Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

A vihar sem zavarta a motorosokat - képekkel

A hétvégén rendezték meg a harmadik szigetközi motoros találkozót, mely a rossz idő ellenére sikeresen befejeződött. Bár első éjszaka a víz szinte mindent elmosott, a motorosok maradtak.


A hivatalosan július 23-án, pénteken rajtoló harmadik Szigetközi Sasok Motoros Baráti Körének találkozója már egy nappal korábban Mosonmagyaróváron elkezdődött, az úgynevezett Felvarró ünnepséggel.

Az esemény különlegessége, hogy a város címere felkerült a motoros társaság bőrmellényére, elismerve ezzel a városi önkormányzat a Szigetközi Sasok jótékonykodási programját.


3. Szigetközi Sasok Dunakiliti Motoros Találkozó 2010

A motoros klub négy évvel ezelőtti megalakulása óta, több mint öt millió forintot fordított jótékony célokra, többek között segítettek már a hajléktalanokon, az árvízkárosultakon, a mosonmagyaróvári mentőkön, nehéz sorsú családokon.

A rendezvény után a helyi, és az ország egyéb részeiből álló motorosok Dunakiliti felé vették az irányt a hétvégi fesztiválozásra, melynek idén szintén a faluhoz tartozó Vadvíz Camping adott otthont.

S bár a pénteki jó időt egy kiadós éjjeli vihar, s az azt követő hűvös időjárás váltotta fel, a motorosoknak ez sem szegte kedvét. Ahogy a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Körének elnöke, Varga "Hentes" Róbert elmondta, a hirtelen jött vihar első pillanatra csalódásnak tűnt, de rövid idő után könnyen kezelték a helyzetet. "Iszapbirkózást rendeztünk abban a nagy pocsolyában, amit a vihar okozott a sörsátorban."

A péntek éjjeli vihar mellett olyan bandák gondoskodtak a jelenlévők jó hangulatán a két nap alatt, mint a ShortButSlim, Rock Out, Blues Company, Kalapács, Hollywood Rose, Eve Six, Road Stone, Főnix, Depresszió, Alcoholica.

A koncertek mellett motor kiállítást nyitottak a helyszínen, az érdeklődők olyan programok közül választhattak, mint a tesztmotorozás, lövészet, sárkányrepülés, quad-ozás, s ráadásként egy tank is folyton készen állt egy kis sétakocsikázásra.

Szombat délután a már hagyománynak számító motoros felvonulás is megrendezésre került, ahol is a több száz motoros a Dunakiliti Vadvíz Campingből indulva elrobogtak Mosonmagyaróvárig, s onnan vissza a fesztivál helyszínére, az úton több száz érdeklődő szemei előtt.

Varga "Hentes" Róberttől megtudtuk: a motorock fesztiválon körülbelül ezerhatszázan fordultak meg, s a rossz idő ellenére az elszánt táborozók sátrai magabiztosan tartották magukat.

Olvasóink írták

 • 5. Lone_wolf.. 2010. augusztus 08. 13:26
  „Az elhullás a régebbi találkozókra volt jellemző amiket a híd túloldalára szerveztek évekkel ezelőtt.”
 • 4. Gonoszkodó 2010. augusztus 04. 18:40
  „Pidali nagyon tévedsz !!!!!!!!!!
  Ez motoros baráti kör , -aki szervezi- és normalizálódott motorosok járnak el rá . Nem pedig az öngyilkosjelölt szervdonorok ( tisztelet a kivételnek ) akik a kb 200 méteres gyorsulásra jártak mutogatni magukat . Érdekes módon azóta nem történik baleset amióta a kempingben van .”
 • 3. pidali 2010. július 27. 10:16
  „ez már nulla ami most van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. invektus 2010. július 26. 22:08
  „:)”
 • 1. accelerator 2010. július 26. 19:52
  „Idén senki sem hullott el? Kilitin, ez jellemző volt nagyon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsőfokú szakképzések Mosonmagyaróváron

Érettségire épülő, államilag finanszírozott felsőfokú szakképzéseket indít a Nemzetközi Gazdasági és… Tovább olvasom