Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Az énekeslány bízik a felépülésben

Darnózseli - Másfél éve súlyos állapotban szállították kórházba a huszonhárom éves Bokor Esztert, betegsége azóta sem ismert. A jó barátok, ismerősök összefogtak és pénteken jótékonysági gálaestet szerveznek gyógyulásáért.
A Bokor lányokat sokan ismerik a környéken: számos falunapon, rendezvényen elkápráztatták hangjukkal a közönséget. Másfél éve azonban megfogyatkoztak a fellépések.

A most huszonhárom éves Esztert súlyos panaszokkal kórházba szállították. A fiatal lány Székesfehérváron angol–kommunikáció szakos főiskolai hallgató, egy tanév után már tanárként kereshetné meg a mindennapit.

Egyelőre viszont még nem tudni, mikor folytathatja tanulmányait. Az orvosai vérképzőszervi betegségre gyanakodnak.

– A szakemberek kizárták a leukémia vagy bármilyen daganatos betegség gyanúját – magyarázza Bokor Józsefné, az édesanya, akinek hangjából a hála szól. Mint mondja, sokat köszönhetnek a helyi közösségnek, a családorvosuknak és a polgármesternek, Eszter barátainak, akik a lány mellett állnak. Az egészségügy ismert krízishelyzete ellenére mindvégig készséges orvosokkal, nővérekkel találkoztak.
Esztert betegsége mozgásában korlátozza, a kezelésnél alkalmazott szteroidok miatt gyakran gyötri magas láz, hányás vagy gyengeség.
Bár kezdetben elhagyta magát és nagyon megviselték a történtek, az egykor nagyon aktív lány erősödik és bízik a gyógyulásban.

A jótékonysági focimeccs után pénteken este 7 órától a darnózseli sportcsarnokban gálaestet szerveznek barátai. „Azért vannak a jó barátok" címmel fellépnek a Szigetköz Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei, a Zenesa-Rock, a Pulzus egyesület helyi csoportja, a hédervári asszonykórus, az Őszirózsa Nyugdíjasklub Énekkara, a Szigetköz táncegyüttes, valamint Fazekas Marci és Eszter testvére, Ági.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határtalan (szín)ház a határon

Hegyeshalomban vendégszerepel a szekszárdi székhelyű Magyarországi Német Színház és a Temesvári… Tovább olvasom