Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

A vak hölgynek már most összejöhet élete első autója a kupakokból!

Másfél tonna kupak gyűlt össze Sáfrányné Kobli Írisz élete első autójához. Úgy tűnik, már ebből meglesz a várva várt kocsi.
Január 10.

"Váratlan, ám nagyon örömteli fordulat történt. A fuvaros ígérete szerint elvitte a kupakokat a Pilisbe, és az ott kapott összeget kiegyenlítette 200 ezer forintra. Nem is tudom, hogyan köszönjem meg neki!

Ez azt jelenti, hogy mehetek autót venni. Nagyon boldog vagyok. Erre nem számítottam, azt hittem, még kell gyűjteni a kupakokat" - osztotta meg a kisalfold.hu-val a jó hírt Sáfrányné Kobli Írisz.

A kisalfold.hu Olvasói szintén sokat tettek Írisz autójáért: első cikkünk megjelenése óta rengeteg kupakot gyűjtöttek a mosonmagyaróvári vak hölgynek, akiről az RTL Klub is forgatott híradós riportot.

Ha sikerül megvenni a várva várt kocsi, természetesen arról is hírt adunk.    

December 24.

Másfél tonna kupak gyűlt össze Sáfrányné Kobli Írisz élete első autójához.

A kisalfold.hu november elején írt arról, hogy élete első autójára gyűjt egy mosonmagyaróvári vak hölgy.

"Jó ideje kupakgyűjtésbe kezdtem, mert az életemet jelentősen megkönnyítené, ha családom ide-oda el tudna vinni autóval" - nyilatkozta másfél hónapja portálunknak Sáfrányné Kobli Írisz.

Az elmúlt időben a vak hölgy kupagyűjtése nem várt fordulatot vett. November elején 200 kilót mutatott a mérleg a kupakokkal, most pedig meghaladja a 1,5 tonnát.

Január 8-án indulnak a kupakok a Pilisbe

"A Lions Club Mosonmagyaróvár közreműködésével a szombathelyi Savaria Lions Club egy tonna kupakot ajándékozott, Rábaszentmiklósról 100 kiló kupakot kaptam, míg a helyi vízszolgáltató 30 kiló kupakot gyűjtött. Ami legalább ennyire fontos: az első cikk megjelenése után többen is felajánlották segítségüket a kupakok elszállításában.

Először egy hölgy telefonált, hogy ugyan személyautója van, de 3-4 zsákonként elvinné a kupakokat a Pilisbe. Végül, ő a győri Ítélőtábláról hozott nagy mennyiségben kupakokat, a fuvart a Pilisbe egy teherautó sofőrnek köszönhetően meg tudjuk oldani január 8-án.

Jelentkezett egy taxis társaság is, ők iskolákból gyűjtötték be a kupakokat.

"Nagyon bízom benne, hogy nem csak álom marad Írisz kívánsága"

"Novemberben tartottunk összejövetelt, ahol a Savaria Lions Club tagja, Simon Zoltán örömmel jelentette be: egy tonnányi kupakkal tudják támogatni Írisz álmát.

Az eltelt időben nekünk is több zsáknyi kupak összegyűlt. Nagyon bízom benne, hogy nem csak álom marad Írisz kívánsága. A Lions-mozgalom kiemelt célja a látássérültek támogatása" - mondta a kisalfold.hu-nak Deé Rita, a Lions Club Mosonmagyaróvár soros elnöke.   

Sáfrányné Kobli Írisz hűséges társával, Flóra kutyával és egy doboz kupakkal
Sáfrányné Kobli Írisz hűséges társával, Flóra kutyával és egy doboz kupakkal


"Aki egy zacskóra valóval kopogtatott, annak is nagyon örültem"

Számításaim szerint a 1,5 tonnányi kupak 20 év körüli, alacsony fogyasztású, 200 ezer forint értékű kisautó felére elég. Összességében mégis nagyon boldog vagyok: egyrészt a gyűjtést jövőre is tudom folytatni.

Másrészt ami ennél fontosabb: rengeteg fiatal, középiskolások, egyetemisták kerestek meg és hozták el a kupakjaikat. Aki egy zacskóra valóval kopogtatott, annak is nagyon örültem, hisz segíteni akart" - mondta Sáfrányné Kobli Írisz.

A Savaria Lions Club tagja, Simon Zoltán sok-sok kupakkal
A Savaria Lions Club tagja, Simon Zoltán sok-sok kupakkal


Írisz pénzt nem szeretne elfogadni: "mert nem látok, nem szeretném, hogy az emberek ingyenélőnek gondoljanak" 

"Pénzt többen is felajánlottak. Egyetlen alkalommal nem tudtam nemet mondani. Nem volt nagy összeg, s szimpatikusnak éreztem a gesztust. Többen kérdezték tőlem: miért nem fogadom el a pénzt? Elsősorban azért, mert a kupakokkal nekem is dolgoznom kell, hozam tudom tenni a magamét.

Azért, mert nem látok, nem szeretném, hogy az emberek ingyenélőnek gondoljanak. A munkához is mindig így álltam. Bár jelenleg védett munkahelyem van, sajnos, ősz eleje óta nem nagyon akadt feladat.

Pedig higgyék el: sokkal jobb érzés, amikor az ember megdolgozik a pénzéért - legyen szó borítékhajtogatásról, mappafűzésről vagy befőttes gumik csomagolásáról" - búcsúzott a mosonmagyaróvári hölgy.

Egyelőre nem fér el több kupak

Sáfrányné Kobli Írisz annyit kért még, hogy aki továbbra is szeretne segíteni, január nyolcadika után jutassa el hozzá a kupakokat, mivel a házukban már így is alig fér el a másfél tonna.

Ezt követően azonban keressék bátrán a következő telefononszámon vagy e-mail címen: 20/567-3314, flora4@kabelnet.hu. Már csak azért is, mert húsvétkor jó lenne arról hírt adni, hogy sikerült megvenni az autót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatokból fejlesztenének

Feketeerdőn, Püskin és Újrónafőn bíznak benne, hogy nem kell kevesebből gazdálkodniuk, mint tavaly. Tovább olvasom