Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A szavak aranyművese

Mosonmagyaróvár - Nemrég jelent meg Erdős Anna Keresztre feszítve című könyvének második kiadása. A mosonmagyaróvári költő a kötetben szereplő három versével Baltimore-ban szerzett elismerést.

– Magyar–történelem szakos pedagógusnak készültem, egy tanárom azt tanácsolta, legyek aranyműves – mesélte Vincze Ferencné Erdős Anna, aki irodalmi érdeklődése ellenére mégis műszaki pályát választott. Számos ipari és kommunális létesítmény tervei fűződnek nevéhez az országban, férjével mintegy háromszáz harangot villamosítottak.
Hosszas budapesti és szegedi tartózkodás után, 1994-ben költöztek a Lajta-parti városba. Egy volt osztálytárs adott lendületet szépirodalmi munkásságához.

A gimnáziumi évek után újból nekivágott a versfaragásnak. Időközben tagja lett irodalmi köröknek: a budapesti Cserhát Művészeti Körnek, a Művészet és Barátai Szövetségnek Egerben, a Magyar Írók Nemzetközi Szövetségének, a mosonmagyaróvári Tallós Prohászka István Művészeti Egyesületnek. Verseit huszonöt antológia őrzi, valamint a Jelet hagyni, Őzek tánca, Kőbe vésett szavak és a Keresztre feszítve című kötetei. Számos kitüntetés, díj büszke tulajdonosa. Az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára benyújtott pályázaton a Baltimore-i Szabad Magyar Újságírók Szervezete dr. Jáki Ferenccel megosztott díjban részesítette. Keresztre feszítve, Október volt akkor is és Az a tizenhárom nap című versével egyöntetű sikert aratott.

Erdős Anna hamarosan két újabb kötettel jelentkezik, az egyiket az unokáknak, ezáltal a gyerekeknek szánja Hétpettyes katicabogár címmel.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ekevasba rohant

Bezenye - Az elsődleges vizsgálatok szerint vélhetően figyelmetlenség vezetett ahhoz a közlekedési… Tovább olvasom