Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

A TEK csapott le a gyógyszerészre

A terrorelhárítók fékezték meg az a férfit, aki kedden barikádozta el magát Mosonmagyaróváron a Tűzliliom utca egyik házában. Úgy tudjuk, a férfi azzal fenyegetőzött, hogy fegyverei és robbanószere is van.

Kommandósok, golyóálló mellénybe öltözött rendőrök, lövések, robbanások, a kordonon kívül pedig több tucat kíváncsiskodó szempár. Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak tegnap délután a Halászi úti lakótelepen. A rendőrség biztonsági okokból több órára hermetikusan lezárta a Kálnoki, illetve a Tűzliliom utca egy szakaszát.

Úgy tudjuk, az események – aminek vége a kommandós akció lett – már a kora délelőtti órákban kezdődtek. Ekkor barikádozta el magát ugyanis a Tűzliliom utcai ház egyik lakásának bérlője. A Kisalföld információi szerint a gyógyszerész végzettségű férfi főbérlője felmondta a szoba bérletét, ezért kezdett fenyegetőzni. Úgy tudjuk, azt mondta, hogy fegyverei és robbanószere is van. Ekkor értesítették a rendőrséget, pszichológus segítségével próbáltak a férfi lelkére beszélni, ám hajthatatlan volt. Ezért kora délután a helyszínre érkeztek a Terrorelhárítási Központ bevetési egységei.

Kommandós akció Mosonmagyaróváron - fotók az elfogásról

A kordonon kívül egyre több kíváncsi szempár figyelte, amint a kommandósok felkészülnek és rajtaütnek a fenyegetőző férfin. Három erős robbanás és a felszálló füst után jöttek ki a házból a fekete ruhás terrorelhárítók. Úgy tudjuk, a férfit sikerült úgy „lefegyverezni", hogy nem sérült meg. A rendőrök még lapzártakor is helyszíneltek a Tűzliliom utcai házban.

A Kisalföldnek nyilatkozott a fenyegetőző közvetlen szomszédja. A férfi elmondta: a budapesti gyógyszerész két hónapja költözött a szomszédos szobába. Szerinte a kezdetektől furcsán viselkedett a fiatalember. Ezért aztán nem is nagyon barátkozott vele. A keddi események már reggel elkezdődtek. A szomszéd mint mondta: ekkor barikádozta el magát a férfi, ajtajára furcsa dolgokat írt ki, többek között azt, hogy radioaktív terület.

„A rendőrök már délelőtt kopogtattak az ajtómon, hogy ne menjek ki a szobából. Semmi hangot nem hallottam kívülről, így nem tudom, mit egyezkedtek a szomszéddal. Kora délután aztán jöttek a kommandósok és azt mondták, szedjem össze a fontos dolgaimat, majd kikísértek a házból, egészen a másik utcáig. Nem tudom, mit csinálhatott a szomszéd, de az biztos, hogy vannak fegyverei. Erről korábban beszélt is" – mondta a férfi.

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: még vizsgálják az eset körülményeit. Mára ígértek részletes tájékoztatást az ügyről.


Kedden írtuk:

Úgy tudjuk, az események – aminek vége a kommandós akció lett - már a kora délelőtt órákban kezdődtek. Ekkor barikádozta el magát ugyanis a Tűzliliom utcai ház egyik lakásának bérlője.

Információink szerint azzal fenyegetőzött, hogy fegyverei és robbanószere is van. Hosszas tárgyalások után délután a helyszínre érkezetek a Terrorelhárítási Központ bevetési egységei, akik aztán rajta ütöttek a férfin.

Késő este még tartott a helyszínelés. A rendőrség szerdásra ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra felébred a sárkány

A népszerű Voluta Fesztivál program az I Love MóvArt hiphop zenei fesztivállal és Lajta-túrával indul. Tovább olvasom