Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Aratnak is a táncosok Halászin

A Lajta Néptánc Egyesület a halászi Babosmajorban tartja nyári táborát. Az éves munkát követően a kötetlen együttlét lehetőséget ad a felszabadult játékra, mulatságra. A tanult elemek elmélyülnek, szeptembertől erre a biztos alapra építhetnek.

A kistérség számos településén és Mosonmagyaróváron működő Lajta Néptánc Egyesület vezetői, Palenik József és Balogh Tímea minden évben szerveznek tábort növendékeiknek.

– A legnagyobb ereje az együttlétnek van – fogalmaz Palenik József. A kisebbek, az alsósok mindig helyben töltik tábori napjaikat. Ebben az évben ismét a Babosmajort választották. Palenik József szerint fontos, hogy a gyerekek megismerjék saját környezetüket. Mennek csónakázni, lovas kocsizni, túráznak. A falu határában épp folyó aratáshoz kapcsolódva ismerkednek az egykori munkafolyamatokkal. A kaszálástól kezdve eljutnak a kenyérsütésig. A fiúk kaszálnak, csépelnek, szelelik és rostálják a búzát. Az őrlést követően a lányok dagasztanak és lepényt sütnek.

Halászin 60 gyerek táborozik a Lajta Néptánc Egyesület különböző együtteseiből. Palenik Józsefék Mosonmagyaróváron és a kistérség településein közel 300 gyerekkel, fiatallal foglalkoznak, idestova 25 éve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyúk szabdalta aszfaltmaradvány zárja el Várbalogot Ausztriával

Mély kátyúk szabdalta aszfaltmaradvány, gödrök, alvázra felverődő kövek – ez a Várbalogot… Tovább olvasom