Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

A Lét alapítvány léte a tét

A Lét és Egészség Mosonmagyaróváron Közalapítvány 1997-es fennállása óta több száz mosonmagyaróvári rászorult családnak segített.

Most az alapítvány léte a tét, ugyanis a vagyona lecsökkent, miközben egyre több az igénylő.

A Lét és Egészség Mosonmagyaróváron Közalapítvány célja alapítása óta a Lajta-parti városban élő idősek, betegek, szociálisan rászorult családok támogatása. A tizenhárom éves működés alatt számos családot segítettek anyagi és természetbeni juttatásokkal, de egészségneveléssel is foglalkoznak.

– 1997–2000 között évente 20–30 kérelmet juttattak el hozzánk, míg 2009-ben 58 igénylőnek segítettünk, azaz megduplázódott a számuk – állítja Pinkéné Bodnár Zsuzsa kuratóriumi elnök, a gyermekjóléti szolgálat vezetője. Az alapítvány látókörébe olyan családok kerültek eddig, akikkel a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálat munkatársai is foglalkoztak, de olyan rászorultakat is támogatnak, akik az önkormányzatnál minden segélylehetőséget kimerítettek. A támogatás módjáról egyébként a gyermekjóléti szolgálat a 203-266-os vagy a családsegítő szolgálat 216-198-as telefonszámán nyújtanak bővebb felvilágosítást.

Pinkéné Bodnár Zsuzsa: ˝Átlagosan 20–30 ezer forint körüli összegekre számíthatnak az igénylők.˝
Pinkéné Bodnár Zsuzsa: ˝Átlagosan 20–30 ezer forint körüli összegekre számíthatnak az igénylők.˝

– Elsősorban a beteg családtagokat támogatjuk, de van, aki tüzelőre, mások közüzemi számláik kiegyenlítésére kérnek pénzt. Átlagosan 20–30 ezer forint körüli összegekre számíthatnak az igénylők. Csak mosonmagyaróváriaknak tudunk anyagi segítséget nyújtani, a kistérségünkben élőknek esetleg tanácsot tudunk adni, hogy kihez, milyen civil szervezetekhez forduljanak – állítja az alapítvány elnöke.

Ma már a megszűnés fenyegeti az alapítványt, melynek munkatársai társadalmi munkában látják el feladataikat.
Pinkéné Bodnár Zsuzsa elmondta: miközben egyre több a rászorult, folyamatosan csökken az alapítvány vagyona. A 1997-es induló tőke jelentős része megcsappant, sőt, ma már a megszűnés fenyegeti az alapítványt, melynek munkatársai – tanárok, szociális, művelődési és egészségügyi szakemberek – társadalmi munkában látják el feladataikat. Tavaly az adó egy százalékából alig 120 ezer forint gyűlt össze, amihez a város elöljárói adtak hozzá 400 ezer forintot, ezt osztották szét az 58 rászorult között. A szakember bízik benne, hogy lesz anyagi utánpótlás, hogy továbbra is támogatni tudják a nélkülöző időseket, családokat.

Olvasóink írták

 • 6. barcelona 2010. február 02. 17:28
  „Gratulálok Pinkéné Bodnár Zsuzsának és a közalapítványnak.Erőt ,egészséget,kitartást a munkájukhoz.
  Nálam emberségből jelesre vizsgázott!”
 • 5. Zsuzsamimi 2010. január 29. 06:37
  „Tisztelt "akinemfél"!/kisbetűvel, mint nemecsek/
  Bizonyára ön azon kérelmező kevesek egyike lehet, akit valami okból kifolyólag nem tudtunk támogatni.(egyébként miért zavarná létezésünk?) Esetleg irritálja Önt, hogy vannak emberek, akiknek nehéz helyzetükben csekélyke támogatásunk is segítséget jelenthet.
  A cikkből sajnálatos módon kimaradt számlaszámunk, ahová egyes jóérzésű emberek felajánlást tehetnének.
  Ha kéri,- szívesen elküldöm önnek is!
  Üdvözlettel: Pinkéné Bodnár Zsuzsa”
 • 4. akinemfél 2010. január 28. 20:23
  „Szerintem helyes lenne,ha megszunne.”
 • 3. rivotril2mg 2010. január 28. 17:36
  „városi önkormányzat eléggé támogat minden féle semmire kellőt, pl akik nem bírnak bemenni az ajtófélfától,mer úgy be van .....SAJÁT SZEMEMMEL LÁTTAM na azoknak kéne azt mondani hogy nincs segély,és megkaphatnák a családok,bár nem is értem hisz van most munka dögivel a városba,na mind1”
 • 2. Sue 2010. január 28. 17:01
  „Mi az, hogy Pinkéné Bodnár Zsuzsa ezt vagy azt állítja??? Mintha az újságíró nem hinné el, amit hallott... :( Az én fülemnek/szememnek nem tűnik túl szerencsésnek ez a szóválasztás.”
 • 1. janika 2010. január 28. 15:21
  „Be kell a rászorúlóket terelni a"Futurába"!- vanott lé bőven!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi nyílt nap előadásokkal

Mosonmagyaróvár - Nyílt napot tartanak a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és… Tovább olvasom