Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Az iskola után a kultúrház

Levél önkormányzatát megterheli a Molnak fizetendő 16 millió és a közalkalmazotti béremelésből fakadó 20 milliós többletköltség.
Az iskola és a polgármesteri hivatal felújításának befejeztével újabb szép terveket fogalmazott meg Levél önkormányzata. A költségvetés számaival mindaddig bátran kalkuláltak, mígnem benyújtott egy számlát a Mol Rt. 16 millió forintos iparűzési adó visszafizetéséről (Kisalföld, február 6.).

Részletben lenne jó

A visszaigénylés, amennyiben egy összegben kell kifizetni, megviselné a falu költségvetését, hiszen a közalkalmazotti béremelésből adódó 20 milliós többletkiadást is az önkormányzatnak kell előteremtenie. Ha nem lesz mód a részletfizetésre, szinte valamennyi fejlesztési tervet ki kellene húzni a megvalósítandók listájáról. Holott kész útrekonstrukciós tervek várják az indulást a Dózsa és Fő utcát illetően és új támogatási koncepció kidolgozásán fáradoznak szociálpolitika terén is, a kultúrház újjáépítésének szándékát nem is említve.

Pénz pályázatból

Az iskola és hivatal épületegyüttesének és környékének elkészülte mellett tavaly befejeződött a csatornázás a faluban, ami után szilárd burkolatot kaptak az érintett utcák és a Tó utca is. Lábteniszpályát alakítottak ki a parkban és 300 méter járda kiépítésével a vasútállomás felé már száraz lábbal tehetik meg e szakaszt a munkába sietők. Elkészült a község közvilágítása, új lámpatesteket helyeztek ki a József Attila utcába és megvilágítást kaptak a templomok. A „Virágos Magyarországért" mozgalom szakavatott zsűrije oklevéllel jutalmazta a települést.
Idén egymillió forint pályázati összeg áll rendelkezésre a környezetvédelmi koncepció elkészítésére és nyár végére teljes lesz a község átfogó rendezési terve. Ezenkívül folyamatban van az Akácos utcai járda terveztetése. Valamennyi előtartalékkal rendelkeznek a kultúrház újjáépítésére is, de félő, hogy most az a Mol számlájára kerül. Pedig a korábban megszépült fizikoterápiával és védőnői szolgálattal bővült orvosi rendelő, a tavaly átadott iskola és községháza után a kultúrház méltóbb körülmények közé emelése lenne a közintézmények tekintetében a legfontosabb feladat.

Vonzó programok

Szép programokat tartalmaz a község rendezvényterve: a Levéli Sportegyesület fennállásának 50., az asszonykórus 15. születésnapját ünneplik idén.
Ezen túl megyei és gyermekhorgászverseny megrendezésére készül a horgászegyesület, Pünkösdi Lovas Napokra a Hóka Lovas Klub, Katica Fesztiválra a táncosok, a nyugdíjasklub pedig külföldi kapcsolataikat szélesítvén az osztrák Jois község hasonló szervezetével fűzi szorosabbra a szálakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy mozdulat életet menthet

A biztonsági öv használatára figyelmeztető felhívásokat sokan csak felesleges óvatosságnak… Tovább olvasom