Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Bence emlékhelye: a közös képviselő cáfol

Mosonmagyaróvár - „Szó sem volt lebetonozott fejfáról" – állítja a Bartók Béla utcai lakóegyüttes közös képviselője, aki most a lakók után szintén az illetékesek intézkedését kéri az ügyben.
A Bartók Béla utcában felállított fejfa miatt a lakók panasszal éltek. Összegezve: az ott élők levelet írtak az önkormányzatnak, mondván, engedély és a megkérdezésük nélkül állították a balesetveszélyes keresztet.

Az elhunyt fiú, az egyik harmadik emeleti lakás erkélyéről kizuhant Bence szüleinek jogi képviselője a közös képviselő beleegyezésére hivatkozott.
Bartalos Ottó közös képviselő elmondta: múlt héten a gyászoló édesanya azzal a kéréssel kereste fel, hogy elképzelései szerint egy emlékhelyet alakítanának ki a ház mellett.

„Konkrétumokat azonban nem mondott. Tájékoztattam, hogy a lakókat eddig is zavarta, hogy a főbejárathoz mécseseken és koszorúkon keresztül jutottak csak el. Társasházi helyszínrajzot is mutattam a szülőnek, s tájékoztattam, hogy tulajdonosi hozzájárulás és közgyűlési határozat szükséges emlékhely kialakításához.

Együtt érzek a gyászolókkal, de szó sem esett lebetonozott fejfáról, azt gondoltam, az épület túlsó oldalán a fára helyeznek el valamilyen emléket. Így aztán meglepve láttuk az út és a ház közé állított keresztet.

Kimértem: társasházi területen kívülre esik a fejfa, ám számomra is kellemetlen, hogy a mostani tiltakozásnál rám hivatkoznak a szülők, holott én nem adtam, nem is adhattam nekik engedélyt. Levelet írtam az önkormányzat illetékesének, hogy intézkedjenek az ügyben"
– mondta.

Olvasóink írták

 • 11. emőke 2008. május 17. 21:20
  „,,Egy barát,,
  ebben teljesen igaza van..........de nekem lenének kérdéseim.....de kár már bolygatni”
 • 10. Egy BArát 2008. május 16. 16:25
  „,,emőke"! Ki mondta neked,hogy beteg volt?Ha jól emlékszem,ezt csak a "vendéglátó anyuka "állította,ki tudja miért?Nem a szerencsétlenül járt Fiú szüleit kéne szapulni!Nekem is vannak gyerekeim,volt már nállunk is buli úgy,hogy a vendéggyerekek szülei nem voltak jelen,mégsem hagytam magukra a tizenéves gyerekeket!Én feleltem értük!A felelősség szerintem mindig azé,aki jelen van,vagy ha ezt nem bírja valaki vállalni beszélje meg a gyermekével,hogy ne hívjon senkit magához!”
 • 9. emőke 2008. május 16. 13:49
  „Hol élsz ,,egy barát,, mert hogy nem Mo. az is biztos!!!!!
  Miért ki felel a gyerekeiért.??Hát természetesen a szülő......Ha nekem lesz gyermekem és beteg akkor nem tehetné ki a lábát otthonról.Természetesen nem akarok senkit megbántani és sajnálom a szülőket..............ugyan gyermekem még nincs de eggyütt érzek velük.remélem a sebek hamar begyógyulnak”
 • 8. Antal 2008. május 15. 15:42
  „Szomorú , hogy emberek vitatkoznak ilyen ügyben!
  Sajnálom, ami történt, korábban megírtam az esettel kapcsolatos véleményemet. Hogy emlékhelyet állítanának fel , ez szerintem sem helyénvaló, bármennyire tragikus dologról van szó, a sajnálatos halál nem ott következett be. Ennek alapján ott csak a fájdalom, a rossz emlékek emlékeztetnék a szülőket , és a barátokat is. Gyászolni belül kell a szívünk mélyén,szülőnek rokonnak barátnak ismerősnek egyaránt.A megemlékezés virágait szeretteinkre a temetőbe szokás elhelyezni.”
 • 7. Egy barát 2008. május 13. 10:49
  „Én a Bence szüleiről beszéltem!Ők miért hibások?A másik szülőnek kellett volna a gyerekekre figyelni,ő hagyta őket magukra.”
 • 6. atti78 2008. május 13. 09:45
  „Egy barát!

  Én nem tudom, Te melyik bolygón élsz!
  Hát ki lenne a felelős, ha nem a szülő!!! Ki hagyta egyedül a tizenéves GYEREKEKET? Hogyan ihattak ALKOHOLT? Soroljam még???
  A kereszhez meg NO COMMENT!”
 • 5. orgona 2008. május 10. 14:57
  „Kereszt a temetöbe valo, vagy epp ott ahol elvan temetve !Nagyon felesleges ebböl az ügyböl forumot csinalni,sokszor nem ertem az embereket.”
 • 4. vvv 2008. május 10. 13:51
  „:Egy barát (olvassd el az előző cikkeknél a hozzászólásokat)

  Nem kéne a lakókra terelni a figyelmet. Elsősorban azoknak kellett volna beszélni akik ott voltak a "buliba". Eddig minimum 2 alkalmuk volt rá, de semmi.
  Te is írod, hogy ott történt a baleset. Az lehet, de nem ott halt meg. Ráadásul a kereszt is teljesen máshova került. Akkor nem hiszem, hogy a hely annyira fontos lenne.”
 • 3. Egy barát 2008. május 10. 12:47
  „Ekkora ügyet csinálni egy keresztből!A lakók is inkább akkor háborodtak volna fel,amikor az eset történt!Nehogy már az jöjjön le,hogy aBence szülei a hibásak,mert pont ott történt a baleset!A közös képviselőnek tájékoztatni kellett volna a lakókat.Gondolkozzanak el azon,ha ők veszitik el a gyermeküket,vajon akkor is így felháborodnának?A lakók is inkább a lelkiismeretükkel számolnának el,és segítenék a rendőrség munkáját.Hihetetlen, hogy egy panelházban senki nem hall semmit.”
 • 2. hmmm 2008. május 10. 11:02
  „Nah.. szuper. Most majd megy az újjal mutogatás. Még mindig az a véleményem hogy semmi keresnivalója ott a keresztnek. Így meg hogy kiderült, hogy nem is osztatlan közös tulajdon, hanem közterület, így meg pláne.
  De még ha magántulajdon lenne akkor sem. Nem tudom vonatkozik-e rá valami rendelet/törvény, de talán még magántulajdonon is engedélyköteles lenne (építésügyi, vagy akár más jelleggel). Legalábbis nem úgy működik, hogy azt építek amit akarok a területemen, főleg ha annak beton alapja van.
  Egy szóbeli nyilatkozat (akár volt, akár nem), meg nem ér semmit sem, főleg ha a nyilatkozónak semmi köze a területhez, mivel az közterület.”
 • 1. mtt 2008. május 10. 06:49
  „Akkor kellett volna tájékoztatnia a lakókat, mikor felkeresték a szándékkal. Most kellemetlen helyzetbe került Ön is és a család is. A másik cikkhez pár sort már írtam, de azt továbbra is fenntartom, hogy a gyásznak ez a formája, -lebetonozott kereszt- nem oda való.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katona Kálmán leválasztaná Szigetközt a vízlépcsőügyről

Szigetköz - Civilekkel „Szigetkörre" vittük Katona Kálmánt, a parlament környezetvédelmi… Tovább olvasom