknél felszerelt kamerák és a Moson Trafik is szóba került a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Tovább olvasom