Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Bombariadó a hipermarketben

Bombariadó volt a mosonmagyaróvári Tescóban: a hétvégi csúcsidőben kellett kiüríteni az épületet.

Robbanás másfél óra múlva

„ Jó napot! A mosonmagyaróvári rendőrséggel szeretnék beszélni. A Tescóban bomba van! Másfél óra múlva robban!" – érkezett az üzenet a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság központi számára szombaton délután röviddel negyed öt után. Mindezt egy ismeretlen férfihang közölte, majd letette a telefont. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre: a szombati csúcsforgalom kellős közepén ki kellett üríteni a hipermarketet. Volt, akit két és fél órás vásárlás (és várakozás) után a pénztár előtt ért a riadó. Horváth Csaba városi rendőrkapitány a Kisalföldnek elmondta: a bejelentést követően átvizsgálták az épületet, ám bombát nem találtak – hat óra után tíz perccel újra kinyithatott az áruház.

Nem volt elégedett munkájával

Közben elindult az adatgyűjtés is: a nyomozók megállapították, hogy egy hegyeshalmi telefonfülkéből érkezett a hívás. Rögtön a helyszínre vonultak, ahol a környékbeliek segítségével eljutottak a tetteshez. A 35 éves hegyeshalmi T. G.-ről kiderült, hogy a hipermarket alkalmazottja.
Kihallgatásán annyit mondott: azért fenyegetőzött a robbanó bombával, mert nem volt megelégedve a munkájával. A rendőrség nem vette őrizetbe, egyelőre szabadlábon védekezhet, kihallgatása tegnap is tartott.
Ami biztos, hogy a tettesnek a kivonulással járó költségeket a rendőrség részére meg kell térítenie. Ennek pontos összegét még nem számolták ki. Információink szerint a hipermarketet is milliós kár érte. Emellett a bíróság akár szabadságvesztéssel is büntetheti a fenyegetőzőt.

Nehéz beazonosítani

Horváth Csabától azt is megtudtuk, hogy idén eddig kétszer hívták őket (mint később kiderült) hamis bombariadóhoz. A hegyeshalmi önkormányzatot ért „támadás" ügyében még keresik a tettest. Mostani akciójuk sikere azért is fontos, mivel a pánikkeltő telefonálókat általában elég nehéz beazonosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék a lébényi tűzoltóknak

A hétvégén ünnepélyes keretek között adták át a lébényi önkéntes tűzoltó-egyesületnek azt a nagy teljesítményű MAN Diesel tűzoltóautót, amelyet az enzkreisi Német–Magyar Baráti Társaság adományozott a nagyközségnek. A megyei önkormányzatot Szabó Miklós alelnök, az adományozókat dr. Joachim Rösch, az enzkreisi társaság elnöke képviselte. Tovább olvasom