Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Átcsoportosították a városi pénzeket

Több soron is átcsoportosításokról döntött a képviselő-testület a város idei költségvetésében. Az egyik legnagyobb ilyen tétel, több mint százmillió forint, a leendő sportcsarnok építésének önkormányzati önrésze.
Ismét – ezúttal már sokadszor – módosította a képviselő-testület az idei költségvetést. Ezúttal a büdzsé főösszege nem sokat változott, átcsoportosítások történtek. Az egyik ilyen mintegy 21,6 millió forint átcsoportosítása volt. A Hansági Múzeum ugyanis ekkora összegben sikeresen pályázott az intézmény működésének támogatására. Így a múzeum működésének önkormányzati támogatása során felszabadult ez az összeg, ezt az általános tartalékba vezették át.

A leendő sportcsarnok önrészütemezésére most újabb 102 milliót különítettek el a céltartalékból.

Ismét csökkentették a Bástya utcai parkolóra félretett előirányzatot is 20 millió forinttal. Ennek felét átcsoportosították a Kenyérgyári utcai felüljáró tervezésére és engedélyeztetésére, a másik felét pedig egyéb városfejlesztési feladatokra. A költségvetésben a kerékpárút építéséhez kapcsolódó pályázat címén 13,7 millió szerepelt, ebből 2 milliót írtak át a jelzőlámpás csomópontok kialakítására.

Rendezésre vár a Bástya utcai parkoló, ám most húszmillióval csökkentették az erre szánt keretet, felüljárót terveztetnek ebből a pénzből.
Rendezésre vár a Bástya utcai parkoló, ám most húszmillióval csökkentették az erre szánt keretet, felüljárót terveztetnek ebből a pénzből.

A leendő sportcsarnok önrészére eredetileg 100 milliós céltartalékot különítettek el. Azóta, mint arról a Kisalföld többször is beszámolt, a kivitelezés költségei erősen emelkedtek. Ezért a csarnok építését megvalósító, a társasági adó (tao) gyűjtésére képes Első Mosonmagyaróvári Tornaegylet 1904 újabb tao gyűjtésére vonatkozó pályázatot nyújtott be. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége első körben mintegy 717 millió társasági adó gyűjtésére adott lehetőséget. Most az egyesület újabb, több mint 451 millióra kért támogatást. Az ehhez szükséges önrész ütemezésére most újabb 102 milliót különítettek el a céltartalékból.

Átcsoportosításokkal az általános tartalékból 9,3 milliót, az intézmények rákötése új távhővezetékre előirányzatból 31,7 milliót, valamint 61 milliót a pénzmaradvány felhasználásából biztosítottak.

Változott továbbá a képviselő-testület által jóváhagyott munkáltatói kölcsönnyújtás kerete: az eredetileg elfogadott egymillióról tízmillióra. A keretösszeget az általános tartalék terhére emelték meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lébény könyve újra, nyolcszáz oldalon

kiadása, mely az első helytörténeti könyv bővített, újraszerkesztett változata. A megye legfiatalabb… Tovább olvasom