Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Alakuló ülések Jánossomorján és Levélen

A jánossomorjai polgármesteri hivatal üléstermében szerdán délután 4 órakor alakuló ülésre gyűlnek össze a kisváros képviselői.


A találkozón az eskütételt követően alpolgármestert választanak, akinek tiszteletdíját a polgármesterével együtt megállapítják. Kurunczi Károly polgármester ismerteti programját. A négyéves ciklus főbb elképzelései közt szerepel útfelújítás (évente legalább egy utcával), az önkormányzat pénzügyi egyensúlyának megtartása stabil gazdálkodással.
A tervek közt jelöli meg a pusztasomorjai városrészen turisztikai és információs központ létrehozását, a központi általános iskola épületének új szárnnyal való bővítését. Fontos eleme a mosonmagyaróvári kihelyezett okmányiroda további működtetése, esetleges bővítése, a közoktatási körzetközpont hatékonyságának növelése. Térfigyelő kamerarendszer, az önkormányzati intézmények energiafelhasználásának racionalizálása is az elképzelések között szerepel. 


Levél - A  képviselő-testület alakuló ülését ma este 6 órakor a polgármesteri hivatal dísztermében tartja. A helyi választási bizottság tájékoztatója után az önkormányzati választás lebonyolításáról, eredményéről hallhatnak beszámolót a testület tagjai, a képviselők és a polgármester esküt tesznek és átveszik megbízólevelüket. A találkozón Papp Zoltán településvezető bemutatja programját, megállapítják illetményét és alpolgármestert is választanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb bizottság, két alpolgármester Mosonmagyaróváron

Az eddiginél kettővel kevesebb bizottsággal működik majd a most megalakuló önkormányzat. A… Tovább olvasom