Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

A mosoniak egyetértenek a tervekkel

Mosonmagyaróvár - Bár megfogalmazták aggályaikat, a városrészben élők egyöntetűen támogatják a mosoni belváros megújítását célzó pályázatot. A munkálatokat 2011-ben fejezhetik be.
A „Mosoni Városközpont Funkcióbővítő Rehabilitációja" címmel beadott pályázatot első körben kedvezően értékelte a regionális fejlesztési ügynökség.

A projekt részét képezi a mosoni piac felújítása is, amivel kapcsolatban a napokban egyeztető megbeszélést hívtak össze a Fehér Ló Közösségi Házban.

A mosoni belváros rehabilitációs törekvéseiből született akcióterv szerint a piacbővítés részben a Tourinform-iroda melletti szilárd burkolatú parkoló területén lehetséges, ugyanakkor kettőről háromra emelhető a meglévő pavilonok sora. Jobbára kihasználatlanul áll a Kápolna téri zenepavilon, ezért helyére a többivel harmonizáló épület kerülhet majd. A zömében élelmiszert árusító egységeket úgy szeretnék átalakítani, hogy a tetőszerkezet kibővítésével esős időben ne folyjon a vevők nyakába a víz. Az Erzsébet tér felújítása közműcserével, díszburkolat-építéssel, utcabútorozással történne, piacnapokon a sétány két oldalán egységes látványt nyújtó, könnyűszerkezetes sátrakat lehetne felállítani. A tér Iskola utca felőli kiöblösödő végén burkolatba rejtett szökőkút, díszmedence, és alkalmanként a közösségi eseményeket, rendezvényeket színesítő színpad kapna helyet.

Mosoni piac: A tervek szerint bővítenék a jelenleg meglévő pavilonokat, ami előnyös lesz a városrész lakóinak.
Mosoni piac: A tervek szerint bővítenék a jelenleg meglévő pavilonokat, ami előnyös lesz a városrész lakóinak.

A tervekkel kapcsolatban leginkább a parkolás dilemmája merült fel: a Tourinform-iroda melletti terület elvesztését az Ostermayer utcai merőleges vagy ferde parkolók kialakítása kompenzálná. A Kápolna és Erzsébet teret összekötő szakasz egy valóban belvárosi jellegű sétálóutcává válna. A fejlesztéssel az önkormányzat olyan környezetet szeretne teremteni, ami idővel felkelti a vállalkozói szféra figyelmét, ezáltal élénkíti Moson kereskedelmi-gazdasági, illetőleg társadalmi életét. A beruházás keretében megújítják a zöldfelületeket, a járdák szintén díszburkolatot kapnak. A munkák során kiépítik az egységes közvilágítási hálózatot, és amint az egyeztetésen elhangzott, igény van a biztonságot fokozó kamerarendszerre is.

A jelenlévők számos kérdés megvitatása után egyöntetű véleményt alakítottak ki: mindenki tetszését elnyerő megoldást lehetetlen találni, ám a szándék egészét nézve csak előnyére válhat a városrésznek, ha európai színvonalon újítják fel a piacot és környékét. A 2009 nyarára elkészülő tervek nyomán ősszel kerülhetne sor a második fordulós pályázat beadására, annak engedélyezése 2010 tavaszára várható. Ideális esetben akkortól kezdődhet a közműcsere, a burkolat építése, a munkálatokat pedig az év végén, de inkább 2011-ben fejezik be.

Olvasóink írták

  • 2. rivotril2mg 2009. február 22. 01:50
    „először rendet kéne itt rakni utána tervezgetni, azok a büdös népség ellop szétver mindent, nem érdemes ide építeni semmi”
  • 1. satan 2009. február 20. 22:11
    „DE UGYE NEM a BÜDÖS-bandának készül szotyizó-mocsok-gyűjtő hely ? NE RAKJATOK KI P A D O K A T amatőr-álmodozók-építők, mert megint csak szabadtéri-cigány-klubbot csináltok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pecasuli a Vár-tónál

A horgászat iránt érdeklődő gyerekeknek a Várpincében és Vár-tón szervezett pecasulit a Mofém zrt.… Tovább olvasom