Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Bajban a megyei kempingek: `tizenhat éve ez a legrosszabb szezon´

A kisalfold.hu a rajkai, a novákpusztai kemping és az ásványrárói sátorozó tulajdonosát kérdezte az idei szezonról. Sok jóról egyikük sem tudott beszámolni.


A nagy hőségek közé beékelődő sorozatos rossz idők nemcsak a nyaralni, kikapcsolódni vágyók számára okoz gondot.

Mivel legtöbben inkább otthon maradnak, a kempingek többsége üresen marad, s a vezetők reménykednek, hogy lesznek még olyan meleg napok ezen a nyáron, amelyet nem szakít meg az eddig újra és újra visszatérő rossz idő.

"Tizenhat éve vezetem az Aranykárászt, s ez az eddigi legrosszabb szezon"

A rajkai Aranykárász kemping vezetője, Szirtl György, az ideit a tavalyi szezonnal összehasonlítva, a hirtelen változásra panaszkodik: "Fele annyi vendégem van, mint az elmúlt évben. Nemrég a többi közelben működő kempingekben is jártam, s majdnem mindenhol hasonló a helyzet.

Tizenhat éve vezetem az Aranykárászt, s ez az eddigi legrosszabb szezon."

Az eddigi nyarakhoz képest változást jelent az is, hogy jóval kisebb csoportok érkeznek nyaralni, s egy-két éjszakára maradnak csupán. A külföldi vendégek is kevesebben vannak, de nem ők képezik a kemping motorját.

"A magyarok maradnak el. Nincs hazai vendég" - tudtuk meg a tulajdonostól. Szirtl György szerint ennek az egyik fő oka a szinte már szabályt követő, hetes ciklusokban visszatérő rossz idő, valamint az emberek anyagi helyzete.


A rajkai kemping

"Rengetegen visszamondták az előre lefoglalt szállásukat"

A novákpusztai Szigetköz Kemping és Vendégház üzemeltetője, Nagy Károlyné is hasonlóan nyilatkozott: "Nagyon kevesen voltak itt eddig. A visszatérő vendégek közül is sokan visszamondták a foglalásukat."

A legtöbb, hosszabb időre szóló foglalás vége vagy eleje hétvégére esik. Június óta azonban kevés hétvégén volt nyári idő, ezért rengetegen visszamondták az előre lefoglalt szállásukat.

A kemping vezetője elmondta: a tavalyi évet sem zárták jól, de ha a jelenlegi szezon csak megközelítené az előzőt, örülnének neki.

Novákpusztára is jóval kevesebb külföldi vendég érkezik, mint 2010-ben.


A novákpusztai kemping

Az evezős vendégek pótolják a bringások hiányát

Az ásványrárói Tündérrózsa Sátorozóhelyen, a fentiekkel ellentétben, nem alakul olyan rosszul az idei nyári szezon.

"Nem sok különbség van tavalyhoz képest, igaz, július végén még kicsit korai az összképet levonni" – árulta el a kemping vezetője, Nagy Sándor.

Bár a biciklivel túrázó vendégek ezen a nyáron kevesebben vannak, de az evezősök pótolják hiányukat.

Sokan közülük Rajkáról indulva a Dunán, ide érkeznek, s maradnak is pár éjszakára. A rossz idők sem terhelik meg az ásványjárói sátorozóhelyet, mint a szigetközi kempingek nagy részét. A minden évben visszatérő vendégek mellet a külföldiek száma is viszonylag hasonló.


Az ásványrárói kemping

Reménykednek az igazi nyári időben

Bár az utóbbi példa kivételnek számít, elmondható, hogy a szigetközi kempingek, vendégházak és sátorozóhelyek többségének ártanak az újra-újra felbukkanó lehűlések.

A rossz anyagi helyzet is oka lehet a visszaesésnek, annak ellenére, hogy a nyaralni vágyók ezen kempingek látogatásával tudnak spórolni.

A szóban forgó üdülőhelyek vezetői pedig reménykednek, hogy az idei nyár még hátralevő idején lesznek még hosszan tartó, meleg, napos idők.

Olvasóink írták

 • 10. fityesz 2011. július 27. 22:23
  „Ti még nem kempingeztetek zömében,ezért ily lehangoló a véleményetek.A rossz magyar beidegződés és a lemondás,acsarkodás.Pesszimista ember maradjon otthon.”
 • 9. senkialadár 2011. július 27. 12:58
  „mennyi??? 1500ft???? az egy hónapra 45 ezer ft,egy fullon felszerelt albérlet árán aludhatok a bokrok között ahol hemzsegnek a különböző rovarok,tisztára megéri holnap megyek és be is költözök az egyik fa alá... sztem nem kellene panaszkodnia a kedves kempingtulajnak”
 • 8. miracle 2011. július 26. 16:52
  „mmppss
  Hát nem tudom, fürdő, wc nálunk is van, kaja sokkal olcsóbb, ágy kényelmesebb, nap ugyanúgy süt, bográcsozni is lehet és nem is kell alkalmazkodnom senkihez.”
 • 7. INVEKTUS 2011. július 26. 15:02
  „Nyunyog is van ser is drága áhh”
 • 6. kleopatra 2011. július 26. 11:55
  „nagyon jó kempingezni, főleg, ha több család is együtt van. mindenki maga ura, nem kell alkalmazkodi a szálloda szabályaihoz. közös bográcsozások stb. szuper, tavalyi olasz nyaralás kempingben lakókocsi bérléssel szper volt.”
 • 5. mmppss 2011. július 26. 09:40
  „Jó a kempingben, hogy 1-1 napot eltöltesz abban a faluban, amit az udvarodban nem találsz meg. :) Mindez persze kenuzásnál igaz, csak úgy kiülni 1 kempingbe szerintem sincsen sok értelme. Amit kapsz a pénzedért, 1 zuhany, 1 wc, meg 1 jó drága büfé. Az árakon kellene elgondolkozni, nem sajnálkozni.”
 • 4. miracle 2011. július 25. 22:26
  „Mi a jó a kempingben?
  A pénzért kvázi nem kapunk semmit, kajáról gondoskodni kell, közösködni kell másokkal, üldögelni meg otthon az udvaron is lehet.”
 • 3. mmppss 2011. július 25. 19:08
  „2.: Pontosan erről van szó. Lehet a cikkben érdemes volna megemlíteni a rajkai 1500Ft-os kemping díjat, vagy a halászi kemping új üzemeltetőjétől megkérdezni, hogy 1300Ft-ért miért "koszos" a wc, amikor üres a kemping...mert ezen kívül a díj magában foglal egy olyan kavicsos placcot, ahova még a leszúrót leütni is nehéz.”
 • 2. Alina01 2011. július 25. 16:36
  „Mivel egy sátorhelyért majdnem annyit elkérnek, mint egy appartmanért, így nem csoda....”
 • 1. zsukov 2011. július 25. 08:57
  „Sajna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosok találoztak Dunakilitin - fotók

Az elmúlt évek sikeres rendezvényeivel sikerült elérni, hogy a dunakiliti találkozó mára országos… Tovább olvasom