Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A megyei önkormányzat Mosonmagyaróvárral együtt emlékezik

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Flesch Károly Nonprofit Kft. közös ünnepi megemlékezésére - az egész napos emlékező programsorozat részeként - 2012. március 15-én (csütörtökön) délután 3 órától a Hansági Múzeumnál (Szent István király út 1.) kerül sor.

A rendezvényre érkezőket 14.45 órától a MOFÉM Zrt Fúvószenekara és a Lajta Néptáncegyüttes fogadja, vezényel Farkas Mihály karnagy.

A Himnusz hangjait követően Duka Zólyomi Árpád, a Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság elnöke (Pozsony) mond ünnepi beszédet, majd "Emlékezz!" címmel a Naptár Színház és a Kemence Táncszínház verses-zenés-táncos emlékműsorát tekinthetik meg a rendezvény résztvevői.

Az ünnepség a '48-as emlékműnél koszorúzással zárul. Konferál Bérci Csaba, közreműködik a 70. sz. Széchenyi István Cserkészcsapat.

Este 18.00 órakor Kormorán koncert várja az érdeklődőket a Flesch Károly Kulturális Központ parkolójában, rossz idő esetén a kulturális központ színháztermében.

Olvasóink írták

 • 6. P.Zita 2012. március 19. 14:55
  „Szuper volt a műsoruk! Köszönjük!”
 • 5. ökosuli 2012. március 14. 16:26
  „Kemene Táncszínház”
 • 4. Laborc 2012. március 13. 15:25
  „Tudomásom szerint a Kimlei Táncszínház neve Kemene, nem Kemence...”
 • 3. P.Zita 2012. március 12. 10:01
  „T. Embertelen!

  Ha kicsit is figyelmmel kísérte volna a megyei önkormányzat eddig ünnepségeit, akkor tudhatná, hogy hagyomány szerint évről-évre mindig más településen és településsel közösen történik a megemlékezés nemzeti/állami ünnepeink alkalmával. Így volt megyei ünnepség/ünnepi megemlékezés/ünnepi közgyűlés az elmúlt évek során (és most csak az elmúlt 5-6 évet sorolom!): Győr, Csorna, Kapuvár,Nemeskér, Pannonhalma, Fertőszentmiklós, Sopron, Beled, Árpás, Tét). Tájékoztatom továbbá, hogy az aug. 20-ához kötődő megyei ünnepi díszközgyűlés közös megtartására a megyéből már több települési önkormányzat is jelentkezett. Számunkra ez azt jelenti, hogy a települések fontosnak tartják a megyei önkormányzattal közös ünneplést. Egyébként - minden más érdeklődővel egyetemben - Önt is sok szeretettel várjuk Mosonmagyaróváron.
  Megyei Önkormányzat”
 • 2. CsabaKiraly 2012. március 12. 06:44
  „Amig annak az osztrak generalisnak a festmenye van a gyori varoshazan elkellene felejteni Marcius 15-iket.”
 • 1. embertelen 2012. március 10. 22:13
  „Ezek szerint külön megyei ünnepségre már nincs pénze a Megyei Önkormányzatnak. Köszönjük fidesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kiállítás is nyílik ma Mosonmagyaróváron

A Fehér Ló Közösségi Házban Simon M. Veronika festményeit állítják ki, a Cselley házban pedig a… Tovább olvasom