Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A legeredményesebb magyar

Indianapolis után Ottawából is éremhegyekkel tért haza a kiváló kerékpáros, Paré Veronika. A magyar küldöttség legeredményesebb versenyzőjeként négy aranyérmet szerzett.
A kanadai Ottawában nemrégiben rendezték meg a Jogvégrehajtók Világjátékát, amin a magyar csapat tagjaként részt vett Paré Veronika is, a Mosonmagyaróvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság főhadnagya. – Tavaly Indianapolisban részt vettem a tűzoltó és rendőr dolgozók világjátékán, és az akkor elért eredményeimnek köszönhetően figyeltek fel rám, és válogattak be a Katasztrófavédelmi Sportegyesület csapatába – mondta Paré Veronika. – Szerencsére a keretszűkítés után is csapattag maradtam, így utazhattam a világjátékokra. A küldöttségben egyébként két polgárvédelmi és két tűzoltótiszt kapott helyet.

– A megnyitóünnepség életre szóló élményt jelentett. A ceremóniát a kanadai parlament előtti téren rendezték, és a magyar zászlót én vittem. Természetesen a kerékpáros versenyszámokban indultam. Az MTE-ben használt versenygépemet darabokra szétszedve, csomagként vittem ki Ottawába, ahol precízen összeszereltem a biciklit.

– Az első versenyszám egy 27 kilométeres kritériumverseny volt, amelyen a nőkkel együtt indították a 40 év feletti férfi kerékpárosokat. Ebben a számban szereztem első aranyérmemet. Másnap mezőnyverseny következett egy 44 kilométer hosszú dimbes-dombos pályán. Ebben a versenyszámban is sikerült az első helyen célba érni. Ezenkívül még két időfutamot rendeztek. Az elsőt ezer méteren. Ez volt a legnehezebb győzelmem, mert a távot hegyes terepen kellett lehajtani. Nagyon kicsi előnnyel sikerült nyernem. A másik időfutamot tízezer méteren bonyolították le, ebben már nagyobb fölénnyel sikerült az ellenfeleket magam mögé utasítani.
– Természetesen nemcsak versenyeztünk, hanem kirándulásra is adódott lehetőség. Megnéztük Torontót és a Niagara-vízesést, továbbá a montreali olimpiai stadiont is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Love Parade és busman himnusz

Az őrület, a vidámság és a szórakozás színhelye volt a hétvégén a jánossomorjai Balassi Bálint… Tovább olvasom