Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Bírósági megrovás: új polgármester-választás Dunaszigeten

A megyei bíróság végzésében kimondta, hogy a megrovás következtében Tóth István (független) polgármesteri tisztsége november 10-én megszűnt, Dunaszigeten időközi polgármester-választást kell tartani.

A helyi választási bizottság 2011. február 27-re, vasárnapra tűzte ki az időközi voksolás napját.

– A karácsonyeste híre volt, hogy a megyei bíróság, lezárva a jogvitát, az általam benyújtott felülvizsgálati kérelmet elutasította. Így tisztségem megszűnt – mondta el Tóth István. 

Tóth István az előzményekről úgy fogalmazott: ˝Hosszú út vezetett idáig, négy év sorozatos  feljelentései.  November 10-én a megyei bíróság  megrovásban részesített, ami nem büntetés, hanem intézkedés. Ám azóta újabb feljelentések íródtak. A vád szerint a sorozatfeljelentők részére  egy alkalommal  nem adtam ki önkormányzati pénzügyi adatokat, amik közérdekű adatnak minősülnek. Ezáltal  akadályoztam önkormányzati  képviselői  munkájukat˝ – ismertette a volt polgármester.

Tóth István
Tóth István

Hozzátette: az általa megkérdezett  felsőbb szakhatóság is aggályosnak találta az adatok kiadását. Leszögezte továbbá,  munkája során  az önkormányzati törvény valamennyi előírását betartotta. A többi feljelentést megalapozatlanságuk miatt elutasították.

Az új választásokig a polgármesteri teendőket át kell adni az alpolgármester, Preiner Imre részére, aki az új voksolásig  vezeti a képviselő-testület munkáját.

– A februári választásokon indulhatok, választható vagyok, de még nem döntöttem el, hogyan cselekszem. Előtte megtudakolom a falubeliek véleményét – tette hozzá Tóth István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bős-Dunaremete: Eurómilliók kompra, kikötőre, utakra

2012 tavaszától szállíthat utasokat, járműveket a komp Bős és Dunaremete között.
Tovább olvasom