Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Bécsben fogták el a cserbenhagyót

 A nemzetközi körözésnek köszönhetően az osztrák rendőrség csütörtökön késő este Bécsben elfogta Sz. Imrét, aki még március 10-én gázolt halálra egy fiatal lányt Mosonmagyaróváron, majd külföldre szökött.

Mint arról lapunkban már többször beszámoltunk, egy fiatal lány halálát követelte az esztelen és értelmetlen száguldozás március 10-én este a mosoni templom előtt. A 19 éves helybéli M. Ingrid  a kollégiumába indult volna vissza, amikor a Szent István úton a kijelölt gyalogátkelőhelyen egy Győr felől nagy sebességgel érkező Audi elütötte.

Az autóban ülő két fiatalember – miután összeütköztek még egy Opellel is – kiugrott a kocsiból és áldozatukat magára hagyva elmenekültek. A szerencsétlenül járt lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentőautóban életét vesztette.

Tudták, hogy ki az

A rendőrség a hátrahagyott kocsi adatai alapján gyorsan kiderítette a cserbenhagyó személyazonosságát. Azonnal országos, majd másnap nemzetközi körözést adtak ki a dunaszigeti Sz. Imre ellen. 
Az Audi utasa a baleset után két nappal önként jelentkezett a rendőrségen, a vétkes sofőrt azonban hiába keresték. A gyanúsított fiatalemberről mindössze annyit lehetett tudni, hogy szerepel egy benzinkúti videofelvételen, miközben a baleset estéjén átlépi az osztrák–magyar határt. A halálos gázoláson és a cserbenhagyáson túl a határőrség és az osztrák rendőrség is körözést adott ki Sz. Imre ellen embercsempészet miatt.

Fokozott ellenőrzés

Az utóbbi időben megnőtt az illegálisan Ausztriában tartózkodó külföldiek száma, így az osztrák rendőrség Bécsben fokozott ellenőrzést tartott azokon a helyeken, ahol sok külföldi tartózkodik. Az egyik ilyen razzia al kalmával igazoltatáskor bukkantak a rendőrök Sz. Imre nyomára egy társasház egyik lakásában Bécsben csütörtökön késő este. 
 A dunaszigeti fiatalember jelenleg kiadatási őrizetben várja, hogy a magyar Interpol átvegye, majd továbbítsa az eljáró nyomozati szervnek. 
 Sz. Imrének halálos közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása mellett embercsempészetért is felelnie kell majd a bíróságon.

Némi elégtételt érez

Karácsonyné Fóris Erika, a balesetben elhunyt Ingrid édesanyja a Kisalföld megkeresésére elmondta: mérhetetlen örömet és elégtételt érez azért, hogy elfogták a gázolót, azonban tudja, hogy ez már nem adhatja vissza lánya életét. Mindenféle formában próbáltak már ők is Sz. Imre nyomára bukkanni és heti rendszerességgel jártak a rendőrségre, bízva abban, hogy sikerrel jár az erőfeszítésük. Az édesanya, aki a mai napig nem heverte ki lánya elvesztését, bízik abban, hogy a bíróság ítéletéig óvadék ellenében sem helyezik szabadlábra a gázolót, hiszen egyszer már megszökött és reméli, méltó büntetést szab ki rá az igazságszolgáltatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A minőségi gyümölcsöt keresik

A rajkai termelőszövetkezet gyümölcsösében a megnövekedett igények ellenére sem tudtak eladni minden… Tovább olvasom