Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Béketúra Pozsonytól Mosonmagyaróvárig

Május 25-én huszonnegyedik alkamommal szervezik meg a kerékpáros-béketúrát, idén Pozsonytól Mosonmagyaróvárig. A szervezők arra számítanak, hogy mintegy kétezren csatlakoznak az akcióhoz.
A túra reggel fél tízkor rajtol a pozsonyi Namesnie Sloboda térről, a túrázók teljes útzárral biztosítva hagyják el a szlovák fővárost Kittsee irányába. Nickelsdorf, majd Hegyeshalom után a túrázók körülbelül délután két órakor érkeznek a mosonmagyaróvári Duna utcai strandhoz, amit később tombolasorsolás követ majd.

"Arra számítunk, hogy idén legalább kétezren csatlakoznak a kerékpáros-béketúrához, melyet immár huszonnegyedik szervezünk meg szlovák, magyar és osztrák biciklisek részvételével. A túrán bárki indulhat, aki műszakilag megfelelő kerékpárral és határátlépéshez szükséges iratokkal rendelkezik.

Magyarországon a nevezési díj kétezerötszáz forint, ez tartalmazza az étkezést, a rajtszámot és egy pólót, valamint a kerékpárok reggeli kiszállítását is." – adta a tájékoztatást Tóth István, a rendezvény magyarországi szervezője.

A tavalyi béke túrán közel ezerötszáz kerékpáros vett részt.
A tavalyi béke túrán közel ezerötszáz kerékpáros vett részt.

A kerékpárokat a rendezvény napján, reggel fél hét és nyolc óra között rakják teherautóra a Szenyor Szabadidős Kerékpáros Sportegyesület műhelyénél, a mosonmagyaróvári sóháznál.

A túrára május 13-tól a csillag utcai kerékpáros boltban lehet nevezni. Bővebb felvilágosítás kérhető Tóth Istvántól a 06-30/325-9952-es telefonszámon és az egon.toth@freemail.hu e-mail címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

47 ezerrel kevesebb utas

Jegyekből és felnőttbérletekből több, nyugdíjas- és diákbérletekből viszont kevesebb fogyott tavaly a helyi buszokon. Tovább olvasom