Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Beregszásznak gyűjtenek

Adománygyűjtést szervez a mosonmagyaróvári önkormányzat a kárpátaljai testvérváros, Beregszász megsegítésére, ahol új sportpályát építtetnének. Az összegyűlt adományokat a város egészíti majd ki 4 ezer
euróra.
A testvér- és partnervárosaihoz fordult a kárpátaljai Beregszász polgármestere azzal, hogy támogassák a helyi Kossuth Lajos Középiskola, a nagy múltú magyar tannyelvű tanintézet ministadionjának felépítését. Az új létesítményre azért is lenne szükségük, mivel már a hetvenes években kiváló sporteredményeiről volt ismert a középiskola, diákjai azóta is számos hazai és külföldi trófeával büszkélkedhetnek.

Az elmúlt harminc év alatt fokozatosan használhatatlanná vált a régi sportpálya, megfosztva a szabadtéri sportolás lehetőségétől nemcsak az iskola, de a város több száz sportkedvelő diákját is. Az utóbbi években Beregszász költségvetéséből kiutalt források révén sikerült felújítani a tornatermet, ám a tornaórák megtartása, valamint a megyei és országos bajnokságokra való felkészülés miatt szükség van egy szabadtéri sportlétesítmény kialakítására is.

A város idei költségvetésében különített el forrásokat erre a célra, ám még 40 ezer euró hiányzik a megvalósításhoz. Ezért döntött úgy Beregszász vezetése, hogy a testvér- és partnervárosaihoz fordul segítségért, lehetőségeikhez mérten támogassák ezt a jó ügyet. Így a beregszászi városvezetés Mosonmagyaróvárhoz is fordult kérésével – tudtuk meg Nagy István polgármestertől.

Az összegyűlt pénzt a város kiegészíti 4 ezer euróra az idei költségvetés általános tartaléka terhére.

A Lajta-parti város 2008 óta ápol testvérvárosi kapcsolatokat Beregszásszal.

A polgármester javaslatára a képviselő-testület csütörtöki ülésén sürgősséggel fogadta el azt a határozatot, miszerint a mosonmagyaróvári önkormányzat adománygyűjtést szervez Beregszász megsegítésére és az így összegyűlt pénzt a város kiegészíti 4 ezer euróra az idei költségvetés általános tartaléka terhére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rozárium, szálláshely, étterem

A tavaly év végén benyújtott LEADER-pályázatok ügyintézését a Szigetköz–Mosoni-sík LEADER… Tovább olvasom